GDE završava novac od prodatih deviznih rezervi!!??

Pazi ovako: kolicina novca uvek mora da odgovara kolicini roba na trzistu.

Ako je kolicina novca VECA od kolicine roba, cena roba MOMENTALNO SKACE (inflacija)

Nova vlast mora JAKO CVRSTO drzati dizgine banaka u saci ako ne zeli da se inflacija OTME.

Jer ona kada se otme - tesko ju je ponovo saplavati...

Ne brini za inflaciju, tu je SPS ako stvari pođu naopako... imaju oni iskustva sa tim, a DS nek uči kako se to radi...

Dal je tačno eli nije, evo tebi pa čitaj šta je bilo pre izbora... ako ti to nije dosta onda ti ja ne mogu pomoći... pa zaboga, ne idu Srpska kola nizbrdo od 20.maja???

MMF je institucija za nedisciplinovane države, kakva Srbija jeste, jer ne umemo da se oslonimo samo na domaću pamet. Za naše investitore i kreditore MMF je dokaz da umemo da se kontrolišemo. Ne verujem da bi nam javni dug bio mnogo veći da MMF-a tokom krize nije bilo. Iz jednostavnog razloga što nama više niko ne bi hteo da pozajmi pare, jer bi sumnjali u naše sposobnosti da možemo dug da vratimo. Ali bi cena otplate duga bila znatno veća, navodi Stevanović.
http://www.novimagazin.rs/ekonomija/srbiji-je-neophodan-mmf

Nije tacno sta kaze gosp. Stevanovic.

Srbija je u VRLO TESKOJ SITUACIJI kada nema ni sa KIM NI SA CIM da pokrene razorenu i iscrpenu privredu.

Nema ni ZNANJA, NI LJUDI, NI PARA....

Nikolicu neka je Bog u pomoci!

Blajbi opet lupaš i paničariš , ali ok ne ljutim se ja na tebe , verovatno ti je iz centrale DS-a stigla takva depeša pa prema tome i postupaš i dalje vodiš medijski rat i hajku na Nikolića , pokušavajući da neke stvari za koje su zaslužne prethodne vlade pripišeš nekome ko nije ni bio na vlasti tada.
ovo ću napisati samo jednom i zapamti -neću se više oponavljati
SVE ŠTO NAM SE BUDE DEŠAVALO SA DINAROM I NJEGOVIM KURSOM KAO I CELOM INDUSTRIJOM I PRIVREDOM DO KRAJA OVE GODINE DIREKTNO JE ODGOVORAN BORIS TADIĆ I NJEGOVA KAMARILA KOJA JE BILA NA VLASTI U SRBIJI

Narodna banka prodala 20 miliona evra. NBS prodala 40 miliona, NBS prodala 75 mil. evra, ovo slušamo skoro svaki dan, a siguran sam da će mo slušati i nadalje, ko zna dokle???
Jedino što niko nikad ne pominje a to je podatak, gde završavaju dinari koji se dobiju za prodate evre iz deviznih rezervi NBS???

Kad grubo tumačimo informacije koje kažu "NBS potrošila do sada 800 mil." ispada da dinari od prodatih deviza završe u potrošnji, što me ne bi ni malo čudilo... znači slamarica se polako prazni na džabalebaroše, budžetske rupe i jubilarne nagrade.... srećno Srbijo...:gace:
Не пратим тренутно дешавања и нисам информисан, али због кризе у ЕУ стране банке повлаче девизе из Србије што доводи до инфлације, јер у оптицају имамо мање девиза.
За то је највише заслужан Динкић који је уништио домаће банке и српско банкарско тржиште потпуно препустио страним банкама.

Kada oni ne bi davali pare, Srbija bi licila na najgoru i najnerazvijeniju africku drzavu....

Srbija danas ZIVI OD TUDJIH KREDITA, a ne od svoje proizvodnje!
Јесте, али када би у Србији дошла нека нормална власт која би смањила корупцију само од инвестиција српске дијаспоре бисмо живели као лордови, али НЕ!

tema me izuzetno zanima.

ali ovaj babindzer sve uprska. ne citaju mi se vecita iskompleksirana preseravanja.

ja, licno, bih popisao sve te na koje je otislo 800 miliona evra. pa da malo pevaju odakle im, pa gde je PDV, pa malo i oko transfera para....ima tu puno toga
То је државна трансакција, нема ту ПДВ-а.

Naravno.

To je POSLEDICA izbora Nikolica za predsednika Srbije.

Ljudi mu NE VERUJU.

Povlace svoj niovac ubrzano i to ce se zavrsiti tako da ce za kratko vreme banke PRESTATI DA ISPLACUJU DEVIZE GRADJANIMA!

