Генетичка генеалогија II

"Раја" врло добро зна ко су им били преци. Само они то желе да обришу тако што измишљају и фалсификују историји, али у подсвести знају да су српског порекла.

Баш ових дана причам са оним Синаном Зирићем из Бихаћа који је I2-PH908. Он чак истиче своје српско порекло. По Y ДНК има поклапање са једним Србином из Лике.

Pa da...Ako su pametni da se dozovu pameti.
A, sad se i vidi da Hrvata u BiH ima koliko i eskima :lol:
Taj dečko se čini normalan, i hoće da nsuči stvari za razliku od većine na žalost

- - - - - - - - - -

Ајде бре, зар нисам већ сто пута објаснио да сам косооки Куман? :cool:

Jbg došao kao Sloven ali verovatno ti je neki predak arčio tamnopute vlajne i eto..To ti ko sada ove nakvarcane, nije čovek mogao odoleti :D

Pa da...Ako su pametni da se dozovu pameti.
A, sad se i vidi da Hrvata u BiH ima koliko i eskima :lol:
Taj dečko se čini normalan, i hoće da nsuči stvari za razliku od većine na žalost

- - - - - - - - - -

Jbg došao kao Sloven ali verovatno ti je neki predak arčio tamnopute vlajne i eto..To ti ko sada ove nakvarcane, nije čovek mogao odoleti :D

Да, искрен је што се тиче шта су му били преци пре исламизације.
Само што он фантазира да је хаплогрупа I2a1b "влашка", "палео-балканска", "илирска" итд. Лик се ложи на Римљане, Илире, Трачане и Влахе. Отприлике фура Деретићеву причу.

Има један Албанац по тим страним форумима који се баве генетиком и на којима сам ја присутан. Тај Албанац је R1a-M458 исто као Влајко. Невероватно је какве он све приче измишља о пореклу своје хаплогрупе само да испадне да није словенског порекла. Говори да му је пра-предак по мушкој линији био Гот или Авар, само да не буде Словен (што јесте био). Он се стално препуцава са још 2 Албанца, од те двојице 1 је J2b1-M205 а други J2b2. Тај што је Ј2b2 напада ову двојицу да за разлику од њега нису изворни Албанци по мушкој линији. Зато што је овај који је J2b1-M205 албанизовани Крич, не он наравно него његов неки предак. Фора је у томе што су пре албанизације његови преци били србофони и имали су српски идентитет. Та два Албанца (J2b1-M205 и R1a-M458) нападају тога што је Ј2b2 да су они више аутосомално Албанци о њега зато што они има превише северне генетике за Албанца. Тај који је J2b2 има преко 30% северне генетике аутосомално, тај Ј2b1-M205 има око 28%, а R1a-M458 око 25%. И стварно тај који је R1a-M458 је најближи албанском просеку, док друга двојица имају више северне генетике од албанског просека и то најсевернију генетику иронијом судбине има онај за изворном албанском хаплогрупом (J2b2).

Poslednja izmena od moderatora:
Да, искрен је што се тиче шта су му били преци пре исламизације.
Само што он фантазира да је хаплогрупа I2a1b "влашка", "палео-балканска", "илирска" итд. Лик се ложи на Римљане, Илире, Трачане и Влахе. Отприлике фура Деретићеву причу.

Jbg ne znam kako bi bila vlaska jer to nije tehnički izvodljivo. Mogla je eventualno biti germanska ali i to je bez uporišta obzirom da je učestvovala u etnogenezi Slovena što je i dokazano. Čudna mu je neka logika, ispade 25% Vlaha u Belorusiji, 21% u Ukrajini, 12-15 % u Rusiji itd...Pa to su milioni ljudi, Tolstoj je bio I2a1b koliko znam.

- - - - - - - - - -

Znaci poceo Joca i muslimane da obrlacuje, pa nek neko kaze da ne radi za nasu stvar.

Pa to i nije tesko obzirom da je to vrv naj jasnija stvar u istoriji balkana, poreklo tzv bošnjaka.

- - - - - - - - - -

Влајков словенски пра-прадеда је можда мрчио његову влашку пра-прабабу само успут насилним путем, а можда се и приженио у Влахе. Сад је изгубио право да себе зове правим Влахом. :hahaha:

Има један Албанац по тим страним форумима који се баве генетиком и на којима сам ја присутан. Тај Албанац је R1a-M458 исто као Влајко. Невероватно је какве он све приче измишља о пореклу своје хаплогрупе само да испадне да није словенског порекла. Говори да му је пра-предак по мушкој линији био Гот или Авар, само да не буде Словен (што јесте био). Он се стално препуцава са још 2 Албанца, од те двојице 1 је J2b1-M205 а други J2b2. Тај што је Ј2b2 напада ову двојицу да за разлику од њега нису изворни Албанци по мушкој линији. Зато што је овај који је J2b1-M205 албанизовани Крич, не он наравно него његов неки предак. Фора је у томе што су пре албанизације његови преци били србофони и имали су српски идентитет. Та два Албанца (J2b1-M205 и R1a-M458) нападају тога што је Ј2b2 да су они више аутосомално Албанци о њега зато што они има превише северне генетике за Албанца. Тај који је J2b2 има преко 30% северне генетике аутосомално, тај Ј2b1-M205 има око 28%, а R1a-M458 око 25%. И стварно тај који је R1a-M458 је најближи албанском просеку, док друга двојица имају више северне генетике од албанског просека и то најсевернију генетику иронијом судбине има онај за изворном албанском хаплогрупом (J2b2).

