Где возити у односу на шлепере кад су услови на путу снег,лед?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Zauz

Buduća legenda
VIP
Poruka
48.886

Кад окују снег и лед постоји ризик од проклизавања,удара,судара,одламања нечега и удара о мање превозно средство,у овом случају ауто јер је пдф о томе.
При осталим годишњим добима се вози што је даље могуће од шлепера а кад крену снег и лед како онда,која удаљеност,како чувати сапутнике?

eeee.jpg

Ne voziš dok veje tek sutra kada očiste sneg i dobro usole. Sto puta sam tuda prošao i kada je -15 a put suv i usoljen.

Kamioni isto moraju da imaju zimsku opremu i lance za sneg.

80 ih i 90tih sam tuda zimi išao sa ćaletom sneg dubok 20-30 cm na putu, staneš pored montiraš lance i nastaviš dalje.

Nije bilo ni čišćenja puta ni soli.

2000tih je išao bager svakih sat vremena a iza njega automobili i busevi.

Poslednja izmena:
Mora 115cm da se drži udaljenost od šlepera ako je šleper do 6 osovina, a ako šleper ima više od 6 osovina onda mora minimalno 130cm od njega.

De si našao 115 i 130 cm... to je prekratko. Treba da bude par desetina metara.

Zapravo, rastojanje se ispravno računa u sekundama, što znači da zavisi od brzine. Pa rastojanje u normalnim okolnostima treba da bude 3-4 sekunde (otprilike 50–70 metara pri 90 km/h), a kad je klizavo i nepregledno, onda 5-6. Poenta je da imaš dovoljno vremena da odreaguješ.

De si našao 115 i 130 cm... to je prekratko. Treba da bude par desetina metara.

Zapravo, rastojanje se ispravno računa u sekundama, što znači da zavisi od brzine. Pa rastojanje u normalnim okolnostima treba da bude 3-4 sekunde (otprilike 50–70 metara pri 90 km/h), a kad je klizavo i nepregledno, onda 5-6. Poenta je da imaš dovoljno vremena da odreaguješ.
Mislio sam da je očigledno da se zezam. :mrgreen:

Oni svi voze univerzalke i MORAJU pošto poto da stignu gde su naumili.

A te njihove uni su meni klasik letnja.
Nije nista od toga....problem je sto nekad bukvalno preko noci padne sneg ili kisa, i zamrzne do jutra... i onda ujutru bukvalno led za klizanje na pojedinim delovima kolovoza...I desava se uglavnom u gradovima sa mnogo brda...gde izadjes iz svoje kuce sve cisto i prohiodno, a 5 blokova od tebe nizbrdica totalno zaledjena (verovatno okrenuta severu, pa se teze otopi)...
Mada secam se nekada davno, 20+ godina i ja sam se posteno klizao u Balkanskoj nizbrdo 😁

Mislio sam da je očigledno da se zezam. :mrgreen:
Не,није и кад напишеш тако многи не знају те прочитају овако нешто попут твог и тако раде уживо а онда то цитирају и користе у правом животу.

Obicno volim kada je ispred mene na dobroj distanci,
Од прилике колико да се осетиш сигурним?
ocistice bilo sta na putu.
У исто време ако проклиза / откажу кочнице / неки део терета спадне можда / пукне гума / возачу се слоши на пример може да проклиза на путу те је велико питање шта се ту може догодити другим возилима,аутомобилима посебно.

Од прилике колико да се осетиш сигурним?

У исто време ако проклиза / откажу кочнице / неки део терета спадне можда / пукне гума / возачу се слоши на пример може да проклиза на путу те је велико питање шта се ту може догодити другим возилима,аутомобилима посебно.
To je istina , ali ako drzis distancu koja ti omogucuje da na vreme reagujes manje su sanse da dodje do nesrece. Meni se desilo da je coveku ispred mene spao dzak sa krompirom sa paktregera na put. Sva sreca uvek drzim distancu od najmanje 10tak sekundi.

Back