Generalna diskusija, noviteti, nemačka vs japanska auto industrija i slično

Ko je bolji?

• Švaba

• Japanac

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
bogami meni je limarija naj bitnija , ebes trap mehanika itd , svese to namesti a limarija ako tanka trula ode estetika i vise nije to to

znaci bitnije ti je nesto sto moze da se opravi za 50 evra max nego nesto sto ako se pokvari treba ti 2000 evra da sredis kao na primer bos pumpa ili dizne na dizelasima? :)

kako da ne

Limarija je itekako vazna stvar na automobilu a japanci tu stede kao i na debljini laka pa se neretko desava da vlasnici japanaca reklamiraju lak koji je vrlo tanko nanesen.
To sto ti Tihi nisi imao udes je sreca ali da si imao onda bi kukao jer ako je tanak lim onda se auto i lakse skrlja a delovi ne mogu peglati nego se moraju zameniti novim a to za japance kosta poprilicno. Ima kopija i za neke japance koji su povoljni ali je problem sto se takvi delovi ne mogu dobro uklopiti i prava su nocna mora za limare koji onda moraju da ih ukplapaju i ukrajaju.
Pogledajte Audi 80 koji i dan danas ide nasim putevima bez korozije a ima preko 25 godina sto znaci menjas delove trapa tj mehanike i radis motor koji se uvek moze uraditi ali sasija je ono glavno. Zato tako i drzi cenu jer je ima kvalitetan lim.
I lepo rece Nikola Todorovic-japanac ustine na plastici,pa na limu, pa na boji i ko zna cemu jos i onda je normalno da bude jeftiniji od nemca ali zato su u poslednjim generacijama krenuli namackim kvalitetom i odjednom se priblizavaju ceni nemca.
Samo da se sad neko ne nadje pametan i poredi cenu Pasata i Accorda jer onda je budala.
Ima tu jos mnogo modela za poredjenje ali setite se kad sam kacio sliku gde se Civic 2007-2008 pravi a to je u Turskoj i majstor iz Trio servisa u NS je rekao da su lose uradjeni ti modeli.
Isto tako je i sa Renault vozilima iz Turske koja su jeftinija i malo njih se odlucuje na kupovinu tih automobila.
PA jedna Toyota Yaris se pravila u Japanu i Francuskoj i kad sam ih imao obavezno pitanje je bilo dali je japanac i traze mi broj sasije i kad zakljuce da nije samo se zahvale i dovidjenja tako da nije istina da je svuda isti kvalitet jer su to vozaci skontali da nije.

Rdja ne zavisi od debljine lima, već od vrste materijala i nanete zaštite. Debljina lima ne igra ulogu u sudaru, osim ako je debeo 2, 3 cm.
Naslonite auto na parkingu, pa se lim iskrivi, a kamoli u sudaru dva vozila gde treba računati brzinu oba plus masu oba.
Ta priča o debljini lima mi je za matore. Kada obilaze auto i čukaju o lim i komentarišu kako je tanak lim, ne valja ništa. Šta je sledeće, šutiranje gume?

Opet se pocinje o prici kako su dizelasi nenormalno skupi za odrzavanje...ja ne znam koliko dokaza treba Tihiju da se pokaze da bi on ukapirao koja je realna cena...A debljina lima naravno nije bitna prilikom sudara i slicno,sve se zameni i okrpri,ali ipak daje utisak nekvaliteta,sto nekima smeta,nekima ne.

pa jesu nenormalni sa mog stanovista. Ja nikada nisam menjao dizne , bos pumpe, dpf filtere, egr ventile, i slicno na autima koje vozim

svaki taj deo kosta nov 1500-2000 evra da se zameni

To sto u Srbiji je popularno da ljudi krpe te stvari pa da idu svakih 4-5000 km opet kod majstora nije moj problem - novo toliko kosta tj 5-10 puta vise nego na benzincu svaki taj deo.

Evo klikni ovde da vidis koliko kosta bos pumpa za BMW seriju 5

http://www.ebay.co.uk/itm/New-Bosch...r+Make:BMW|Model:5+Series&hash=item2c88b5a3bd

Preko 1500 evra

A to prvo uz dizne strada na dizelasima usled loseg goriva.

E sad pogledaj koliko ta ista pumpa za gorivo kosta za benzince isto BMW serija 5

50 evra :lol:

http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-5-E39...r+Make:BMW|Model:5+Series&hash=item418ff64038

Rdja ne zavisi od debljine lima, već od vrste materijala i nanete zaštite. Debljina lima ne igra ulogu u sudaru, osim ako je debeo 2, 3 cm.
Naslonite auto na parkingu, pa se lim iskrivi, a kamoli u sudaru dva vozila gde treba računati brzinu oba plus masu oba.
Ta priča o debljini lima mi je za matore. Kada obilaze auto i čukaju o lim i komentarišu kako je tanak lim, ne valja ništa. Šta je sledeće, šutiranje gume?

bravo :ok: :)

pa jesu nenormalni sa mog stanovista. Ja nikada nisam menjao dizne , bos pumpe, dpf filtere, egr ventile, i slicno na autima koje vozim

svaki taj deo kosta nov 1500-2000 evra da se zameni

To sto u Srbiji je popularno da ljudi krpe te stvari pa da idu svakih 4-5000 km opet kod majstora nije moj problem - novo toliko kosta tj 5-10 puta vise nego na benzincu svaki taj deo.

