...Slozitece se ako ste imalo realni da je RS stvorena na hiljadama i hiljadama zrtvi,i zbog toga sam napisao da je genocidna tvorevina jer nisam mislio samo na Srebrenicu!
A ti ćeš da nam unaprijed definišeš i izdiktiraš SVOJ STAV sa kojim ćemo se mi složiti "ako smo imalo realni"????
Realno je da, ako već živiš u Srbiji, onda tu i rješavaj svoj problem, a ne da mi bistriš o tome kakva je moja država!!! Ja tvoju maticu poštujem onoliko koliko je ona poštovala mene kad je referendumom o nezavisnosti potpuno ignorisala postojanje volje mog naroda koji je u njoj konstitutivan!!! TU OPET TEBE NE TREBA NIŠTA DA SEKIRA!!! Realnost je da je Bosna zemlja "na aparatima MZ" i postoji od dana do sutra (dok se nekom poklapa račun)!!! Niko, ali niko od Srbalja nema ama baš nikakve patriotske osjećaje prema nametnutoj državi koja se u svijetu raspoznaje po zastavi prerađenog logoa Varta baterija!!! Dugoročno posmatrano, BUDUĆNOST BiH JE IZVJESNA PODJEDNAKO ONOLIKO KOLIKO JE IZVJESNA I MOGUĆNOST DA NJENI NARODI SASTAVE BAREM TRI ZAJEDNIČKA MOTIVA O KOJIMA BI SE KONAČNO NAPRAVIO TEKST ZA HIMNU DRŽAVE BOSNE!!!
U suštini, sarajevski trip o RS kao genocidnoj je jedna od najjačih garancija da je u BiH kompromis u pravcu zajedništva potpuno nemoguć!!! Svaki put kad pomislim da je Bosna ipak makar kako izvjesna u perspektivi, ta cinična kuknjava me motiviše u suprotnom pravcu!!!
Uostalom, onaj blesavi Radovan, sami ih je svojevremeno u skupštini BiH bio javno upozorio na posljedice qrčenja preglasavačkim neustavnim referendumom o nezavisnoj Bosni!!! Ali, neee... Alija se na to proqrčio fazonom: "Žrtvovaću mir za nezavisnost"!!!! I sad smo tu gdje smo!!! Alijino "žrtvovanje mira za nezavisnost" koštalo je Muje dejtonskog pucanja tadašnje Bosne popola, a bogami i današnjeg straha od popisa stanovništva (a možda i još po negdje)!!! Ko ih yebe kad su bili sami izabrali!!! Teško je sam sebi priznati takve greške, a još teže ostvariti sanjane ciljeve prebacivanjem svoje odgovornosti za posljedice vlastitih grešaka na druge narode u bosni!!! Kao kad pas sam sebe gruze za rep!!!
Čuuuj... "genocidna tvorevina"??? Mogli bi to dalje da malo posmatramo i ovako:
SVI REZULTATI POPISA STANOVNIŠTVA U SRBIH, OD KRAJA II SV RATA PA DO ONOG 91' DIREKTNA SU POSLJEDICA UŽASNOG GENOCIDA NDH NAD SRBALJIMA (a dobro znamo i ko je bio "gornja ekipa" u NDH)!!!
Dakle, bosna je tradicionalno genocidan prostor jer svaki rat donosi poremećaje u demografskoj strukturi i međusobnom omjeru njenih naroda!!! Kad rat prođe, nema više vraćanja na predratno stanje!!! O tome je Alija morao na vrijeme da misli!!! Sad, što je neko popušio ovaj, a neko rat prije njega, to je samo posljedica spleta okolnosti!!!
Ako već uzmemo u obzir prozivanje da institucionalna tvorevina kao što je RS je genocidna pri tom nikako ne možemo da izbjegnemo činjenicu da se 100% srpskog stanovništva u BiH smatra da je RS potpuno pozitivna tekovina zalaganja za odbranu integriteta Srbalja u Bosni, brzo dobijamo efekat lupanja glavom o zid kada cinično pokušavamo da promovišemo kvazimogućnost međuetničkog pomirenja ili nekakvog suživota!!!
Nije li van pameti pričati o zajedničkom i multietničkom životu sa cijelim jednim narodom koji je kompletno sebe ugradio u "genocidnu" Republiku Srpsku??? Željeti zajedništvo sa "genocidnim" narodom je laganje samoga sebe!!! Zato Bosna nezaustavljivo i ide u ****!!!
PS Jel u te hiljade i hiljade žrtava podrazumijevaš i srpske civile pobijene u Vojkovićima, Kazanima, po Sarajevu, Podrinju, Mrkonjiću....??? I Alijina varijanta Bosne je projekat stvaranja genocidne države koja počiva na npr. etničkom čišćenju Federacije (naročito Sarajeva) od srpskog stanovništva!!!