Ово ћемо тек за 50 година знати уколико се наука уопште ослободи својих ментора истих оних који креирају геополитику и јавно мнење.
Византологија је по мени најизманипулисанија.
Само посматраш како се спинују ствари.
Типа на фб страници византолози Радивој Радич коментар члана "Што лажу људе да ми имамо неке везе са Косовом кад је Косово било византијско а тек од Милутина Немањића српско!"
Дакле ако ово говоре Византолози и нико није реаговао на ову изјаву?
Где је била Византија од 7-9 века на Косову није па ни на Епиру још није!
Што не кажу да се од обрушене латинске империје на тле који су држали Словени и неки други етникуми вратила једна нова империја сада тотално грчка не више латинска?
По ком праву након 300 година тако нешто?
Боље да су рекли да Косово припада Турцима јер је факат да је њихово било најдуже 500 година па би по том критеријуму заиста требало бити турско!
Шта сам хтео рећи да тако масовна сеоба би сасвим сигурно била забележена и документована у историји такође археолошки потврђена.
Ако успевају детектовати готске ,остроготске па чак и трибалске кнежевске гробове па све до дарданских око Пештера који су прилично многобројни а тражили су неке Србе тамо заиста јако необично да нема неких већих трагова тако масовног доласка једне стране популације.
Када словенска теза више не буде била популарна у политичким и геополитичким елитама и оних који финансирају првенствено науку већ се рецимо одлуче за Флоријана Курту на пример од једном би ти словенски гени нестали и постали илирски , трачански ,палеобалкански , трибалски , дачански ,гетски , влашки ,куцовлашки ,цинцарски , црно влашки ,бело влсшки ,романски ,румунски и тд.