Evo klikni ovde da vidis koliko kosta bos pumpa za BMW seriju 5

http://www.ebay.co.uk/itm/New-Bosch...r+Make:BMW|Model:5+Series&hash=item2c88b5a3bd

Preko 1500 evra

A to prvo uz dizne strada na dizelasima usled loseg goriva.

E sad pogledaj koliko ta ista pumpa za gorivo kosta za benzince isto BMW serija 5

50 evra :lol:

http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-5-E39...r+Make:BMW|Model:5+Series&hash=item418ff64038

Pa i ja nisam nikad menjao dizne,pumpe,dpf filter nisam imao,egr,i bilo sta drugo na motoru...a vozio sam JTD
Naravno,ne moras sve delove da uzimas nove,i da gledas cene po ebay-u,imas to i u Srbiji da kupis
Inace,bos pumpa nova za JTD je 100e...remont dizni ne znam posto nisam imao problema sa tim.Polovne dizne ispravne su 30e komad.EGR ventil se ocisti.Kvacilo 20-25000 din novo.Zamajac 20-30000 din nov.To je to sto se tice delova koje si nabrojao,ako je ovde nesto skupo sto sam naveo,onda ne znam sta da ti kazem.Alfa je prodata sa 254000km na satu,nista od tih kvarova koje spominjes nisam imao.A ni ostali prijatelji koji voze JTD.Ali Alfa je uvezena iz CH,od drugog vlasnika,sa servisnom knjizicom,pa to mozda igra neku ulogu,posto je ocuvana bila,da kazem.

Moljac,

Meni na novijim vozilima tanak lim upućuje na kvalitet izrade, novije tehnologije, dugotrajnije, smelije.
Doduše, nikad mi nije palo na pamet da gledam debljinu lima. Kod Kije je npr malo tanji, al ne smeta mi. Lakši auto, ide bolje. Metnem mu tempomat stočetres i sam bije

Naravno da se koristi nova tehnologija,evo npr. Mazda 6 skyactiv,auto ima 1300kg sa 2.0 benzincem,sto je stvarno za pohvalu.Ali kad se naslonim na auto,tipa na haubu,sve zivo ulegne,imam bas los osecaj da sam nesto iskrivio,pa izbegavam to da radim.Kao sto sam rekao,nekom je to minus,gleda da sve bude perfektno odradjeno i kvalitetno,a neko ima druge prohteve.Meni to nije bitno.

Poslednja izmena:

sve tačno prijatelju ali itekako i opravdano budi sumnje u generalno cicijašenje u izradi

Na 120 km buka i potrošnja

Prilozi

• 1427874409768.jpg
    1427874409768.jpg
    51,1 KB · Pregleda: 5
  • 1427874443544.jpg
    1427874443544.jpg
    30,6 KB · Pregleda: 5
@Moljac

Ta pumpa od 100 evra, o kojoj pricas, nije pumpa visokog pritiska, koja je dosta skuplja, vec najobicnija pumpa u rezervoaru.

Pomesao sam deo,regulator pritiska je 100e.Pumpa koliko vidim kosta 250e,a ima i mnogo bolja opcija,a to je reparacija za 50e,zamene se gumice u njoj i testira se pritisak i vozi.Obicna pumpa koja je u rezervoaru polovna je od 20-50e.

Pomesao sam deo,regulator pritiska je 100e.Pumpa koliko vidim kosta 250e,a ima i mnogo bolja opcija,a to je reparacija za 50e,zamene se gumice u njoj i testira se pritisak i vozi.Obicna pumpa koja je u rezervoaru polovna je od 20-50e.

kakva bre reparacija , moj brat od rodjene tetke je reparirao pumpu 4 puta na Audiju 100 i svaki put bi mu opet crkla posle 4-5000 km

Na kraju ga prodao posto zasto za 3700 evra jer mu je za novu pumpu sa ugradnjom trebalo 1800 evra

Evo ti koliko kosta samo regulator pritiska za Alfu 159 npr

http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Genui...Make:Alfa+Romeo|Model:159&hash=item4adf61055d

Isti ovaj nose Fiat Puno, Grande Punto, Bravo, Brava itd - proizvodjac Bosch

600 evra burazeru i to je cena na ebay sto je makar 20-30% jeftinije nego u radnjama.

Drugo gde to ima reperacija pumpe visokog pritiska za 50 evra to je smesno sto ti pricas ? :lol:

neka regularna cena je za reparaciju je 500 evra a najjeftinije sto sam ja cuo cenu je 300 evra

Poslednja izmena:
kakva bre reparacija , moj brat od rodjene tetke je reparirao pumpu 4 puta na Audiju 100 i svaki put bi mu opet crkla posle 4-5000 km

Na kraju ga prodao posto zasto za 3700 evra jer mu je za novu pumpu sa ugradnjom trebalo 1800 evra

http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Genui...Make:Alfa+Romeo|Model:159&hash=item4adf61055d

600 evra burazeru i to je cena na ebay sto je makar 20-30% jeftinije nego u radnjama.

