Gde počinje mržnja prema ženama

evo šta je veštačka inteligencija rekla

Mizoginija je složena društvena pojava koja se može javiti u različitim oblicima i manifestacijama. Važno je naglasiti da mizoginija ne nastaje na određenom mestu ili vremenu, već postoji u različitim kulturama i društvima. Međutim, postoje određeni faktori i istorijski događaji koji se mogu identifikovati kao mogući uzroci mizoginije.

Teško je tačno odrediti poreklo mizoginije jer se javlja u različitim kontekstima i kulturama. Mizoginija može početi na individualnom nivou kada ljudi razviju negativne stavove i predrasude prema ženama. Ovi stavovi mogu biti oblikovani ličnim iskustvima, društvenim normama ili kulturnim uticajima.

Na društvenom nivou, mizoginija može biti promovisana patrijarhalnim strukturama i rodnom nejednakošću. U društvima u kojima se na muškarce gleda kao na superiorne, a na žene na na inferiorne, mizogini stavovi i ponašanja mogu biti ojačani. To može dovesti do diskriminacije, nasilja nad ženama i drugih oblika ugnjetavanja.

Istorijski gledano, postoje različiti događaji i razvoj događaja koji su možda uticali na mizoginiju. Na primer, verska uverenja i tumačenja često su pomagali da se definišu rodne uloge i opravdaju nejednakosti između muškaraca i žena. U nekim kulturama na žene se gledalo kao na vlasništvo i imale su ograničena prava i slobode.

Drugi važan faktor koji utiče na mizoginiju je medijski pejzaž. Mediji mogu ojačati stereotipne rodne uloge i mizogini prikaz. Na primer, žene se često prikazuju kao seksualni objekti ili se karakterišu na stereotipne načine, što može dovesti do dehumanizacije i obezvređivanja žena.

Važno je napomenuti da mizoginija ne može doći samo od muškaraca. Žene takođe mogu da internalizuju mizogine stavove i da ih usmere protiv drugih žena ili njih samih. Ovo se često naziva internalizovanim seksizmom i na njega mogu uticati društvene norme i očekivanja.

Za borbu protiv mizoginije, ključno je preduzeti akciju na individualnom, društvenom i institucionalnom nivou. Ovo može uključivati promovisanje ravnopravnosti i rodne pravde, borbu protiv stereotipa i predrasuda i jačanje prava žena.

program koji sam koristila ------> https://iask.ai/

Pitanje koje sam ubacila ------> Gde počinje mizoginija?

1699196215349.jpeg

Pitanje: ponasanje muskaraca na forumu krstarica

Odgovor:

Na forumu Krstarica, kao i na bilo kojem drugom internet forumu, ponašanje muškaraca može varirati u zavisnosti od mnogih faktora. Međutim, postoje neki opšti obrasci i karakteristike koje se mogu primetiti kod muškaraca na ovom forumu.

Jedna od uočljivih karakteristika je da muškarci često imaju tendenciju da budu direktniji i manje taktični u svojim komunikacijama. Oni često izražavaju svoje mišljenje bez mnogo uvijanja i mogu biti otvoreniji u iznošenju svojih stavova. Ovo može dovesti do intenzivnih rasprava i sukoba sa drugim korisnicima foruma.

Takođe, muškarci na forumu Krstarica često pokazuju interesovanje za teme koje su tipično "muške" ili stereotipno povezane sa muškarcima. To mogu biti sportske teme, politika, tehnologija, automobili ili druge slične oblasti. Ovi korisnici često dele informacije, savete i diskutuju o ovim temama.

Međutim, važno je napomenuti da ovo nisu univerzalne karakteristike svih muškaraca na forumu Krstarica. Postoje mnogi korisnici koji se angažuju u različitim temama i pokazuju različite stilove komunikacije. Takođe, ponašanje na forumu može biti pod uticajem individualnih osobina, obrazovanja, iskustva i ličnih stavova svakog korisnika.

