Generacija X – žene koje nemaju ni porodicu ni karijeru

pa da,slazem se neko ume da proda svoju pricu kao najlepsu bajku,neko samo sturo poslaze ciinjenice,i to je neka vrsta umesnosti i ja to ne smatram negativnim,volela bih da imam taj talenat pa da npr od obicnog izlaska napravim da sam bila na gala veceri ili slicno
npr na razgovoru za posao to jako moze da koristi
samo ne razumem kako to moze nas da kosta?!sta ja imam od toga da li neko prodaje zvake u seoskom kiosku,ili to zavodnica,kako to moze ikoga da pogodi,sem ako je izvesna ljubomora u pitanju,ne znam,nagadjam sta si htela da kazes...

Ја бих рекао да је апсолутно у праву. Пар без деце нема потомство и тиме окончава свој живот, односно завршава као генетски отпад на генетском ђубришту. Онај пар који има деце и после смрти индиректно живи у проценту од 50 у свом потомству и тако даље и тако даље...:)

Možda, ali kakve veze to ima sa tim konkretnim parom? Genetski otpad zvuči ružno, ali nema veze - vi pričate u globalu, a pojedinačan par može da proživi lep i srećan život na kraju kog, je li, umre, baš kao i ljudi koji su produžili vrstu. Čitala sam malo ovu temu, i počela sam da se osećam neprijatno, jer bih, po ovoj temi, trebalo sebi odmah da prosviram mozak (nemam decu, dobra sam u svom poslu ali nisam ni direktor ni poslanik ni upravnik). Do ovog trenutka sam mislila da živim divno, a sad sam shvatila da sam uvrnuta, da moj život nema smisla, da sam genetski odpad, i da smo moj čovek i ja zapravo siromašni jadnici jer nemamo decu. Hvala bogu što sam 'uvrnuta' pa i dalje mislim da sam u pravu :)

mimikrija jeste svima nama neophodna i postoji zdrava doza ambicije, profesionalnosti koja ne zahteva da se porodica odbaci. to je ono sto mi ovde i radimo na kraju, balansiramo izmedju posla i porodice. samo, mi se ne zanosimo karijerizmom, vecina nas ima realno vidjenje sopstvenog mesta u drustvu.
za karijeru moras da budes spremna na sve - moralno nema granica. ne moze nas direktno da pogodi to sto je prodavacica zvaka nasela na pricu vlasnika kioska da je ceka sjajna karijera u zivotu i da zbog toga treba da ga pokrije kada vara kod poreskog, da bude prijavljena na crno, da se mozda s njim usput kresne - jer ona je alfa zenka, njegov licni menadzer u lajkovackom lancu od dva kioska; ali, sire se neke negativne vrednosti. kao zaraza, sistem je ubedio ovcu da je lavica, ona sad sebe tako vidi i truje sve oko sebe nesposobna da se sagleda realno. to sto ti vidis ovcu ne menja njeno delovanje jer postoji domino efekat koji gura drustvo iz blata u septicku jamu. nije problem sto je ona sama progutala tu pricu - njen zivot, njena stvar, ona je sebi naskodila - nego sto je taj negativni sistem vrednosti agresivan i ekspanzivan. ona dalje mora da ubedi sebe i druge da je to pravi i jedini put, inace treba da prizna sebi ono sto u startu nije mogla - da nije bolja/ jaca / pametnija od drugih. tu pokretac mozda jeste ona konkurencija ili ljubomora koju si pomenula.

Možda, ali kakve veze to ima sa tim konkretnim parom? Genetski otpad zvuči ružno, ali nema veze - vi pričate u globalu, a pojedinačan par može da proživi lep i srećan život na kraju kog, je li, umre, baš kao i ljudi koji su produžili vrstu. Čitala sam malo ovu temu, i počela sam da se osećam neprijatno, jer bih, po ovoj temi, trebalo sebi odmah da prosviram mozak (nemam decu, dobra sam u svom poslu ali nisam ni direktor ni poslanik ni upravnik). Do ovog trenutka sam mislila da živim divno, a sad sam shvatila da sam uvrnuta, da moj život nema smisla, da sam genetski odpad, i da smo moj čovek i ja zapravo siromašni jadnici jer nemamo decu. Hvala bogu što sam 'uvrnuta' pa i dalje mislim da sam u pravu :)

Imam decu i imam neku karijeru, vise imam decu nego sto imam karijeru ali nije to sad bitno, htedoh da kazem da i takva kakva sam mislim da si u pravu, sasvim u pravu.

