Gdje s Republikom Srpskom?

Pogresno ste me skontali ljudi,nisam ja nikakav separatista,ne zelim ja nova odvajanja i ratove,jos neke stvari da se rese i ja sam zadovoljan sadasnjim statusom!Zivim u Srbiji i Srbiju smatram svojom zemljom a matricu Bosnu.Pricam onako kako se prica u mom gradu,ne pricamo ni cisto ekavski ni ijekavski,vec pomesano malo kao i narod sto je ovde!Slozitece se ako ste imalo realni da je RS stvorena na hiljadama i hiljadama zrtvi,i zbog toga sam napisao da je genocidna tvorevina jer nisam mislio samo na Srebrenicu!

...Slozitece se ako ste imalo realni da je RS stvorena na hiljadama i hiljadama zrtvi,i zbog toga sam napisao da je genocidna tvorevina jer nisam mislio samo na Srebrenicu!
A ti ćeš da nam unaprijed definišeš i izdiktiraš SVOJ STAV sa kojim ćemo se mi složiti "ako smo imalo realni"????
Realno je da, ako već živiš u Srbiji, onda tu i rješavaj svoj problem, a ne da mi bistriš o tome kakva je moja država!!! Ja tvoju maticu poštujem onoliko koliko je ona poštovala mene kad je referendumom o nezavisnosti potpuno ignorisala postojanje volje mog naroda koji je u njoj konstitutivan!!! TU OPET TEBE NE TREBA NIŠTA DA SEKIRA!!! Realnost je da je Bosna zemlja "na aparatima MZ" i postoji od dana do sutra (dok se nekom poklapa račun)!!! Niko, ali niko od Srbalja nema ama baš nikakve patriotske osjećaje prema nametnutoj državi koja se u svijetu raspoznaje po zastavi prerađenog logoa Varta baterija!!! Dugoročno posmatrano, BUDUĆNOST BiH JE IZVJESNA PODJEDNAKO ONOLIKO KOLIKO JE IZVJESNA I MOGUĆNOST DA NJENI NARODI SASTAVE BAREM TRI ZAJEDNIČKA MOTIVA O KOJIMA BI SE KONAČNO NAPRAVIO TEKST ZA HIMNU DRŽAVE BOSNE!!!
U suštini, sarajevski trip o RS kao genocidnoj je jedna od najjačih garancija da je u BiH kompromis u pravcu zajedništva potpuno nemoguć!!! Svaki put kad pomislim da je Bosna ipak makar kako izvjesna u perspektivi, ta cinična kuknjava me motiviše u suprotnom pravcu!!!
Uostalom, onaj blesavi Radovan, sami ih je svojevremeno u skupštini BiH bio javno upozorio na posljedice qrčenja preglasavačkim neustavnim referendumom o nezavisnoj Bosni!!! Ali, neee... Alija se na to proqrčio fazonom: "Žrtvovaću mir za nezavisnost"!!!! I sad smo tu gdje smo!!! Alijino "žrtvovanje mira za nezavisnost" koštalo je Muje dejtonskog pucanja tadašnje Bosne popola, a bogami i današnjeg straha od popisa stanovništva (a možda i još po negdje)!!! Ko ih yebe kad su bili sami izabrali!!! Teško je sam sebi priznati takve greške, a još teže ostvariti sanjane ciljeve prebacivanjem svoje odgovornosti za posljedice vlastitih grešaka na druge narode u bosni!!! Kao kad pas sam sebe gruze za rep!!!
Čuuuj... "genocidna tvorevina"??? Mogli bi to dalje da malo posmatramo i ovako:
SVI REZULTATI POPISA STANOVNIŠTVA U SRBIH, OD KRAJA II SV RATA PA DO ONOG 91' DIREKTNA SU POSLJEDICA UŽASNOG GENOCIDA NDH NAD SRBALJIMA (a dobro znamo i ko je bio "gornja ekipa" u NDH)!!!
Dakle, bosna je tradicionalno genocidan prostor jer svaki rat donosi poremećaje u demografskoj strukturi i međusobnom omjeru njenih naroda!!! Kad rat prođe, nema više vraćanja na predratno stanje!!! O tome je Alija morao na vrijeme da misli!!! Sad, što je neko popušio ovaj, a neko rat prije njega, to je samo posljedica spleta okolnosti!!!
Ako već uzmemo u obzir prozivanje da institucionalna tvorevina kao što je RS je genocidna pri tom nikako ne možemo da izbjegnemo činjenicu da se 100% srpskog stanovništva u BiH smatra da je RS potpuno pozitivna tekovina zalaganja za odbranu integriteta Srbalja u Bosni, brzo dobijamo efekat lupanja glavom o zid kada cinično pokušavamo da promovišemo kvazimogućnost međuetničkog pomirenja ili nekakvog suživota!!!
Nije li van pameti pričati o zajedničkom i multietničkom životu sa cijelim jednim narodom koji je kompletno sebe ugradio u "genocidnu" Republiku Srpsku??? Željeti zajedništvo sa "genocidnim" narodom je laganje samoga sebe!!! Zato Bosna nezaustavljivo i ide u ****!!!

