Pravi Vlah
Iskusan
- Poruka
- 5.024
Ајде бре, зар нисам већ сто пута објаснио да сам косооки Куман?Vlajko pa ti si Sloven![]()
![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ајде бре, зар нисам већ сто пута објаснио да сам косооки Куман?Vlajko pa ti si Sloven![]()
![]()
"Раја" врло добро зна ко су им били преци. Само они то желе да обришу тако што измишљају и фалсификују историји, али у подсвести знају да су српског порекла.
Баш ових дана причам са оним Синаном Зирићем из Бихаћа који је I2-PH908. Он чак истиче своје српско порекло. По Y ДНК има поклапање са једним Србином из Лике.
Ајде бре, зар нисам већ сто пута објаснио да сам косооки Куман?![]()
Pa da...Ako su pametni da se dozovu pameti.
A, sad se i vidi da Hrvata u BiH ima koliko i eskima
Taj dečko se čini normalan, i hoće da nsuči stvari za razliku od većine na žalost
- - - - - - - - - -
Jbg došao kao Sloven ali verovatno ti je neki predak arčio tamnopute vlajne i eto..To ti ko sada ove nakvarcane, nije čovek mogao odoleti![]()
Да, искрен је што се тиче шта су му били преци пре исламизације.
Само што он фантазира да је хаплогрупа I2a1b "влашка", "палео-балканска", "илирска" итд. Лик се ложи на Римљане, Илире, Трачане и Влахе. Отприлике фура Деретићеву причу.
Znaci poceo Joca i muslimane da obrlacuje, pa nek neko kaze da ne radi za nasu stvar.
Влајков словенски пра-прадеда је можда мрчио његову влашку пра-прабабу само успут насилним путем, а можда се и приженио у Влахе. Сад је изгубио право да себе зове правим Влахом.
Има један Албанац по тим страним форумима који се баве генетиком и на којима сам ја присутан. Тај Албанац је R1a-M458 исто као Влајко. Невероватно је какве он све приче измишља о пореклу своје хаплогрупе само да испадне да није словенског порекла. Говори да му је пра-предак по мушкој линији био Гот или Авар, само да не буде Словен (што јесте био). Он се стално препуцава са још 2 Албанца, од те двојице 1 је J2b1-M205 а други J2b2. Тај што је Ј2b2 напада ову двојицу да за разлику од њега нису изворни Албанци по мушкој линији. Зато што је овај који је J2b1-M205 албанизовани Крич, не он наравно него његов неки предак. Фора је у томе што су пре албанизације његови преци били србофони и имали су српски идентитет. Та два Албанца (J2b1-M205 и R1a-M458) нападају тога што је Ј2b2 да су они више аутосомално Албанци о њега зато што они има превише северне генетике за Албанца. Тај који је J2b2 има преко 30% северне генетике аутосомално, тај Ј2b1-M205 има око 28%, а R1a-M458 око 25%. И стварно тај који је R1a-M458 је најближи албанском просеку, док друга двојица имају више северне генетике од албанског просека и то најсевернију генетику иронијом судбине има онај за изворном албанском хаплогрупом (J2b2).
Da, nekako ironija apsurda je prisutna na ovim prostorima.
Inače samo im fali jedan R1b-By611 da im kaže da niko osim njega nije albanac![]()
Нису Албанци баш тако хомогени како се нама чини.
За њихово етно-генезу најбитније хаплогрупе су E-V13, J2b2 и R1b-BY611. Ове 3 хаплогрупе заједно чине око 65% генетике Албанаца из Албаније и око 85% генетике Албанаца са Косова.
Та двојица J2b1-M205 и R1a-M458 дођу међу Албанцима као егзотика. J2b1-M205 код Албанаца нема више од 1%, а R1a-M458 има највише 2-3% код Албанаца из Албанији и 1-2% код Албанаца са Косова.
Тог Албанаца што је J2b1-M205 је тај што је J2b2 прозивао да су његови преци били Срби који су се поарнауташили у 19-ом веку. Стално му качи мапе на којима се види да те хаплогрупе има више код Срба него код Албанаца.![]()
Један други Албанац је рекао једном том што је J2b1-M205 да су његови преци били примитивно влашко племе и да су после пораза од Дробњака побегли у Албанију и придруижили се клану Бериша (E-V13) као Цигани. Баш тим речима му је рекао.
Nekima su ocevoi Srbi ili cesce majke Srpkinje pa odatle pokupe slovensku genetiku. To im je sva severna autosomalna komponenta koju poseduju.
Verujem da toga ima, ipak jos zive na nivou plemena, a slovenska genetika se ogleda i na lepotu sto vidimo na nasim zenama.
Какве ли су ношње код Тоски, ако их уопште имају?
Ношња, музика и плесови Тоска су сличнији цинцарским него гегијским.
Тоске
Meni oni nekako vuku na Grke, pogotovo Cincari.
Мислим да и православци у западној Македонији имају тзв. "албанску" ношњу.
Pogledajte prilog 504054
А ево и српског војводе у Македонији
Pogledajte prilog 504055
Мислим да и православци у западној Македонији имају тзв. "албанску" ношњу.
Pogledajte prilog 504054
А ево и српског војводе у Македонији
Pogledajte prilog 504055