Pocece CRNI KURS i dileri ponovo....
Не, нема то везе са Николићем. Пре има везе са самом ЕУ која је у кризи и чије банке су у кризи, а владају нашим тржиштем и штедњом наших грађана.

mislio sam na tih 800 miliona! kako je steceno? jel tom prilikom placen porez? i ko je ta faca da ima 800 miliona evra u srbiji danas zive love???
То су државне паре. Од пореза. Народна банка Србије је 2009-те имала 12 милијарди евра девизних резерви. То су државне резерве за "Не дај ти Боже".
Имаш више о свему томе на овом сајту па ако те занима погледај. http://www.kamatica.com/

Конкретно овај линк http://www.kamatica.com/istrazivanja/136/stenja-srbija

Poslednja izmena:
То су државне паре. Од пореза. Народна банка Србије је 2009-те имала 12 милијарди евра девизних резерви. То су државне резерве за "Не дај ти Боже".
Имаш више о свему томе на овом сајту па ако те занима погледај. http://www.kamatica.com/

Конкретно овај линк http://www.kamatica.com/istrazivanja/136/stenja-srbija

nesto se ne razumemo. drzava je prodala 800 miliona evra u odbrani kursa. ko je kupio? o toj subjektu ja pricam, taj je i sumnjiv i kriv. taj subjekt je nas kancer koji nas izjeda i crpi sve sto proizvedemo ili izvezemo. a ne verujem da izvrsava i da je izvrsio finansijske obaveze, koje svi mi trpimo

nesto se ne razumemo. drzava je prodala 800 miliona evra u odbrani kursa. ko je kupio? o toj subjektu ja pricam, taj je i sumnjiv i kriv. taj subjekt je nas kancer koji nas izjeda i crpi sve sto proizvedemo ili izvezemo. a ne verujem da izvrsava i da je izvrsio finansijske obaveze, koje svi mi trpimo

Ovdje ti sve piše. :lol:

http://www.otpinvest.hr/main.aspx?id=102

DS je imao stabilne od nose sa kraditorima i sa MMF.

Kakve ce Toma imati - veliko je pitanje.

Privreda SUMNJA da ce Toma napraviti BELAJ - pa uzurbano POVLACI NOVAC iz srpskih u strane banke, sto je logicno.

Uskoro ce da PUKNU DEVIZNE REZERVE i banke vise NECE IMATI da menjaju devize za dinare.

A to je sve posledica POLITICKE NESTABILNOSTI I NESIGURNOSTI koja je stigla sa - TOMOM!

Pusti se praznih priča, nego reci iskreno da li si ti završio obdanište ili si još u njemu ?
Znamo svi da si ga prerastao davno ! Ali to ti nije bio dovoljan razlog da upišeš prvi razred.

SVI koji sumnjaju u Tomu na celu Srbije - POVLACE DEVIZE IZ BANAKA!

I oni koji SU SUMNJALI da ce Toma postai predsednik pre izbora...

Zato je SKOCIO KURS DEVIZA!

Dinari od deviza idu u trezor Centralne banke.

Ne idu u potrosnju jer tada bi buknula inflacija kao 90-ih.

Naravno da sada kriminalcim i lopovima drhte nogice. Nije to ništa neobično kada u kriminalnoj i lopovskoj državi gazda uđe na vrata pa ološ nagrne kroz ključaonicu ili dimnjak da beži ....

A zašto se tebi mrda dupence kada si celih 8000 km daleko ? Ništa se ti ne brini .... i za njega postoji kalauz.

DS je imao stabilne od nose sa kraditorima i sa MMF.

Kakve ce Toma imati - veliko je pitanje.

Privreda SUMNJA da ce Toma napraviti BELAJ - pa uzurbano POVLACI NOVAC iz srpskih u strane banke, sto je logicno.

Uskoro ce da PUKNU DEVIZNE REZERVE i banke vise NECE IMATI da menjaju devize za dinare.

A to je sve posledica POLITICKE NESTABILNOSTI I NESIGURNOSTI koja je stigla sa - TOMOM!

:eek: :lol: :hahaha: :rotf: :hahaha1::hahaha1: шта ти дођу ти крадитори, мислио си на крадљивце, лопове, свака част на храбрости да се суочиш са истином :hahaha::hahaha::ok:

ja pare iz banke ne povlacim pa sta god da se desi. doduse u banci i nemam pare, a ida imam ne bih ih drzao u banci, nisam blesav
toma nije predsednik grcke, ali je u zadnjih deset dana iz grckih banaka povuceno vise stotina miliona evra.
nije isto kad narod povlaci stedne uloge i kad mafija, domaca i strana, povlaci, izvlaci i pere pare
Сaсвим логично, немa шaнсе дa повучеш пaре из бaнке јер их немaш у бaнци и никaд их не би ни држaо у бaнци...

Back