Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 105.049
Šta biste mogli da kažete o haplogrupi N2 na ovim krajevima? SNP 189.2.
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Primer krugova/tacaka kako se pojavljuju na mapi ancestrydna.
Moji "zajednički preci" god. 1825 (Makedonija, Epir i Tesaliija):
![]()
O kom haplotipu je reč, jesi li radio na Y hromozom?
Pratila sam temu , donekle. Kao u svakoj temi pocne dobro , a onda dodje do prepucavanja.
Elem, Je li mi neko moze preporuciti gde je najbolje da napravim test? Koja je site najbolja?
Ali, s obzirom na pol, berovazno jie Y-DNA.
Da - J2a-M92.
URL:
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/03014460.2017.1409801
"J2a-M92 is widely distributed in the Middle East, the Balkans, and along the Mediterranean coast. In Italy, it shows a high frequency in the South, especially in the Southern part of Apulia. The variance map shows peaks in Turkey and Sicily, followed by the Southern Balkans. The highest ages based on microsatellite variation are observed in Sicily (11.8 ± 3.4 kya) and Turkey (11.7 ± 4.9 kya). Since the frequency and variance maps suggest a possible origin of J2a-M92 in and around Turkey, the observation of an age in Sicily that is close to that observed in Turkey may indicate an ancient migration from Turkey to Sicily. Comparable high coalescent times based on microsatellite variation are observed in Greece (7.2 ± 2.0 kya), Apulia (7.3 ± 3.1 kya) and Tuscany (8.7 ± 2.7 kya). These data most likely testify seaborne contacts of these Italian regions with Eastern Mediterranean Neolithic civilisations, although the stratification of different migratory events could also have contributed to the internal heterogeneity, especially in Tuscany."
U Srba trebalo bi da si srodan sa Pjesivcima i Cucama, vidi ako hoce ovi da ti sa Porekla izadju u susret i da uporedis svoje rezultate sa srpskim.
Ali, s obzirom na pol, berovazno jie Y-DNA.
Može brata, oca,strica da testira .
Sta to znaci, da se zensko ne testira neog muska strana familije? Ili oboje?
Hvala,
znaci cerka treba da testira Y-DNA oca da bi videla svoje poreklo?
Ако под својим пореклом подразумеваш порекло презимена којег носиш по оцу, односно мушке стране породице, онда да.
Твоје лично порекло тј. скуп предака и наследних особина је састављено и од других линија, па би ти у том смислу помогао аутосомални тест.
Jel' to onaj koji ti samo kaze da si Evropljanin etc. ? Ja zelim kodirano.
Jel' to onaj koji ti samo kaze da si Evropljanin etc. ? Ja zelim kodirano.