Pa upravo o tom poslednjem i pričam, mislim imali smo Bošnjakinje iz Novog Pazara sa onim hidžabom na glavama kako šetaju ogrnute u srpsku zastavu (što je pre bilo nešto apsolutno nezamislivo), recimo na ovim protestima videli smo i likove u martinkama i sa zelenim i roze čirokanama ali i one što šetaju sa slikom Isusa Hrista, viđali smo i one babe što prodaju jaja na pijaci i poljoprivrednike kao i programere hipstere iz kruga dvojke, znači vidimo da je to jedna opštenarodna pobuna, da je to jedna jako heterogena masa i da tu ima ne znam od radikalnih levičara i anarhista preko onih totalno apolitičnih pa do desničara tipa Srbi su stariji od amebe i aramecijuma i niko sad ne misli kao da je on sad tu nešto zaslužniji ili da ovima ili onima tu nije mesto i upravo to je najveća snaga i kvalitet ovih protesta jer nikog nije briga za ideologiju, ko je šta i odakle je neko, dal je muško, žensko, beo, crn, zelen, ljubičast, šta je neko po nacionalnosti i kako se deklariše, koje je veroispovesti, dal je visoko obrazovan ili nije, dal je za Ruse ili za EU, dal više voli palačinke sa Eurokremom ili sa Nutelom..............znači svako je dobrodošao i Vučuć je zaista ujedinio narod u pravom smislu te reči kako je uostalom nekad i obećao ali samo ne svojom voljom i baš zato on ne zna šta da radi sa ovim protestima i jednostavno nema rešenje za njih, ono naziva ih tu ne znam ustašama, plaćenicima, te lupeta da iza njih stoji ovaj, pa onaj, pa onda za 15 dana onaj, te on podmeće neke priče kao "liderima" studenata ne kapirajući da lidera nema i da ne postoje i da je svako od tih ljudi zapravo lider za sebe, te onda on pokušava da plasira priču da neko radi za njega ili za službu ne bi li uneo razdor među njih ali džaba, prosto ne uspeva da stvori te neke veštačke podele među njima i svaki njegov pokušaj toga ili nekakve kompromitacije protesta rezultira još većim jedinstvom i revoltom protiv njega i jednostavno jasno je da se energija menja, da se vreme menja, da dolaze neke nove generacije i neki novi ljudi i da prosto ne pali više taj narativ i taj radikalski vokabular iz 90-ih (to jedino još može da prodaje nekim penzosima ali nekim ne svim koji po ceo dan gledaju pink i informer, koji su ostali zatočeni u tamo nekim prošlim vremenima i koji nemaju pojma šta se dešava), jednostavno taj narativ i to veštačko i nametnuto stvaranje podela jednostavno više ne prolazi.