PS Jel u te hiljade i hiljade žrtava podrazumijevaš i srpske civile pobijene u Vojkovićima, Kazanima, po Sarajevu, Podrinju, Mrkonjiću....??? I Alijina varijanta Bosne je projekat stvaranja genocidne države koja počiva na npr. etničkom čišćenju Federacije (naročito Sarajeva) od srpskog stanovništva!!!

Ja sam ponosan što sam srpski separatista koji živi u Srpskoj, jer želim da se odvojim od dijela silom okolnosti nametnute mi države u kojem me prozivaju da je moj narod genocidno orijentisan i to me prozivaju potomci istih onih koji su 15 članova moje familije (sve žene, djeca, starci i ljudi zemljoradnici, dakle civili) svojevremeno pokupili iz kuća, odveli i pobili u Jasenovcu!!! Nisam jedini takav!!! Tako razmišlja i svaki bh Srbalj kojeg poznajem!!!

Jasnije od ovoga ne može da se objasni!!!

Ja sam ponosan što sam srpski separatista koji živi u Srpskoj, jer želim da se odvojim od dijela silom okolnosti nametnute mi države u kojem me prozivaju da je moj narod genocidno orijentisan i to me prozivaju potomci istih onih koji su 15 članova moje familije (sve žene, djeca, starci i ljudi zemljoradnici, dakle civili) svojevremeno pokupili iz kuća, odveli i pobili u Jasenovcu!!! Nisam jedini takav!!! Tako razmišlja i svaki bh Srbalj kojeg poznajem!!!

Jasnije od ovoga ne može da se objasni!!!

Ma to CARE to.... Tako je.... Ovo i sve drugo što si napisao potpisujem s ponosom.... Svaka ti čast KRALJU! Tako se osjećam i ja i moj brat i otac i svi moji pobratimi i jarani... Sve si rekao kako je... Svaki dan na hrvatskim i bosanskim TV stanicama nas prozivaju krvnicima i koljačima... Još malo pa će biti da je iz RS potekao prvi vampir...

Dušu bi dao da se odvojimo od ove BiH! Nek ide u qurac... Oni neka država, puu bre... Himna intermeco ( za reklame) i zastava, što ti reče, prepravljen logo varta baterija...
( btw: nikad bolje definicije nisam čuo)... FBiH dođe ko tamnica Srbima! Nedaju nam van, vezali nas lancima za federaciju,a svako malo nas prozivaju ubicama i četnicima i šta već sve ne... I sad ti budi normalan i tolerantan... :twisted:

Ja sam z Bosne i ja sam Srbin, pravoslavac (porodica, a ja ateista :D), drzavljanin Bosne i Hercegovine.

