Gde u Bibliji piše da su Adam i Eva bili savršeni?

Sta je to biti savrsen?
Po bibliji ne ciniti greh.
Bog vec sada naziva one koji su prestali da grese, savrsenima.
Bog nije stvorio Adama i Evu gresnima.
Sto po biblijskom principu savrsenosti znaci da su onda bili savrsrni.

Kada je Bog pogledao sve sto je stvorio podrazumeva Adama i Evu.
Bog kaze sve dobro bese.
Da je i malo bilo greha u necemu ili greske, Bog ne bi mogao to da kaze.

Samo je trebalo sacekati da covek donese svoju licnu odluku da se on sam odlucuje da sluzi Bogu, i tada je sve savrseno.
Jer se i on pita.
Ima svoju volju.
Medjutim covek je doneo drugaciju odluku i odbio da udje u savrsenu vecnost.
1. Mojsijeva 1,31Tada pogleda Bog sve što je stvorio, i gle, dobro bješe veoma. I bi veče i bi jutro, dan šest

Sta je to biti savrsen?

Bog kaze sve dobro bese.

Samo je trebalo sacekati da covek donese svoju licnu odluku da se on sam odlucuje da sluzi Bogu, i tada je sve savrseno.
Jer se i on pita.
Ima svoju volju.
1. Mojsijeva 1,31Tada pogleda Bog sve što je stvorio, i gle, dobro bješe veoma. I bi veče i bi jutro, dan šest
Nije uopce to cilj vec ljubav.Prvo slovo i zadnje slovo Jevrejske tore cine srce.
Za svaki slucaj kao zastita.
Moral i etika jesu vazni ali ljubav je prva.

Ti si napisao da po bibliji je svrha ne ciniti grijeh a ja sam replicirao da to nije vec ljubav.
Cemu svrha?
Govorimo o tome da li su Adam i Eva bili savrseni.
Ne o svrhi biblije.

Ja nisam pisao o svrhi vec sta je po bibliji savrsenstvo.
Ne ciniti greh, to jest ziveti po Bozjrm zakonu.
Prestati gresiti.
I ko to sada vec cini, biblija ga naziva savrsenim.
Pa su tako Adam ii Evabili savrseni dok nisu zgresili.

A sza ke pokrerac takvog zivota, to nije ovde tema.

Naravno da se zakon ne moze drzati bez ljubavi.
To nije tema da o tome pisem.

A odakle dolazi ljubav?
Biblija kaze od Boga.

Sta je to biti savrsen?

Bog kaze sve dobro bese.

Jer se i on pita.
Ima svoju volju.
Nije savrsenstvo ne ciniti greh
i Savrsenstvo moze ciniti greh
Prvi ljudi kao savrsena bica su pogresili
savrseni andjeli su pogresili

Nije savrsenstvo ne ciniti greh
i Savrsenstvo moze ciniti greh
Prvi ljudi kao savrsena bica su pogresili
savrseni andjeli su pogresili
Malo si pomesala.
Savrseno bice moze uciniti greh.
Nije robot, ima svoju volju.
Sve dotle dok ne ucini je savrseno.

Bozji savrseni zakon 10 Bozje zapovesti, nas proglasava ponovo savrsenim.
Jakovljeva 1,25Ali ko pomno pogleda u savršeni zakon slobode i ostane u njemu, i ne bude zaboravni slušatelj, nego izvršitelj djela, taj će biti blagoslovljen u djelu svojemu.

Jevrejima 6,1Zato da ostavimo početak Hristove nauke i da se damo na savršenstvo: da ne postavljamo opet temelja pokajanja od mrtvijeh djela, i vjere u Boga,

Kolosanima 1,28Kojega mi propovijedamo svjetujući svakoga čovjeka, i učeći svakoj premudrosti, da pokažemo svakoga čovjeka savršena u Hristu Isusu

Filibljanima 3,15Koji smo god dakle savršeni ovako da mislimo; ako li što drugo mislite, i ovo će vam Bog otkriti.

Poslednja izmena:
Prvo definišite savršeno. U Postanju piše da sve stvoreno bješe "veoma dobro".
Psalam 119,80Srce moje neka bude savršeno u naredbama tvojim, da se ne postidim.
Slusati sto Bog kaze je savrsenstvo po Binliji..

Rimljanima 12,2I ne vladajte se prema ovome vijeku, nego se promijenite obnovljenjem uma svojega, da biste mogli kušati koje je dobra i ugodna i savršena volja Božija.
Ciniti Bozju volju je savrsenstvo.

Kolosanima 3,14A svrh svega toga obucite se u ljubav, koja je sveza savršenstva
Bez ljubavi nema savrsenstva.
A prava ljubav dolazi od Boga
Sta god cinimo, govorimo i pisemo, ako ljubav nije pokretac, vec mrznja.
Tu nema savrsenstva.

2. Timotiju 3,15I budući da iz malena umiješ sveta pisma, koja te mogu umudriti na spasenije u Hrista Isusa.
2. Timotiju 3,16Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za *******, za popravljanje, za poučavanje u pravdi,
2. Timotiju 3,17Da bude savršen čovjek Božij, za svako dobro djelo pripravljen.

Kroz njegovu pisanu rec Bpg nas cini savrsenima.
Nema bez cvrstog utemeljenja na njegovoj reci savrsenstva.

Galaćanima 3,3Jeste li do te mjere glupi? Vi koji ste najprije počeli po Duhu, je li to sada tijelo, ono što vas vodi u savršenstvo?

