kazem ti nemas pojma.barem u mom slucaju
kad ubacim u drugu auto drzi drugu brzinu i nema promene iste ni u kom slucaju
To ti je kao da na manuelnom menjacu ubacis u drugu brzinu i to je to
Ovo koristim kad se spustam nizbrdo da manje koristim kocnicu, jer auto uvek automatski menja cim dostigne jedan odredjeni broj obrtaja , u vecu brzinu sto kad ides nizbrdo ne valja jer ako si na primer u 4 ili 5toj mora nonstop da stiskas kocnicu dok ako si u drugoj, vrlo retko...
Ista je stvar i na Hondi stim sto na Accordu nemam ovu prvu i drugu brzinu jer je menjac full tiptronic, tu samo prebacim rucicu menjaca u levo u manuelni mod i pomeranjem menjaca gore/dole menjam u visu ili nizu brzinu . I istto tako kad stavim da mi menjac bude u drugoj brzini on ne menja iz prve u drugu vec stoji konstantno i iskljucivo u drugoj brzini
N ti je na automatiku dule isto kao kad izbacis menjac iz brzine na manuelcu mozes i tako da vozis auto ali naravno on ne prima gas.
- - - - - - - - - -
moze da se slepuje. samo je fora da ako je prednja vuca da se dignu prednji tockovi, a ako je zadnja da se dignu zadnji
@megafavor , neverovatno mi deluje da mozes da ugasis auto dok ti je menjac u D?
Ja ni na jednom autu kojeg imam ne mogu da ugasim auto dok ne ubacim menjac u N . Tek kad ubacim menjac u N mogu da izvadim kljuc iz brave i ugasim auto.
E sad kazu za automatik neki da uvek treba da povuces rucnu kad ga ubacis u N , da sacuvas lanac a ja mora da priznam da to retko radim. Rucnu povlacim samo kad ga parkiram negde na uzbrdici i nizbrdici a nekad ni tada.