....jel ti to hoces da kazes, da ljudi koji nemaju decu, nemaju zelju da zive, ajd' razumisli malo...ne bih bas rekla da si u pravu...

Naravno da nemaju , odnosno imaju u jednom usko sebičnom neprirodnom smislu .

Život kao pojava nije vezan za pojedinačno biće , već je kontinuitet i prirodni niz predaka i potomaka , a sve u cilju ostvarenja nečeg boljeg .

Osobe koje bi da "zarobe" život samo za sebe ( i neko svoje uživanje) su protivnici prirode i samim tim genetski otpad . I priroda se s njima obračunava .

Život kao pojava nije vezan za pojedinačno biće , već je kontinuitet i prirodni niz predaka i potomaka , a sve u cilju ostvarenja nečeg boljeg .

Osobe koje bi da "zarobe" život samo za sebe ( i neko svoje uživanje) su protivnici prirode i samim tim genetski otpad . I priroda se s njima obračunava .

Како се то ''природа са њима обрачунава''?:think:

Jednostavno nestanu iz genetskog koda . To da li će pojedini od njih živeti 100 godina , ili će ih neko sutra ubiti sekirom nema mnogo važnosti .

То није воља природе, него ЊИХОВА ЛИЧНА!
Стога, није природа њих ''казнила'' немањем потомака, јер су они САМИ ОДЛУЧИЛИ да немају потомке.... :rtfm: Како се онда она ''обрачунава'' са њима? И зашто мислиш да се они на било који начин штрецају због тога? :think:
Да им је стало до тога да оставе генетско потомство - онда би имали децу, зар не? :think:

Узгред, заиста у својој околини имам неколико примера људи који нису имали децу, и сви су заиста вррррло дуговечни. Вероватно због тога што су поштеђени огромне бриге и стреса коју родитељство подразумева...:confused:

... ti si bre ko 8. putnik nasao smisao zivota u razmnozavanju...jos ce pacovi i bubasvabe ispasti najpametniji...pa sta ako kao ljudska bica nestanemo sa ove planete...a to ce nam se i desiti ako nastavimo ovako da se razmnozavamo...svaki dan nestaje po nekoliko biljnih ili zivotinjskih vrsta sa lica zemlje da bi se napravilo mesta za ljudski genetski materijal... sume nestaju i amazonsku prasumu smo uspeli da prepolovimo, na kraju necemo imati ni kiseonika ...mislis da je onaj tvoj majmunoliki predak o tome razmisljao kad se razmnozavao....ljudska smo bica nismo zivotinje ...koja sebicnost...mislis li ti stvarno da mozes da zivis svoj zivot kroz zivot svoje dece i da su tvoji geni za prirodu dragoceniji od gena bilo koje druge vrste

То није воља природе, него ЊИХОВА ЛИЧНА!
Стога, није природа њих ''казнила'' немањем потомака, јер су они САМИ ОДЛУЧИЛИ да немају потомке.... :rtfm: Како се онда она ''обрачунава'' са њима? И зашто мислиш да се они на било који начин штрецају због тога? :think:
Да им је стало до тога да оставе генетско потомство - онда би имали децу, зар не? :think:

Узгред, заиста у својој околини имам неколико примера људи који нису имали децу, и сви су заиста вррррло дуговечни. Вероватно због тога што су поштеђени огромне бриге и стреса коју родитељство подразумева...:confused:

To da li je to njihova lična želja je vrlo diskutabilno . Pogledaj primer ove žene iz uvodnog članka . Dok je mogla da ima decu nije ih želela . Kad više nije mogla , onda ih je poželela .

A to da li se oni štrecaju ili ne , nije ni bitno za celu priču .

... ti si bre ko 8. putnik nasao smisao zivota u razmnozavanju...jos ce pacovi i bubasvabe ispasti najpametniji...pa sta ako kao ljudska bica nestanemo sa ove planete...a to ce nam se i desiti ako nastavimo ovako da se razmnozavamo...svaki dan nestaje po nekoliko biljnih ili zivotinjskih vrsta sa lica zemlje da bi se napravilo mesta za ljudski genetski materijal... sume nestaju i amazonsku prasumu smo uspeli da prepolovimo, na kraju necemo imati ni kiseonika ...mislis da je onaj tvoj majmunoliki predak o tome razmisljao kad se razmnozavao....ljudska smo bica nismo zivotinje ...koja sebicnost...mislis li ti stvarno da mozes da zivis svoj zivot kroz zivot svoje dece i da su tvoji geni za prirodu dragoceniji od gena bilo koje druge vrste

Budućnost pacova i bubašvaba nije ugrožena . Budućnost ljudske vrste takođe nije ugrožena , mada jeste budućnost Srba i Evropljana .