A kroz sve to je DUH SVETI taj koji nas vodi ka savrsenstvu.

A vrhunac je zivot po Bozjem savrsenom zakobu 10 zapovesti kroz Duha Svetoga koji nam pokazuje jesmo li savrseni.

Jakovljeva 1,25Ali ko pomno pogleda u savršeni zakon slobode i ostane u njemu, i ne bude zaboravni slušatelj, nego izvršitelj djela, taj će biti blagoslovljen u djelu svojemu.

Jakov 1,23Jer ako ko sluša riječ a ne tvori, on je kao čovjek koji gleda lice tijela svojega u ogledalu;
Jakov 1,24Jer se ogleda pa otide, i odmah zaboravi kakav bješe.
Jakov 1,25Ali koji providi u savršeni zakon slobode i ostane u njemu, i ne bude zaboravni slušač, nego tvorac djela, onaj će biti blažen u djelu svojemu.
Nema savrsebstva ako 8dbacujemo Bozji zakon.

1. Jovanova 4,7Ljubazni! da ljubimo jedan drugoga; jer je ljubav od Boga, i svaki koji ima ljubav od Boga je rođen, i poznaje Boga.

Na kraju ce postojati samo dve grupe ljudi;

Otkrivenje 22,11Ko čini nepravdu, neka čini još nepravdu; i ko je pogan, neka se još pogani; i ko je pravedan, neka još čini pravdu; i ko je svet neka se još sveti.

Dokle je lucifer bio savrsen?
Bozja rec nam kaze do onog casa kada je prestupiio Bozji zakon i postao bezakonik.
Znaci poceo je da ziivi bez Bozjeg zakona
To jest protivno njemu.
Jezekilj 28,12Sine čovječji, nariči za carem Tirskim, i reci mu: ovako veli Gospod Gospod: ti si pečat savršenstva, pun si mudrosti, i sasvijem si lijep.
Jezekilj 28,13Bio si u Edemu vrtu Božjem; pokrivalo te je svako drago kamenje: sarad, topaz, dijamanat, hrisolit, onih, jaspid, safir, karbunkul, smaragd i zlato; onaj dan kad si se rodio načinjeni ti biše bubnji tvoji i svirale.
Jezekilj 28,14Ti si bio heruvim, pomazan da zaklanjaš; i ja te postavih; ti bješe na svetoj gori Božijoj, hođaše posred kamenja ognjenoga.
Jezekilj 28,15Savršen bješe na putovima svojim od dana kad se rodi dokle se ne nađe bezakonje na tebi.

Tako smo i mi.

Matej 7,23I tada ću im ja kazati: nikad vas nijesam znao; idite od mene koji činite bezakonje.
Matej 24,12I što će se bezakonje umnožiti, ohladnjeće ljubav mnogijeh.
Ali Bog nam je omogucii vracanje.
Duh sveti nas ovde na zemlji vodi korak po korak nazad ka Bozjem zakonu i nas karakter uskladjuje sa tim zakonom.
Sami to ne mozemo.

I po Bogu, postajemo ponovo savrseni.
Ko odbaci taj uakon, on je sve odbacio.
Primeticete u njegovom zivotu kako sve vusre odstupa id Bozjeg zakona i ne bira da praktikuje metode i nacin koje krse taj zakon.
Iako govori o Bogu.
Jevrejima 10,16Ovo je zavjet koji ću načiniti s njima poslije onijeh dana, govori Gospod: daću zakone svoje u srca njihova, i u mislima njihovijem napisaću ih;

Malo si pomesala.
Savrseno bice moze uciniti greh.
Nije robot, ima svoju volju.
Sve dotle dok ne ucini je savrseno.

Bozji savrseni zakon 10 Bozje zapovesti, nas proglasava ponovo savrsenim.

Jevrejima 6,1Zato da ostavimo početak Hristove nauke i da se damo na savršenstvo: da ne postavljamo opet temelja pokajanja od mrtvijeh djela, i vjere u Boga,

Kolosanima 1,28Kojega mi propovijedamo svjetujući svakoga čovjeka, i učeći svakoj premudrosti, da pokažemo svakoga čovjeka savršena u Hristu Isusu

Filibljanima 3,15Koji smo god dakle savršeni ovako da mislimo; ako li što drugo mislite, i ovo će vam Bog otkriti.
To sam i ja napisala savrsenstvo moze ciniti greh
aj malo pazljivije citaj

Oni su bili u balansu s prirodom.
Goli sretni i kopali vrt u raju.

Dok nije dosao IPhone 1 i modernizacija
Pa to, nisu mnogo brinuli :P
Biti go je prirodno stanje, takodje i bez straha.
Cela ta pritcha zapravo govori kako je tchovek bio
nezadovoljan u RAJU, kako je zheleo samo SVET ZA SEBE.
Satanica,Djavo i demoni su NASHI, bez njih se osetjamo ko GOLI :P

Hrišćanstvo kaže da je čovečanstvo izbačeno iz raja s Adamom i Evom; ali sa Isusom, vrata se ponovo otvaraju - možemo ući. Ali, to što ste hrišćanin ove ili one denominacije nije vam ni od kakve pomoći. Moraćete prepoznati Isusa, a njega ste u stanju prepoznati tek kada ostvarite sebe kao sina “Boga živoga” - ništa manje ne prolazi.

Back