Postoje:
-Ko ima drzavljanstvo BiH - On je Bosanac (i Hercegovac);
-Nacija: Srbin, Hrvat, Bošnjak, ostali;
-Vjeroispovjest: Pravoslavac, Katolik, Musliman, Ostali.

Jel to tesko za shvatiti?

I jos moram reci da je glavna zabluda da je Bosanac i Bosnjak isto!

I moram na sve to dodati da u BiH postoji i nacija Musliman, jer veliki broj povratnika u RS, prilikom uzimanja nove licne karte u rubriku nacionalnost su upisali Musliman. Znam da je to jedan od glavnih razloga zasto politicari u Sarajevu ne zele jos popis stanovnistva - prosto jos nisu dovoljno isprali mozak svojim sunarodnicima po pitanju naziva nacije

ja tamo nikada nisam živela a u kontaktu sam sa masom ljudi različitih veropispovesti i nacionalnosti. verujte mi tamo su ljudi milion puta bolji nego ovde. vi ste samo jedna obična nafurana pokrivena lažnim patriotizmom bagra koja rata i užasa videla nije. svaka čast onima sa one strane drine. toliko od mene.

ja sam iz RS,a nagledao sam se i rata i uzasa...i ucestvovao u dobrom dijelu..
sumnjam da imala takvo misljenje da si samo jednom cula kako braca vicu "alahu ekber"

Pogresno ste me skontali ljudi,nisam ja nikakav separatista,ne zelim ja nova odvajanja i ratove,jos neke stvari da se rese i ja sam zadovoljan sadasnjim statusom!Zivim u Srbiji i Srbiju smatram svojom zemljom a matricu Bosnu.Pricam onako kako se prica u mom gradu,ne pricamo ni cisto ekavski ni ijekavski,vec pomesano malo kao i narod sto je ovde!Slozitece se ako ste imalo realni da je RS stvorena na hiljadama i hiljadama zrtvi,i zbog toga sam napisao da je genocidna tvorevina jer nisam mislio samo na Srebrenicu!

Isto kao i Republika Hrvatska i bezbroj drugih primjera.

brate gazija,a ko pobi onolike srbe u sarajevu???
i u selima oko srebrenice???
mozda su se sami klali???
zlocina je bilo ,ali ne samo na jednoj strani...

http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vijest=18525&meni=8

Kao BiH lafo pregovara sa EU, a ono nije u stanju ni sama o sebi da odlučuje!!! Oni nam pošalju diktatora sa suverenskim ovlaštenjima koji nam svima sere da sve zavisi od nas!!! U tu idiotariju o suverenosti i nezavisnosti Bosne danas mogu da povjeruju samo "narodi" koji su od juče i koji još nisu stigli da u glavama saberu šta je nacija, šta je država, nezavisnost, a šta je suverenost!!!!!!.

http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vijest=18525&meni=8

Kao BiH lafo pregovara sa EU, a ono nije u stanju ni sama o sebi da odlučuje!!! Oni nam pošalju diktatora sa suverenskim ovlaštenjima koji nam svima sere da sve zavisi od nas!!! U tu idiotariju o suverenosti i nezavisnosti Bosne danas mogu da povjeruju samo "narodi" koji su od juče i koji još nisu stigli da u glavama saberu šta je nacija, šta je država, nezavisnost, a šta je suverenost!!!!!!.

Народи који мењају имена као чарапе... :lol:

Бити или не бити, питање је сад:

Турци, Бошњани, Бошњаци, Муслимани, муслимани, Југословени, неизјашњени, босански муслимани, Срби исламске вере, Хрвати исламске вере.

:lol::lol::lol::lol:

Народи који мењају имена као чарапе... :lol:

Бити или не бити, питање је сад:

Турци, Бошњани, Бошњаци, Муслимани, муслимани, Југословени, неизјашњени, босански муслимани, Срби исламске вере, Хрвати исламске вере.

