Генетичка генеалогија II

Na osnovu haplogrupa koje nemaju veze sa Bosnom u vecem delu kojom je vladao Tvrtko.

Ма немој?! На основу чега знаш да хаплогрупе присутне међу санџачким муслиманима (а има их десетак) немају везе са Босном у којој је владао Твртко, и на крају крајева какве везе имају са Блиским Истоком у протеклих 2-3 хиљаде година?

Sve te neslovenske haplogrupe sandzaklija nemaju veze sa Bosnom u tom vremenu sigurno, matica im daleko juznije. Ako ti mislis da su bh muslimani koji imaju preko 60 procenata slovenske genetike i srednjem veku bili blizi ovima moras dati neki dokaz.

Нису све хаплогрупе санџачких муслимана арнаутског и отоманског порекла, па је самим тим неозбиљно целокупну популацију посматрати тако.

Ниси одговорио на питање, где је ту блискоисточна генетика?

J haplogrupa, njihova E koja je hiljadama godina udaljena od nase koju nose recimo Vasojevici. To im se vidi i u fizionomiji, a ti se ljuti koliko hoces.

24.jpg

J haplogrupa, njihova E koja je hiljadama godina udaljena od nase koju nose recimo Vasojevici. To im se vidi i u fizionomiji, a ti se ljuti koliko hoces.

Подсетићу те да је Ј2-М241>L283 пронађена на бронзанодопском налазишту у Далмацији, а предачка грана Е-V13 на истом подручју у неолиту. На крају крајева, какве везе има што је нека од њихових Е-V13 грана удаљена од васојевићке хиљадама година, када је то такође староевропска грана.

Ко би рекао да неко ко себе сматра космополитом и левичарем читаву популацију неког подручја може посматрати кроз стрормфронтшку призму.

Pa ne govorim ja da su oni manje vredni, prosto ne volim istorijske fantamozgarije. A naravno sebe mogu smatrati za sta hoce, njihovo pravo.

Наравно да говориш, јер такве ноторне будалаштине може да пласира само жестоко искомплексирана особа. Опет те питам, где је ту Блиски Исток?

Gde tu nije Bliski istok?

Ја те лепо питах, где је ту Блиски Исток? Ако мислиш да ћеш конкретно санџачке муслимане оцрнити спомињањем Блиског Истока (који у њиховој генетској слици у протеклих 2-3 хиљаде година игра мизерну улогу) онда си се грдно преварио. Ако ћеш посматрати нешто кроз древне сеобе, ‘ајмо онда сви у Африку или западну Азију, пошто сви своје прапорекло изводимо са тих простора.

Ti se opet pravis mutav, ti dokazujes tvrdnju, ne ja.

Напротив, ти си тај који неће да види истину. Али добро, то је стандардно за тебе и твоје бљувотине и паметовања на овој теми, увек без конкретног одговора и теорије. Санџаклије блискоисточњаци, Србљи аријевци. :lol:

Ја те лепо питах, где је ту Блиски Исток? Ако мислиш да ћеш конкретно санџачке муслимане оцрнити спомињањем Блиског Истока (који у њиховој генетској слици у протеклих 2-3 хиљаде година игра мизерну улогу) онда си се грдно преварио. Ако ћеш посматрати нешто кроз древне сеобе, ‘ајмо онда сви у Африку или западну Азију, пошто сви своје прапорекло изводимо са тих простора.

Ne baš svi :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Apropo priče Tvrtko i kompanija su apsolutno prihvatljivi, obzirom da svako ko je malo bolje posmatrao političke prilike i istoriju tog vremena može da uvidi popriličnu homogenost Bosne i Raške. Bosanski velikaši su naprosto bili Srbi.

Сви смо ми однекуд дошли, што би рек’о Ђорђе Чварков. То важи и за кромањонце. ;)

Dobro to se slažem...Nego reko za Afriku i aziju :lol:
Našalih se :)))
Btw setih se onog klipa "vid što dinaroid ima jaku ruku" :lol:

- - - - - - - - - -

Nisu vukli na gore postavljenog Jahiju Ferhatovica.:)

Nisu..ali na stranu to.
Jedan deo hrvatskih istoričara gleda na bosanske velikaše,Tvrtka recimo, kao na prvi pokušaj okupacije "hrvatskih" teritorija itd..Ako se sagleda objektivno Srbi su kontrolisali Bosnu, pomenuti su bili Srbi.

Полако сад, будите објективни. Санџаклије су по мушким лозама већином албанског, а мањим дијелом српског поријекла. Блискоисточних мушких лоза има у незнатном проценту.
Моја поента је била да један етнички и генетски Албанац из Тутина себе поистовјећује са средњовјековном Босном, а ђед му албански говорио. Поента је да Санџаклије теже некоме ко има дијаметрално супротну генетску слику (70% словенских хаплогрупа наспрам 70% несловенских), и то само зато што говоре истим језиком. То је као да Љуба Аличић и Ђани кажу да су Срби.

Полако сад, будите објективни. Санџаклије су по мушким лозама већином албанског, а мањим дијелом српског поријекла. Блискоисточних мушких лоза има у незнатном проценту.
Моја поента је била да један етнички и генетски Албанац из Тутина себе поистовјећује са средњовјековном Босном, а ђед му албански говорио. Поента је да Санџаклије теже некоме ко има дијаметрално супротну генетску слику (70% словенских хаплогрупа наспрам 70% несловенских), и то само зато што говоре истим језиком. То је као да Љуба Аличић и Ђани кажу да су Срби.

Realno sve to stoji.
Medjutim imaj na umu o kakvoj naciji govorimo.
Pritom do svih perifernih naučnika iz redova bih muslimana je pamet koliko toliko i došla, osim do onog malog jezgra koje se za sve pita. Tako onaj vampir Filipović tvrdi da je Ilir:roll:

Санџаклије из Новог Пазар и Тутина често имају анадолски изглед.
Што се тиче пигментације веруј ми да сам видео више светлих Малисора него Пазараца. Тутинци и Пазарци су некако превише тамни за поднебље и географску ширину на којој живе.

Par nekih autosomalnih rezultata na njihovom sajtu je pokazivalo oko 15% severne genetike.
Ne mislim da je to prosek, ali da ih ima i takvih, itekako..

Онда би заиста и могло бити да имају анадолског уплива са женске стране, јер је то премало и за албански просјек, па чак и за грчки. Сигуран сам да нисам погријешио кад сам рекао да би већина Санџаклија сигурно више нагињала тесалијским Грцима него босанским муслиманима на Додекад пројекту.

Можда некоме буде занимљиво, на Пореклу су у току две акције тестирања, једна поводом Српског ДНК дана, 14. септембра, а друга поводом Y-ДНК истраживања порекла Срба у Румунији. Прва је редовна и већ традиционална, и том приликом су Y-ДНК тестирања снижена на цену од 6.500 динара, а друга је бесплатна, али се односи искључиво на Србе пореком са простора данашње Румуније.

Кко би се наставило са доказивањем да смо сви из црне горе . . .

Back