Generacija Y- žene koje ne umeju da naprave ni bajaderu

Zanimljivo mi je da se kritikuje rad.
Slovenci ne mogu da se načude Srbima. Nezamislivo im je da radnim danima ljudi imaju gdje da odu u noćni provod. A oni su nama hladni i zaluđeno poslom, ali nam se jako dopada njihov novčanik... boli njih uvo, imaju oni novac... imaju, ali samo zato što rade, a ne lelemudaju kao naše lijenštine koje rade za prosječnu platu, da bi posle očekivali da ih đena dvori kao bogove.
Kakva poremećena percepcija.

Žele žene koje će da se brinu o kući i djeci, a nemaju za sebe a ne djecu. Zar je teško pojmiti da više nismo u vremenu u kojem se može živjeti kao nekada. Ne možeš imati troje djece i pristojno živjeti sa jednom platom. Osim ako je to direktorska plata. Više ni skromsnost nije dovoljna.
Žena mora da radi. Mora da zarađuje. A ako radi, ona fizički ne može da podnese sve obaveze. 24h su malo vremena za sve to.
Muškarac više nema luksuz da svakodnevno prati tv i odmara nakon posla, ako ima porodicu. On mora da radi i da dijeli poslove.

Zato, moj savjet ženama jeste da se nikada ne udaju za muškarca koji nije živio sam. A onaj koji je mogao kao samac da opstane, moći će i u paru. Ako je navikao na mamu, i nije spreman na podjelu posla, teško vama.

NI tu nema pravila. Nisu ni oni koji zive sami spremni na podelu posla...jer za sta se zenio ako opet on mora da radi po kuci?
Takodje, takav zivot ne iskljucuje mamu...zivi sam, jede suvu hranu i supe iz kesice, u frizideru nema nista osim piva/soka, placa zenu da mu ocisti jednom u dve nedelje
za vikend na rucak kod mame sa torbom punom prljavog vesa...

:roll:

Slazem se...i potpuno te razumijem (: !!!
Iznenadjuje me da me neko toliko shvata...

NOLETA bas, bas ali bas gotivim...jos od pocetka njegove karijere (: ...

Sto te iznenadjuje ?
Pa i ti sam da ne verujes da postoje one druge zenske ne bi imao potrebu da nesto napises i opises o ovima koje si sretao ili koje te okruzuju. To misljenje verovatno si stekao i zahvaljujuci drugaricama, koleginicama, devojkama koje sreces kada izlazis , ...mislim ne mora to samo da budu one sa kojima si bio ili ih muvao . Ali da ne mislis da je to ocigledno i drugima ili da ne bi mogao iko od nas koji ovo citamo da razume onda ne bi ni pisao o tvojim iskustvima. Dakle nista cudno sto te razumem pa i muskaraca slozices se danas ima svakojakih :mrgreen:

Bas mi je drago zbog Noleta :heart: retko pozitivan i dobar decko , sto je po meni najvece njegovo bogatstvo i uspeh :heart:

sad ću biti ozbiljna:D

šalu na stranu što smo na forumu svi u svemu savršeni ali ja koliko mogu da primetim, mnoge žene koje postuju baš na ovom pdf-u itekako spadaju u sposobne žene, i majke, i ljubavnice, i domaćice i forumašice, i sve...gde su onda te što ne znaju bajaderu da naprave, gde?
: )))

...evo jedne koja se ne oseca kao proevropska feministkinja (sta god to znacilo) ali ni kao zena iz vremena nasih baka.

...smatram da se prioriteti u zivotu menjaju zavisno od faze u kojoj se nalazimo. U ovom momentu mi zbilja nije toliko vazno da li cu pojesti nesto s'nogu ili cu robovati u kuhinji satima kako bih unela sve potrebne vitamine i proteine, medjutim, onog momenta kada zena dobije dete ustaljene navike se menjaju bez osecaja muke i odricanja. Licno mislim da se privrzenost porodici stice u najranijim danima preko vaspitanja i modela ponasanja.

Srpkinje nisu proevropske feministkinje isto kao sto ne zivimo u kapitalizmu vec u kvazi tranziciji, jedno je forma a drugo sustina. Forma se odnosi na utisak slobode koju Srpkinje javno isticu ali sustina kaze svakome ko ume da gleda da su Srpkinje daleko od slobodnih zena. Naprotiv, na njihovim plecima se nalazi teret neproporcionalan velicini istih.

:(
šta one da rade? :((( čime onda da osvoje muškarca :(

Da kakva tragedija....negde usput su shvatile da im nije potrebno da budu mame nekom nesposobnjakovicu koji ne moze sam sebi da spremi sta zeli a dovoljno je arogantan da to zahteva od svoje devojke...i ako je ona izgubljeni slucaj bez grama mozga eventualno supruge.

