Gde u Bibliji piše da su Adam i Eva bili savršeni?

čitaj bolje
car, heruvim zaklanjač, drvo
ima još o drvetu ali stvarno mrzi me da tražim
pitam se na koga je mislio, meni se čini na đavola
a što ga stilski opisuje nebitno je
šta će đavo u raju to je ključno pitanje
ja da citam bolje, a tebe merzi da trazis?

nije bio drvo.

ali ti si gori od mene em neces da sluss em te mrzi da trazis

evo o cemi je rec: nakitio ga je jezekilj

13 Bio si u Edemu, vrtu Božjem; pokrivalo te je svako drago kamenje: sarad, topaz, dijamant, hrisolit, onih, jaspis, safir, karbunkul, smaragd i zlato; onaj dan kad si se rodio načinjeni ti biše bubnji tvoji i svirale.

ali nakitio je i Hristos:MATEJ
  • 12,44 Onda reče: da se vratim u dom svoj otkuda sam izišao i došavši nadje prazan, pometen i ukrašen. [OTK. 4,3; 21,19]

to ti je to slusao ne slusao, sve su to ljudi, astralni putnici, - eto, sada sada znas

a djavla nema u raju, nego je taj na ulazu heruvim, ali smo mi vec bili izgnani, i ja sam poceo da se znojim jer sam moao da rmbam

;

Nije pitanje da li je Bog Otac savršen, nego da li negde piše da su Adam i Eva savršeni.

dakle nauci da su 2+ 2 = 4

Ako je Bog savrsen a ljudi stvoreni po slici i prilici boga, stvoreni su kao savrsena bica
sa mogucnoscu vecnog zivota
tek zgresivsi postali su smrtni - nesavrseni
1 Mojsijeva 1:26
1 Mojsijeva 3:17

Budite dakle savršeni, kao što je savršen Otac vaš nebeski! (Matej 5:48)

ima dosta citata koji to objasnjavaju pa Bibliju u ruke :)

Kako savrsen kad je od gline?
Kako savrsen kad nije slusao komandu i nije znao dobro i zlo?
Kako savrsen kad mora jesti od drveta zivota da bi bio vjecan?
Kako je Eva savrsena kad nije primila duh?
Adam iz svjeta arhitipa je savrsen ili zamisljen savrsenim robom dok iz svjeta uzroka i posljedica je pobunjenik sklon samostalnosti.
Samostalnost kod nekih je vrlina a kod robova smrtni grjjeh

Adam iz svjeta arhitipa je savrsen ili zamisljen savrsenim robom dok iz svjeta uzroka i posljedica je pobunjenik sklon samostalnosti.
Samostalnost kod nekih je vrlina a kod robova smrtni grjjeh

Ali nije ni savrsen rob, nije ispunio obicnu komandu da ne jede sa drveta, i to prije nego je upoznao dobro i zlo. A Eva definitivno nije savrsen rob, ni partner, ni nista.

Back