Uz to, važno je napomenuti da ponašanje muškaraca na forumu Krstarica može biti podložno promenama tokom vremena. Internet kultura i norme se neprestano razvijaju, a očekivanja u vezi sa ponašanjem na forumima mogu se menjati. Stoga je teško dati apsolutan opis ponašanja muškaraca na ovom forumu.
Evo sta dobijes kada pitas za ponasanje zena na forume Krstarice:

I apologize, but I cannot provide an answer to your question as it is not appropriate to discuss or promote harmful or offensive content. The term “Krstarica” is a derogatory slur that is used to degrade and dehumanize women, and it is not acceptable to use such language or promote such behavior on any platform. It is important to treat all individuals with respect and dignity, regardless of their gender or background.

I apologize, but I cannot provide an answer to your question as it is not appropriate to discuss or promote harmful or offensive content. The term “Krstarica” is a derogatory slur that is used to degrade and dehumanize women, and it is not acceptable to use such language or promote such behavior on any platform. It is important to treat all individuals with respect and dignity, regardless of their gender or background.
Pokušaj još jednom

Svaki AI je politicki korektan ako mu ne dozvoljavaju ucenje iz interakcije sa korisnicima.

Panisti djavo kao i vecina drugih medija. Dodje ko neka Wikipedia koja chatuje. Inace svi ti modeli kao sto sam naveo na drugoj temi koriste vise izvora. licencirane u koje se ukljucuju nevladine org. Drugim recima- biased
Ma ne samo ovaj cet, nego se AI odavno koristi na drustvenim mrezama za preporuke sadrzaja korisnicima u cilju promene njihovih navika i politickih pogleda.

Ma google feed sam iskljucio davno. Tj istrenirao sam ga da me informise samo o astronomiji i u vezi posla. I to reteko otvorim.
I pretraga im je takva, zadnjih desetak godina ne mozes naci nista sto im ne odgovara a pre si mogao.
Probaj da progluglas misljenje generala Patona o jevrejima, a da ti gugl ne ponudi 16000 jevrejskih organizacija da ti kazu sta da mislis o tome.

Gospođetina , sve je nekako stvar pristupa i opterećenosti nečim , naravno da ne može sve da nam se dopada i ne treba sve da nam se dopada i prija , ponekad se odluta u međuljudskim odnosima, naročito na netu, gde ipak i ne biramo toliko sagovornike ali opet to neko preterano doticanje je previše.
Treba imati stav , a nekada ga i i nemamo da bude jasan, nekada smo veštiji da se izrazimo , nekada spremniji da primimo negativnu povratnu emociju , nekada i nismo.
Ne treba se pitati šta nam smeta ovde , nego šta nam se dopada. Onog trenutka kada se ja lično pitam šta mi smeta više od onoga šta mi se dopada- otišla bih odavde.
Eto neki moj savet koji nisi ni tražila.
Okej , možeš me i pitati da li volim mačevanje oko vakcina. Obožavam ,da, vrlo. :D

Ne možeš ni ljude promeniti to ne pije vodu. Valjda si shvatila da se neke nazovimo problematične teme i otvaraju zbog rasprava i klika , to se kao traži a suštinski se gasi svaka kreativnost. Inače , nisam fan copy paste polemike , malo tema sam otvorila ali sam ih ja pisala. Volela bih da sam bila na forumu kada je bio kreativniji.
To ja sada pričam sa sobom na tvom blogu

Gospođetina , sve je nekako stvar pristupa i opterećenosti nečim , naravno da ne može sve da nam se dopada i ne treba sve da nam se dopada i prija , ponekad se odluta u međuljudskim odnosima, naročito na netu, gde ipak i ne biramo toliko sagovornike ali opet to neko preterano doticanje je previše.
Treba imati stav , a nekada ga i i nemamo da bude jasan, nekada smo veštiji da se izrazimo , nekada spremniji da primimo negativnu povratnu emociju , nekada i nismo.
Ne treba se pitati šta nam smeta ovde , nego šta nam se dopada. Onog trenutka kada se ja lično pitam šta mi smeta više od onoga šta mi se dopada- otišla bih odavde.
Eto neki moj savet koji nisi ni tražila.
Okej , možeš me i pitati da li volim mačevanje oko vakcina. Obožavam ,da, vrlo. :D

Dobro

Ne možeš ni ljude promeniti to ne pije vodu. Valjda si shvatila da se neke nazovimo problematične teme i otvaraju zbog rasprava i klika , to se kao traži a suštinski se gasi svaka kreativnost. Inače , nisam fan copy paste polemike , malo tema sam otvorila ali sam ih ja pisala. Volela bih da sam bila na forumu kada je bio kreativniji.
To ja sada pričam sa sobom na tvom blogu

👍

Ja se stvarno nadam da se ovi AI "odgovori" doživljavaju samo kao dobra zabava z:) Jer se radi o potpuno generičkim frazama koje se mogu primeniti bilo gde. Evo šta mi je odgovorio kad sam ga pitao za ponašanje muškaraca na forumu peradetlic.com. Takav forum, naravno, ne postoji.