Danas zene moraju da multitaskiraju idu u skolu ili rade ili oboje ako su awesome kao ja ....sa kojim pravom ti impliciras da je to duznost zene koja ima toliko obaveza.....mada sta ja pokusavam da vodim racionalnu debatu sa nekim ko misli da devojke treba da osvajaju muskarce sa hranom.... pfffffffffffffffffffff. Mislim da ste izostavili jedan veoma krucijalni detalj iz cele te debate ....u vremena kada je bilo tipicno da zene kuvaju i rade sve oko kuce muskarci su bili ammm sposobni , zaposleni i zaradjivali dovoljno da podrze celu porodicu ....a ne mamini sinovi koji su se jednostavno navadili tako i to im je bogom dano pravo ...i oni nemaju vremena i ispod casti im je da nauce ko ce onda da provodi vreme sa drustvom zaleci se kako devojke y generacije ne znaju da prave ni bajaderu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hm !

Poslednja izmena:
NI tu nema pravila. Nisu ni oni koji zive sami spremni na podelu posla...jer za sta se zenio ako opet on mora da radi po kuci?
Takodje, takav zivot ne iskljucuje mamu...zivi sam, jede suvu hranu i supe iz kesice, u frizideru nema nista osim piva/soka, placa zenu da mu ocisti jednom u dve nedelje
za vikend na rucak kod mame sa torbom punom prljavog vesa...

:roll:

E baš sam i ja to hteo da kažem.

Da kakva tragedija....negde usput su shvatile da im nije potrebno da budu mame nekom nesposobnjakovicu koji ne moze sam sebi da spremi sta zeli a dovoljno je arogantan da to zahteva od svoje devojke...i ako je ona izgubljeni slucaj bez grama mozga eventualno supruge.

Danas zene moraju da multitaskiraju idu u skolu ili rade ili oboje ako su awesome kao ja ....sa kojim pravom ti impliciras da je to duznost zene koja ima toliko obaveza.....mada sta ja pokusavam da vodim racionalnu debatu sa nekim ko misli da devojke treba da osvajaju muskarce sa hranom.... pfffffffffffffffffffff. Mislim da ste izostavili jedan veoma krucijalni detalj iz cele te debate ....u vremena kada je bilo tipicno da zene kuvaju i rade sve oko kuce muskarci su bili ammm sposobni , zaposleni i zaradjivali dovoljno da podrze celu porodicu ....a ne mamini sinovi koji su se jednostavno navadili tako i to im je bogom dano pravo ...i oni nemaju vremena i ispod casti im je da nauce ko ce onda da provodi vreme sa drustvom zaleci se kako devojke y generacije ne znaju da prave ni bajaderu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hm

Apsolutno ispravan stav.

Nedeljom skuvam ručkove za celu narednu nedelju,kad se smradim pored šporeta ondak odjedared sve da odradim.Posle odem na feniranje kod frizerke,licnem se i picnem i budem gospoja do kraja radne nedelje.Deca svaki dan jedu kuvano,ponekad nešto dodam uz već pripremljeno jelo(pirinadž,testeninu...)i svi budu siti i zadovoljni.
Subotom zamesim koji kolačić i tako...
Redovno upražnjavam sex i nosim erotsko rublje.Osećam se super i sad odoh s'mužem u provod-motorom.Deca su kod babe na raspustu:cao:

P.S.peglam po potrebi i imam 38god.generacija XY

Nedeljom skuvam ručkove za celu narednu nedelju,kad se smradim pored šporeta ondak odjedared sve da odradim.Posle odem na feniranje kod frizerke,licnem se i picnem i budem gospoja do kraja radne nedelje.Deca svaki dan jedu kuvano,ponekad nešto dodam uz već pripremljeno jelo(pirinadž,testeninu...)i svi budu siti i zadovoljni.
Subotom zamesim koji kolačić i tako...
Redovno upražnjavam sex i nosim erotsko rublje.Osećam se super i sad odoh s'mužem u provod-motorom.Deca su kod babe na raspustu:cao:

P.S.peglam po potrebi i imam 38god.generacija XY

A kad malo bolje razmislim i ti si u pravu.

:(
šta one da rade? :((( čime onda da osvoje muškarca :(

Samo kukate,uzmite bre stvar u svoje ruke kao da su naše mame
i očevi bili sveznajući u svojoj mladosti..nego su sazrevali i šta nam fali
generaciji iza ..možda smo malo više razmaženiji ali jednako smo
razmaženi..i vi i mi ..znači i muški i ženski ..
Nemojte da vam kuvanje bude izgovor ,svaka će pored pravog da probudi
sve u sebi..