Da, nekako ironija apsurda je prisutna na ovim prostorima.
Inače samo im fali jedan R1b-By611 da im kaže da niko osim njega nije albanac :D

Izgleda sam J2a1b1-M92.

2wu71GB.jpg

"J2-M92 indicates affinity between Anatolia and southern Italy."
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3519480/

"J2a-M92 is widely distributed in the Middle East, the Balkans, and along the Mediterranean coast. In Italy, it shows a high frequency in the South, especially in the Southern part of Apulia. The variance map shows peaks in Turkey and Sicily, followed by the Southern Balkans."
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/03014460.2017.1409801

"J2a1b1-M92, have demographic properties consistent with Bronze Age expansions in Crete, arguably from NW/W Anatolia and Syro-Palestine."
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1111/j.1469-1809.2007.00414.x

EQki0eP.jpg

gMF69Ss.jpg

Poslednja izmena:
Da, nekako ironija apsurda je prisutna na ovim prostorima.
Inače samo im fali jedan R1b-By611 da im kaže da niko osim njega nije albanac :D

Нису Албанци баш тако хомогени како се нама чини.

За њихово етно-генезу најбитније хаплогрупе су E-V13, J2b2 и R1b-BY611. Ове 3 хаплогрупе заједно чине око 65% генетике Албанаца из Албаније и око 85% генетике Албанаца са Косова.
Та двојица J2b1-M205 и R1a-M458 дођу међу Албанцима као егзотика. J2b1-M205 код Албанаца нема више од 1%, а R1a-M458 има највише 2-3% код Албанаца из Албанији и 1-2% код Албанаца са Косова.
Тог Албанаца што је J2b1-M205 је тај што је J2b2 прозивао да су његови преци били Срби који су се поарнауташили у 19-ом веку. Стално му качи мапе на којима се види да те хаплогрупе има више код Срба него код Албанаца. :D
Један други Албанац је рекао једном том што је J2b1-M205 да су његови преци били примитивно влашко племе и да су после пораза од Дробњака побегли у Албанију и придруижили се клану Бериша (E-V13) као Цигани. Баш тим речима му је рекао.

Poslednja izmena:
Нису Албанци баш тако хомогени како се нама чини.

За њихово етно-генезу најбитније хаплогрупе су E-V13, J2b2 и R1b-BY611. Ове 3 хаплогрупе заједно чине око 65% генетике Албанаца из Албаније и око 85% генетике Албанаца са Косова.
Та двојица J2b1-M205 и R1a-M458 дођу међу Албанцима као егзотика. J2b1-M205 код Албанаца нема више од 1%, а R1a-M458 има највише 2-3% код Албанаца из Албанији и 1-2% код Албанаца са Косова.
Тог Албанаца што је J2b1-M205 је тај што је J2b2 прозивао да су његови преци били Срби који су се поарнауташили у 19-ом веку. Стално му качи мапе на којима се види да те хаплогрупе има више код Срба него код Албанаца. :D
Један други Албанац је рекао једном том што је J2b1-M205 да су његови преци били примитивно влашко племе и да су после пораза од Дробњака побегли у Албанију и придруижили се клану Бериша (E-V13) као Цигани. Баш тим речима му је рекао.

Šou jbt :D na takvom forumu treba biti :D
Sve u svemu ni jedna od tih haplogrupa nema veze sa Ilirima...

- - - - - - - - - -

Relno govoreći i ovi J2b2 su bili vlaško pleme? A, vrv i deo E1b

Nekima su ocevoi Srbi ili cesce majke Srpkinje pa odatle pokupe slovensku genetiku. To im je sva severna autosomalna komponenta koju poseduju.

Тај Албанац које је J2b2 је дословно рекао да су његови преци отимали словенске младе. Због тога и има 5-6% више северне генетике аутосомално од албанског просека.

Verujem da toga ima, ipak jos zive na nivou plemena, a slovenska genetika se ogleda i na lepotu sto vidimo na nasim zenama.

