Gde počinje mržnja prema ženama

evo šta je veštačka inteligencija rekla

Mizoginija je složena društvena pojava koja se može javiti u različitim oblicima i manifestacijama. Važno je naglasiti da mizoginija ne nastaje na određenom mestu ili vremenu, već postoji u različitim kulturama i društvima. Međutim, postoje određeni faktori i istorijski događaji koji se mogu identifikovati kao mogući uzroci mizoginije.

Teško je tačno odrediti poreklo mizoginije jer se javlja u različitim kontekstima i kulturama. Mizoginija može početi na individualnom nivou kada ljudi razviju negativne stavove i predrasude prema ženama. Ovi stavovi mogu biti oblikovani ličnim iskustvima, društvenim normama ili kulturnim uticajima.

Na društvenom nivou, mizoginija može biti promovisana patrijarhalnim strukturama i rodnom nejednakošću. U društvima u kojima se na muškarce gleda kao na superiorne, a na žene na na inferiorne, mizogini stavovi i ponašanja mogu biti ojačani. To može dovesti do diskriminacije, nasilja nad ženama i drugih oblika ugnjetavanja.

Istorijski gledano, postoje različiti događaji i razvoj događaja koji su možda uticali na mizoginiju. Na primer, verska uverenja i tumačenja često su pomagali da se definišu rodne uloge i opravdaju nejednakosti između muškaraca i žena. U nekim kulturama na žene se gledalo kao na vlasništvo i imale su ograničena prava i slobode.

Drugi važan faktor koji utiče na mizoginiju je medijski pejzaž. Mediji mogu ojačati stereotipne rodne uloge i mizogini prikaz. Na primer, žene se često prikazuju kao seksualni objekti ili se karakterišu na stereotipne načine, što može dovesti do dehumanizacije i obezvređivanja žena.

Važno je napomenuti da mizoginija ne može doći samo od muškaraca. Žene takođe mogu da internalizuju mizogine stavove i da ih usmere protiv drugih žena ili njih samih. Ovo se često naziva internalizovanim seksizmom i na njega mogu uticati društvene norme i očekivanja.

Za borbu protiv mizoginije, ključno je preduzeti akciju na individualnom, društvenom i institucionalnom nivou. Ovo može uključivati promovisanje ravnopravnosti i rodne pravde, borbu protiv stereotipa i predrasuda i jačanje prava žena.

program koji sam koristila ------> https://iask.ai/

Pitanje koje sam ubacila ------> Gde počinje mizoginija?

1699196215349.jpeg

Koja je poenta svega napricanog, divljenje vestackoj inteligenciji, polemika sa vestackom inteligencijom ili banovanje vestacke inteligencije jer spamuje temu?
Muka mi je da čitam šta ima AI da kaže o muškarcima... Kao da je mašina pametnija od nas, naše žive reči i mišljenja, emocija...

Život me je dodelio više muškaraca: otac, 2 brata, dva sina, muž, udvarači, drugari...I mogu da kažem da su me prilično slušali, hahahahaah
Voleli su me, neki obožavali... Štitili i čuvali... Jes' da sam se napeglala košulja, ali sam uživala u muškarcima koji su ukrasili moj život...
I dalje uživam u njima...

Na ovoj našoj palubi srećem muškarce koji prvo malo reže, lupetaju, a onda piju vodu iz dlana... sve zavisi od odnosa koji se pravi sa njima...
Naravno i od obostrane dobre volje... Istina je, ima i malo tvrđih oraha, ali su oni neznatna manjina...
Sve u svemu, forumaši na Krsti su većinom super društvo u kom se svako može dobro osećati...

Veeeliki zagrljaj za krstaričine muškarčine!

:vzagrljaj::vzagrljaj::vzagrljaj::heart2::heart2::heart2:

Muka mi je da čitam šta ima AI da kaže o muškarcima... Kao da je mašina pametnija od nas, naše žive reči i mišljenja, emocija...

Život me je dodelio više muškaraca: otac, 2 brata, dva sina, muž, udvarači, drugari...I mogu da kažem da su me prilično slušali, hahahahaah
Voleli su me, neki obožavali... Štitili i čuvali... Jes' da sam se napeglala košulja, ali sam uživala u muškarcima koji su ukrasili moj život...

Na ovoj našoj palubi srećem muškarce koji prvo malo reže, lupetaju, a onda piju vodu iz dlana... sve zavisi od odnosa koji se pravi sa njima...
Naravno i od obostrane dobre volje... Istina je, ima i malo tvrđih oraha, ali su oni neznatna manjina...
Sve u svemu, forumaši na Krsti su većinom super društvo u kom se svako može dobro osećati...

Apsolutno se slažem @Soradze za sve ove godine života nisam doživjela niti osjetila neku mržnju od muškaraca, bilo da sam sa njima u ljubavnoj, rodbinskoj ili prijateljskoj vezi. Uvijek su bili tu da mi pomognu, zaštite, posavjetuju i pomognu. A na forumu razmjenu mišljenja i neslaganja u njima karakterišem kao normalnu ljudsku interakciju. Pretjeruje se u podjelama na muški i ženski tabor, jedni bez drugih ne možemo i to je činjenica.
Zagrljaj za sve forumaše, muškarce a i divne dame bez kojih bi ovaj forum prestao postojati :drugari:

Meni nije :manikir:

Slažem se sa @Soradze , i ova tema nikako ne treba da ima naslov "gde počinje mržnja prema ženama" više liči na " gde počinje mržnja prema muškarcima"
A možda bi trebalo da otvorimo temu: "Na Krstarici počinje ljubav prema ostalim forumašima"...
Po meni, Krstarica je velika škola gde menjamo svoje glupe stavove i gde se rađa velika tolerancija i ljubav čak i prema
nevidljivom delu sveta.

Lepo receno.👍

Dodao bih samo to da ti izuzeci, ti muski i zenski iznimci koji zaista mrze zene tj muskarce, su osobe sa psihickim problemima. Zamisli, mrzeti majku, sestru, drugaricu, koleginicu... tj oca,brata, druga, kolegu... Ili mrzeti sve te nepoznate zene tj muskarce sirom sveta. Sta reci nego da je to neki poremecaj.
Ali na srecu, ogromna su manjina, bogu hvala.

Pa svako nekada nekog mrzi, pa to moze izgledati kao neko opravdanje... Muskarac koji smatra da zasluzuje vecu paznju ili postovanje zena, koji smatra da je bolji nego sto jeste, da je nesto vec unapred zasluzio i sl., on ce svakako krivicu prebacivati na zene...
Najlakše je krivicu prebaciti na drugog...Ipak, tango je igra za dvoje, tako da pate obe strane... Idealno bi bilo da svi izbegavamo kastrirajuće odnose...

Back