Zanimljivo mi je da se kritikuje rad.
Slovenci ne mogu da se načude Srbima. Nezamislivo im je da radnim danima ljudi imaju gdje da odu u noćni provod. A oni su nama hladni i zaluđeno poslom, ali nam se jako dopada njihov novčanik... boli njih uvo, imaju oni novac... imaju, ali samo zato što rade, a ne lelemudaju kao naše lijenštine koje rade za prosječnu platu, da bi posle očekivali da ih đena dvori kao bogove.
Kakva poremećena percepcija.

Žele žene koje će da se brinu o kući i djeci, a nemaju za sebe a ne djecu. Zar je teško pojmiti da više nismo u vremenu u kojem se može živjeti kao nekada. Ne možeš imati troje djece i pristojno živjeti sa jednom platom. Osim ako je to direktorska plata. Više ni skromsnost nije dovoljna.
Žena mora da radi. Mora da zarađuje. A ako radi, ona fizički ne može da podnese sve obaveze. 24h su malo vremena za sve to.
Muškarac više nema luksuz da svakodnevno prati tv i odmara nakon posla, ako ima porodicu. On mora da radi i da dijeli poslove.

Zato, moj savjet ženama jeste da se nikada ne udaju za muškarca koji nije živio sam. A onaj koji je mogao kao samac da opstane, moći će i u paru. Ako je navikao na mamu, i nije spreman na podjelu posla, teško vama.

Ma šta pričaš ti pa žene su radile i u ono vrijeme kad su plate bile dobre .Ako nisi znala žene na prostoru JI Evrope rade negdje od 60 -tih godina.Šta kao dosad nisu radile pa sad se eto mora jedna plata nije dovoljna ,kad je na ovim prostorima bila dovoljna jedna plata za život, je ako joj je čoe'k bio direktor .

I još sa slovencima našla da nas porediš alal
Nijedan normalan muškarac neće biti da ne pomogne ženi u kućnim obavezama al' vala ne treba biti ni papučar .

Nije dobro kada se radi- jer nije ženino da glumi lovca, donošenje novca u kuću je muška briga, a opet nije dobro ni kada ne radi- sponzoruša kojoj je upala kašika u med.
Ako se onda nađe neka sredina, žena koja radi, ali bez mnogo strasti za posao, čisto da je ne nazovemo karijeristkinjom, samo odrađuje od 7 do 15h, i trk kući da sredi muža i djecu... koja su onda tu zaduženja njenog supruga?
Ako ona radi u dvije smjene, posao i kućne obaveze (to nije samo kuvanje, ako su djeca mala potrebno je svakodnevno čistiti, sređivati, peglati i slično, i to raspoređeno u jednoj nedjelji daje radno vrijeme od nekoliko sati) šta za to vrijeme radi njem muškarac?
Smeta li muškarcu ako ga žena liši i bračnih obaveza, ako već kućne neće da obavlja?
Kakav je roditelj čovjek koji ne želi da očisti za svojim djetetom, nego čeka žena da sredi? KOga je briga da li će ga neko nazvati papučarem ako je rođeno dijete u pitanju?
Loš kao domaćin, loš kao otac... u čemu je dobar taj 'normalni' muškarac 'nepapučar'?

Nije dobro kada se radi- jer nije ženino da glumi lovca, donošenje novca u kuću je muška briga, a opet nije dobro ni kada ne radi- sponzoruša kojoj je upala kašika u med.
Ako se onda nađe neka sredina, žena koja radi, ali bez mnogo strasti za posao, čisto da je ne nazovemo karijeristkinjom, samo odrađuje od 7 do 15h, i trk kući da sredi muža i djecu... koja su onda tu zaduženja njenog supruga?
Ako ona radi u dvije smjene, posao i kućne obaveze (to nije samo kuvanje, ako su djeca mala potrebno je svakodnevno čistiti, sređivati, peglati i slično, i to raspoređeno u jednoj nedjelji daje radno vrijeme od nekoliko sati) šta za to vrijeme radi njem muškarac?
Smeta li muškarcu ako ga žena liši i bračnih obaveza, ako već kućne neće da obavlja?
Kakav je roditelj čovjek koji ne želi da očisti za svojim djetetom, nego čeka žena da sredi? KOga je briga da li će ga neko nazvati papučarem ako je rođeno dijete u pitanju?
Loš kao domaćin, loš kao otac... u čemu je dobar taj 'normalni' muškarac 'nepapučar'?

Papucar je samo onaj koji slepo slusa zenine hirove. A ako je nekom tipu zadovoljstvo da kuva svojoj zeni svaki dan i to radi iz svoje zelje, on nije papucar. Ako pretera u necemu moze biti samo kreten ali papucar nikako.

Nego tu si napisala "zena trci kuci da sredi decu i muza" decu u redu, ali sta ima muza sredjivati? Kao da je on ceo zivot imao nekog ko ga je sredjivao, glupost.

Back