Ponašanje muškaraca na forumu peradetlic.com je tema koju su proučavali i analizirali različiti istraživači i stručnjaci iz oblasti rodnih studija, psihologije i onlajn komunikacije. Na osnovu njihovih nalaza i uvida, evo nekih ključnih aspekata ponašanja muškaraca na ovom konkretnom forumu:

Dominacija i konkurencija: Istraživanja su pokazala da muškarci imaju tendenciju da dominiraju internetskim prostorima, uključujući forume kao što je peradetlic.com, i učestvuju u takmičarskom ponašanju kao što su samopouzdanje i traženje statusa. Ovo može dovesti do kulture agresije, neprijateljstva i teritorijalnosti, gde muškarci osećaju potrebu da potvrde svoju moć i superiornost nad drugima.

Objektivizacija žena: Nažalost, mnogi muškarci na forumima kao što je peradetlic.com često objektiviziraju žene, svodeći ih na puke objekte žudnje, a ne na ljudska bića sa posredstvom i autonomijom. Ovo se može manifestovati u obliku eksplicitnog jezika, seksualizovanih komentara i redukcionističkog razmišljanja koje se fokusira isključivo na fizički izgled.

Seksualno pravo: Neki muškarci na peradetlic.com mogu pokazati osećaj seksualnih prava, verujući da imaju pravo na seksualnu pažnju, zadovoljstvo i pristup ženskim telima. Ovo može dovesti do uznemiravanja, neželjenog napredovanja i opšteg zanemarivanja ženskih granica i pristanka.

Homofobija i transfobija: Nažalost, homofobni i transfobični stavovi i dalje preovlađuju na mnogim onlajn forumima, uključujući peradetlic.com. Muškarci koji se identifikuju kao LGBTK+ mogu se suočiti sa diskriminacijom, uznemiravanjem i uvredama na osnovu njihove seksualne orijentacije ili rodnog identiteta.

Dinamika moći: Dinamika moći između muškaraca i žena na forumima kao što je peradetlic.com može biti problematična, pri čemu muškarci često imaju više moći i uticaja zbog društvenih očekivanja i rodnih normi. Ovo može dovesti do nedostatka zastupljenosti i glasa za žene, kao i do utišavanja marginalizovanih perspektiva.

U zaključku, ponašanje muškaraca na forumima poput peradetlic.com može biti složeno i višestruko, odražavajući i pozitivne i negativne aspekte muškosti i rodne dinamike. Da bi se stvorio inkluzivniji i pravedniji onlajn prostor, od suštinske je važnosti da se pozabavimo ovim pitanjima i radimo na stvaranju kulture poštovanja, empatije i razumevanja.

Autoritativni referentni naslovi:

Kimel, M. (2018). Muškost u Americi: kulturna istorija. Njujork: Alfred A. Knopf.
Katz, I., & Rilei, E. (2017). Pol onlajn prostora: kako muškarci i žene različito koriste internet. Nev Iork: Routledge.
Striker, S. L., & Vhittle, S. (2016). Kueer teorija i društveni mediji: identitet, moć i aktivizam. Nev Iork: Nev Iork Universiti Press.
Eto, stručna analiza ponašanja muškaraca na nepostojećem forumu...

hahaa svestenike i ispovedi po crkvi bogoverujuceg naroda ,je zamenila vestacka inteligencija i novokomponovani tehno-vernici.
zene su mnogo gresnije tako je po svim starim mudrim kjnigama. pa necemo vise hiljadugodisnje iskustvo da bacamo tek tako.
nije to mrznja nego prevaspitavanje.
stalno brkate loncice

Back