Međutim , razmišljanje kao tvoje "pa šta ako i nestanemo" je znak nedostatka volje za životom . To je već znak onome ko ume da razmišlja da priroda baš i ne želi takve kao ti da trčkaraju okolo :mrgreen: .

A to da li se oni štrecaju ili ne , nije ni bitno za celu priču
.

А што мислиш да је та ''цела прича'' њима битнија од њих самих?:confused: Ни ја нисам децу рађала природи, ни човечанству, него себи, из своје потребе и свог задовољства!

Узгред, како можеш казнити некога када он то не доживљава као казну него је то његов сопствени избор у којем ужива?:think:

А то што нека жена после 40 пожели децу, па више не може да их има - то није ''освета природе'' због тога што их није желела на време, него биолошка чињеница да жена после 45. године више није у фертилном периоду.:rtfm:
И мој деда је можда у 90. зажалио што није био професионални фудбалер, али то више не може да буде, не због ''освете природе'', него због неумитног старења као биолошке чињенице.;)

Poslednja izmena:
.

А што мислиш да је та ''цела прича'' њима битнија од њих самих?:confused: Ни ја нисам децу рађала природи, ни човечанству, него себи, из своје потребе и свог задовољства!

Узгред, како можеш казнити некога када он то не доживљава као казну него је то његов сопствени избор у којем ужива?:think:

А то што нека жена после 40 пожели децу, па више не може да их има - то није ''освета природе'' због тога што их није желела на време, него биолошка чињеница да жена после 45. године више није у фертилном периоду.:rtfm:
И мој деда је можда у 90. зажалио што није био професионални фудбалер, али то више не може да буде, не због ''освете природе'', него због неумитног старења као биолошке чињенице.;)

Priroda može da bude milostiva prema nekom , pa da mu se čini da je njena kazna njegov lični izbor . Ali to ne menja suštinu stvari - žena sa početka teme je ostala bez potomstva . Priroda je presudila da njeni geni ne treba da se prenesu na sledeću generaciju i to je to .

Priroda može da bude milostiva prema nekom , pa da mu se čini da je njena kazna njegov lični izbor . Ali to ne menja suštinu stvari - žena sa početka teme je ostala bez potomstva . Priroda je presudila da njeni geni ne treba da se prenesu na sledeću generaciju i to je to .

Е баш није природа то одлучила него она сама! :p

Није њу природа ускратила за потомство, природа јој је дала ту могућност, али она је свесно, својом вољом, изабрала да је не искористи! :rtfm:

Žena koja ima toliko potomstvo je od prirode odabrana da bude šablon za sledeću generaciju , i put kojim treba da se razvija ljudska vrsta . Pa svidelo se to nekome ili ne .

Svidelo se tebi ili ne i kinezi su tako mislili pa n'a kraju zakon zabranio vise od jednog deteta inace bi spavali jedno drugom n'a
Glavi
Mada u sustini me bas briga
Samo ne volim kad neko ovoliko Ken,jà

Занимљива ствар је то да жене и њихов напредак на свим пољима изазива код мушкараца синдром Петра Пана. Како жене напредују у каријери мужеви су само опција а квалитети које су мушкарци некад требали да поседују да би успешно одиграли своју улогу, данас су застарели.
Сума сумарум, сви смо надрљали. :lol:

Ovo sto pricas vise lici na religiozne besmislice, nego na bilo sta drugo.

Е баш није природа то одлучила него она сама! :p

Није њу природа ускратила за потомство, природа јој је дала ту могућност, али она је свесно, својом вољом, изабрала да је не искористи! :rtfm:

Slobodna volja je vrlo komplikovano pitanje . Mnogo puta nam se čini da smo nešto slobodno izabrali , a u stvari to je posledica okolnosti .

Budisti čak tvrde da nema slobodne volje dok um ne dostigne prosvetljenje . ali ajde , da ne širim priču :mrgreen:

Svidelo se tebi ili ne i kinezi su tako mislili pa n'a kraju zakon zabranio vise od jednog deteta inace bi spavali jedno drugom n'a
Glavi
Mada u sustini me bas briga
Samo ne volim kad neko ovoliko Ken,jà

Kinezi su na teritoriji na kojoj žive dostigli maksimum mogućeg broja stanovnika . Sve preko toga bi dovelo do umiranja od gladi . Sad , kad su počeli da se šire i na druge kontinenete , ti zakoni se relaksiraju ;) . Prema tome , za Kineze nema zime .

Back