Gde stajete na putu do Grčke?

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.640
Ne mislim na prenoćište mada ukloliko imate neki predlog svakako je dobrodošao već na neka lepa stajališta, oblilaske, prirodne lepote bilo šta zbog čega vam je taj put živopisniji, draži :)

Gde vredi zastati? Prolazi se pored nekih lepota, reka, jezera, planina bilo čega? Makar i na 5 min.

Čula sam za neku vinariju u Velesu, Chateau Sopot, jel bio neko? Takođe i za vinariju Popova kula i Kraljica Marija... Jezero Dorjan...

Nisam čuo.
Vrv je okej.
Usput ima svašta nešto od tih vinarija.
Stajemo u hotelu Romantik, tako neštox nemam pojma koje je jezerce u pitanju, al ne kupamo se tamo.
Nije bila loša klopa, sad ne znam kako stvari stoje...i debela je hladovina.
Ovo je u MK.

Možda i pre granice posetiti Prohor Pčinjski, nekad je bilo i noćenje moguće, ali ne znam otkako su renovirali.
Dugo nisam bio u GR.

Nisam isao u tom pravcu ali je moj plan bio da svratim do Skoplja, da se vidim sa jednim meni dragim bicem, i da prespavam na Ohridskom jezeru, mada sam se premisljao da Ohrid ostavim za povratak pa ako mi se svidi da ostanem par dana....
Sva logistika bila gotova, i onda je neki kinez resio da kuva supu.:tiganj:

mislim da je to bas kod tog jezera Dorjan :ok:
Ima Romantik na Dojranu i Romantik na jezeru Mladost kod Velesa koje su Alvirovići proslavili skoro kao Predejane :lol: jer su redovni svraćali i reklamirali u SAT patroli.
Ima pečenjara u nekom selu kod Đevđelije gde hvale jagnjetinu.

Što se tiče Grčke kada idem na jonsku obalu stajao sam i spavao u Janjini , lep grčki gradić, ima jezero neku tvrđavu i tako....nisam nešto mnogo istraživao uglavnom gledam da se skljokam posle vožnje i nastavim dalje ujutru.
Metsovo je prilično popularno.

Nekada se stajalo u Džepu dok nije magistrala "umrla" sad na autoputu i nemam favorite. Predejane svratim u povratku iako sada mora da se izađe sa autoputa.

Pošto je sezona uveliko u toku a mnogi od nas planiraju u Grčku, gde preporučujete da se prenoći?
Mi smo bili već u Dojranu, šta bi još moglo doći u obzir a da ima šta da se vidi, malo gde da se prošeta i tako to :)

road-to-greece-via-vlasina-lake-and-bulgaria-17.avif

Najbolje da se prenoći na destinaciji... :lol:

Meni je mnogo smešno kad neko vozi 900 km i mora da prenoći. Ok ako ideš u Švedsku ili Španiju... ali što za Grčku? Kreneš ujutru i uveče si tamo.
potpuno se slazem sa tobom
premda ja licno kad idem u donji deo grcke (atina, peloponez i slicno) volim i u odlasku i u povratku da prenocim u solunu i iskoristim dan za setnju po solunu.

Pošto je sezona uveliko u toku a mnogi od nas planiraju u Grčku, gde preporučujete da se prenoći?
Mi smo bili već u Dojranu, šta bi još moglo doći u obzir a da ima šta da se vidi, malo gde da se prošeta i tako to :)

road-to-greece-via-vlasina-lake-and-bulgaria-17.avif

Mislim da je Skoplje najbolje...za malo duzi put je lepo mesto, zvuci kao Meckograd, zaboravih mu ime.

Elem, u planinama i ima medvede, kako legenda kaze.

Licno volim ta mala mesta u koja se redovno ne bih zaputila vec dodju kao nagrada na duzem putu.

Nadjoh...Mecovo.

Ja pre kad sam išo uvek sam polazio u ponoć iz Niša da premočam pasivne Yugo predele i ne gužvam se sa boranijom jer autoputeva nije bilo. Ujutru u zoru bih bio u Solunu i predveče u Loutrakiju, tamo sam imao drugare pa sam stalno išo kod njih. Laganica, jedino je tada bilo krčkanje kroz Grčku i vožnja sa otvorenim prozorima jer su auta bila bez A/C-ja, barem moja.

U odlasku stajem u Metsovo ( Ski centar Grčke) na 10-ak kilometara od glavnog puta.
Jako lep i zanimljiv gradić - noći prohladne i leti,.. ima visinu, šume okolo,..:

metsovo-village-epirus-greece-14.jpg

Imaju puno kapaciteta za putnike namernike, pa leti nije skupo,.
Hoteli nude prenoćište sa doručkom, ali ako krećete ranije na dalji put, može i bez doručka, po nižoj ceni..
U povratku na Dojran (Stari Dojran), lepa riba i vino sa Valandova,..
Svraćamo i u Niš,.. zbog Nišlijske mehane - odličan restoran,..
Kada idemo na Kefaloniju, pauzu pravimo i na Lefkadi,.. dan dva, zbog Lefkade,.. i hvatamo trajekt iz Nidri-a

Do Halkidikija bez pauze,.
Do Piliona, kada smo išli, prenoćili smo na Dojranu,..
Nije mi problem da odvezem u jednoj turi,.. ali te destinacije su i kao svratište veoma zanimljive.

metsovo-village-epirus-greece-17.jpg

Poslednja izmena:
meni je veci hit sto ljudi smisljaju gde ce da prenoce kad idu ali zato kad se vracaju stisnu gas i ne pustaju dok ne dodju kuci..zasto onda ne prenoce negde i kad se vracaju?
Zato što mi se u povratku nikada nije desilo da zakunjam jer sam kretao odmoran. Uvek spavam kada idem a u cugu izvozam povratak.
Kada ideš tamo npr do jonske obale gde je 1000+km i ako voziš cele noći, garantovano si umorniji (bioritam)da ne pominjem što je meni i sveže probuđenom vožnja kroz one tunele na Egnatia Odos najveći smor koji obavezno uspavljuje, da ne pominjem kada stignem tu posle 7-8 sati strejt vožnje pretežno noćne.

Back