Drugo gde to ima reperacija pumpe visokog pritiska za 50 evra to je smesno sto ti pricas ? :lol:

neka regularna cena je za reparaciju je 500 evra a najjeftinije sto sam ja cuo cenu je 300 evra

Dobra ti ta familija,svi voze dizele,jedino si ti pametan pa si kupio benzinca...kazes Audi 100 i prodao ga za 3700e...za dobre pare je prodao tu antiku...ajde nemoj da izmisljas vise
Ja ti kazem koliko kosta regulator ovde nov,a ti ne moras da verujes.Dok sam vozio Alfu 156 2.4 JTD,raspitao sam se za taj deo,i ta je bila cena.Reparacija pumpe je 50e,proverena informacija.

Nisam spominjao Alfu 159 posto je nisam vozio,pricam o 156/147/GT 1.9 mJET/JTD/2.4 JTD.Inace,ovaj drugi ebay link za regulator pase na 159,i eto razlike u ceni od ~350 funti

http://www.ebay.co.uk/itm/COMMON-RA...260?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item2a22a0aeb4
http://www.ebay.co.uk/itm/GENUINE-B...688?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item2592c7a628

Evo cene za regulator,i sta cemo sad?Informisi se malo vise o cenama i kvarovima,nemoj napamet da pricas o necemu u sta se ne razumes.I to rekla kazala,"citao sam na internetu",brat od tetke,mislim da nikog ne zanima ovde.Ja ti pricam o licnim iskustvima sa JTD motorima,cenama odrzavanja,i kvarovima.

Poslednja izmena:
Tihi minira sopstvenu temu.:hahaha:
Opet benzinac vs dizelas? Ili hoces da kazes da ne postoje i japanci dizelasi?
Kad vec kacis cene za evropska vozila sto ne okacis i za japanske dizelase cene?
Samo pljuvacina a takav ti je i zivot verovatno.
Sto ne okacis truljave Mazde 6 ili MAzde 323 ili nesto od japanaca iz ovog veka nego si nasao da kacis kola stara preko 18 godina a taj Golf III je mozda iz 1992 godine i sta mislis ima li sanse da bude truo a pogotovo sto ne znas dali je bio i lupan pa da je zbog toga jos vise struljavio.
Nemoj da pocnem da kacim truljave japance jer imam licno slikanih korozivnih japanaca koliko hoces.
Kolega doterao Nissan Almeru a ona truljava po rubovima a trepne su joj vec bile radjene,jednu Mazdu 323 2001 nisam uzeo mada sam je potvrdio jer kad je dosla to je korozije bilo na sve strane...
Inace malopre doterah Stilo 1,9 M-jet 2008 i motor radi perfektno a presao je 196k km.Vuce,radi mirno i ja opet odusevljen M-jet motorom iako mi se Stilo kao auto ne svidja bas najvise ali za te pare je to korektan auto.

http://www.kupujemprodajem.com/Stil...h-pumpa-20488707-oglas.htm?filter_id=23842508

i nemoze da proda jer kod jtd retko nesto rikne stose tice motora

a taj audi 100 c4 2 ,5 je jedan od boljih motora

Poslednja izmena:
kasmo kod švaba, zna li neko za ovu Bitter insigniju? Motor 160ks, manuelni menjač.

baš se pitali supruga i ja koji je ovo auto. Ličio je na opel insigniju, pa u tom trenutku dodje vlasnik i pitam ga. Kaže da jeste insignija, ali nije insignija. Bitter verzija, kaže samo 28 komada, taj je n1/28. Super izgleda, posebno ''avantgarde'' drvo unutra. Guglao sam malo, postoje razne verzije unutrašnjosti:

U 4 dana prešao sam oko 2500 km sa Kijom. Dobar deo je bio po gradovima, a i po regionalnim putevima. Baš sam zadovoljan njome. Udobnost je super, s obzirom da sam bio 35 sati u kolima u 4 dana, nemam bolove u ledjima ili nogama. Prosečna potrošnja je 6.3 litara, što je meni super, jer sam ga baš terao kroz nemačku i po gradovima sam ga dobro gazio. Sinoć je bilo zeznuto na putu. Non stop se uključivao ESP zbog snega, ali 100-120 km/h na tankom sloju snega bez problema. Kada sve okreneš, nijedan euro mi nije žao. Auto je fenomenalan. Proveriću mu ulje da vidim je l potrošio, ali ja bih ono prepisao ili lošem kvalitetu ulja ili hladnom startu, jer moja supruga ga zvizne često po gasu čim ga upali, tj. ne vozi sporije dok se ne zagreje auto. A i ako troši motor ulje, litra na 8-9k km je podnošljivo, s obzirom na ono šta daje u odnosu na ulaženi novac. Koliko sam čitao na netu, nijedan 1.6 crdi ne troši ulje. Mene zviznuo neki baksuz mamu mu.

Back