Због тог отимања српских жена и девојака у прошлости Геге имају неколико % више северне генетике аутосомално од Тоска, без обзира што Тоске имају већи проценат словенских хаплогрупа.
Геге су више исламизоване и под заштитом Османлија су вршили свакојака насиља над Србима укључујући и отимање жена.
С друге стране Тоске су мање прешле на Ислам. А и они који јесу нису никад живели у близини Срба. Они су живели у близини Грка, Влаха (Цинцара) и Тоска хришћана, тако да и ако су отимали грчке, цинцарске и тоскијске хришћанске жене то није могло аутосомално да им подигне проценат северне генетике.

Јавио сам пре неку годину резултате моје хаплогрупе. А реко да вам јавим шта ми је сад испало на оном породичном (аутосомалном?) тесту:

Origin1.jpg

Origin2.jpg

Колико се ја разумем у генетику испаде, да код мене доминира хаплогрупа (Р1а), која код мене чини "само" 35% укупне генетике?

Srbi, Skandinavci, zapadni evopljani i istocni evropljani, sloveni, svi su autosomalno najveca severno-evropska genetika, pracena drugom najvecom atlanto-mediterian... to je staro-evropska genetika donosioci znanja i svi neolitski evropljani su genetike I1/I2/R1a/R1b... prva pismenost i civilizacija neolitska evropa.
Gleda se autosomalno 99% genetike, a ne samo haplogorupe.

- - - - - - - - - -

Uporediti skandinavske glumce i srpske glumce. Evropska severno-evropska (I1/I2 hg) i arijevska (R1a/R1b hg) genetika, MtDNA H.

U Kini jedu pse - scena sa Srbima (Serbs)

Само једна напомена, тиче се "албанске" ношње". Знам поуздано - видео својим очима - да их неке васојевићке куће имају,
наравно поред свечаних црногорско-херцеговачких ношњи. Карактеристичних белих капа нема, само горњи део и панталоне.
Тако да тзв. албанска ношња више припада подручју, а не народу. Какве ли су ношње код Тоски, ако их уопште имају?

Poslednja izmena:
Meni oni nekako vuku na Grke, pogotovo Cincari.

Којег су стварно порекла Цинцари још није сасвим јасно.
Постоји теорија да потичу од пете римске легије. На италијанском пет се каже cinque, што звучи слично као Цинцари.
Неки сматрају да су дошли са севера Балкана или из Паноније крајем антике или у раном средњем веку одакле су се повукли на југ због инвазије Хуна, Авара, Гота, Словена...
Неки сматрају да су они староседеоци Епира, Тесалије и Македоније и да потичу од романизованих античких Епирота и Македонаца.
Вероватно у све 3 теорије има истине, али ниједна није у потпуност тачна. У етно генези Цинцара су вероватно учестовали римски војници и римски колонисти мешајући се са палео-Балканцима. Е сад да ли су ти палео-Балканци били Трачани, Илири и Грци то је тешко знати. Могуће је да је део предака Цинцара дошао са севера због поменутих инвазија, а да је део романизован у данашњој северној Грчкој. Врв. су романофони Власи пристигли са севера у раном средњем веку затекли романофоне Влахе староседеоце северне Грчке и стопили се у једну целину. Током средњег века та романофона популација данашње северне Грчке је добила словенски уплив. Словенске хаплогрупе су код Цинцара 25-30%.
Занимљиво да је најјача хг. код Цинцара R1b a после ње J2b2.
Цинцари себе никад нису звали ни Цинцарима ни Власима него Арманима и Раманима, што указује да су одувек идентификовали себе са Римом.

Poslednja izmena:
Kakva albanska nošnja ? Proto Rumuni i protoalbanci su živeli zajedno jer je rumunski uticao na albanski s njegovom bazom , rumunski nije sacuvao paleobalkansku bazu , prepun našeg jezika reči bez samoglasnika , što ovi evropski Lacmani nemaju te reči ? Ja bih rekao da je slovenski baza rumunskom a ne nadradnja , u svakom slučaju , jer i latinski je od srpskog nastao , jedno malo pleme oko Rima i pap eto ti ga sad . de su njemu srodni jezici , jel to neko utvrdio ? RUSI I POLJACI nemaju reči bez samoglasnika , ali nije im teško da izgovore , dok već Slovaci i Česi imaju pored nas ovdi s RUmunima NE ZNAM DA LI ALBANCI imaju te reči

U POLJSKOJ POSTOJE TORINO, tj TORUNJ , VENECIJA iliti Vinicka IMA SVUDA U NAS , DUKLJA NIŠ SREM I RUMIA šta ćete više

goralen_1.jpg

Мислим да и православци у западној Македонији имају тзв. "албанску" ношњу.
Pogledajte prilog 504054

А ево и српског војводе у Македонији
Pogledajte prilog 504055

To nije ni albanska nošnja ...Ali dobro.
Elementi narodnjih nošnji se prepliću na odredjenim područjima, pa i crnogorci su "uzelI" nošnju od hercegovaca(zahumljana) itd..

Back