:lol::lol::lol::lol:

...svi ti koji su tu pobrojani danas složno žive u "bratstvu i jedinstvu"!!! To je taj "bosanski sklad multietničkog života"!!!:lol::lol::lol:

...svi ti koji su tu pobrojani danas složno žive u "bratstvu i jedinstvu"!!! To je taj "bosanski sklad multietničkog života"!!!:lol::lol::lol:

Само нек цвета "братство и јединство" под паролом "аллаху екбер" у њиховом филџану Бошњакистану....

Паметни грађани суседног нам Бошњакистана требали су већ одавно да схвате да су Бањалука и Мостар иностранство, а да су границе тамног им вилајета далеко од Дрине и Саве... Али таквих је у тој рупи мало... :lol::lol::lol:

Само нек цвета "братство и јединство" под паролом "аллаху екбер" у њиховом филџану Бошњакистану....

Паметни грађани суседног нам Бошњакистана требали су већ одавно да схвате да су Бањалука и Мостар иностранство, а да су границе тамног им вилајета далеко од Дрине и Саве... Али таквих је у тој рупи мало... :lol::lol::lol:

Naravno, jer ne kaže se badava:
لإعادة ترتيب الصفحة الخاصة بك، اسحب أشرطة العناوين وقم بإدراجها ...
:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

E pa Milice stvarno si prava cobanica.
Ne znam ko su ti ti tvoji drugari iz Bosne koji se izjasnjavaju kao bosanci(pretpostavljam da ih 99% cine ovi iz federacije) ali u RS zive samo Srbi (koji se izjasnjavaju kao Srbi, pravoslavci) i nesto ovih drugih.

Pozdrav od Srpkinje iz Banja Luke

Vidim ja da ste se vas dvojica zadeverali ali samo da uskocim...podrzavam otcepljenje i nezavisnost RS...bolji je dobar razvod nego los brak...i svako sebi...pa gde bi toliki politicari i sa jedne, a bogme i sa druge strane, nasli mesta u jednoj drzavi...:shock::lol:

A i sto bolje upoznajem neke...kao sto vec rekoh...:wink::lol:

Dok nam je Dodika mi se ne bojimo.......isto kao da smo "nezavisni", pa može se reći da i jesmo, odlučujemo sami o svojoj sudbini......:wink::wink:

Јеси ли се ти прејео мантија?Какав бре геноцид?Једино можемо причати о геноциду над српским народом.

Ljudi pojam Bosanac je vezan za geografiju.U Bosni i Hercegovini imas Srbe ,Hrvate i Muslimane(od 1992.godine Bosnjaci),tu je sve kristalno jasno i svaka rasprava na tu temu je suvisna.Republiku Srpsku ostavite ljudima koji tamo zive da odluce u kom smjeru ce da ide,jer su je oni i stvorili.A svi koji misle da je RS vjetrojebina neka dodju pa da vide.Takvi likovi vjerovatno jos misle da se tamo vodi rat i kuliraju po Knezu bez banke u dzepu.Nemam nista protiv Srbije,nasuprot tome smatram je svojom drugom otadzbinom ali pustite da o sudbini RS odluce oni koji su je stvorili.Mir Bozji,Hristos se rodi!

Ljudi pojam Bosanac je vezan za geografiju.U Bosni i Hercegovini imas Srbe ,Hrvate i Muslimane(od 1992.godine Bosnjaci),tu je sve kristalno jasno i svaka rasprava na tu temu je suvisna.Republiku Srpsku ostavite ljudima koji tamo zive da odluce u kom smjeru ce da ide,jer su je oni i stvorili.A svi koji misle da je RS vjetrojebina neka dodju pa da vide.Takvi likovi vjerovatno jos misle da se tamo vodi rat i kuliraju po Knezu bez banke u dzepu.Nemam nista protiv Srbije,nasuprot tome smatram je svojom drugom otadzbinom ali pustite da o sudbini RS odluce oni koji su je stvorili.Mir Bozji,Hristos se rodi!

Ni ja nemam ništa protiv Srbije, al pustite nas, koji živimo u Srpskoj i koji smo je stvorili da se spojimo sa Srbijom!!!:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Back