GDE PECATE?

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Poštovani pecarosi
Prvi put sam na ovom forumu i želeo bih prvo da se predstavim
Ja sam Sekretar Udruženja sportskih ribolovaca iz Bačkog Gradišta,
a ujedno i čuvar volonter na Staroj (mrtvoj) Tisi.
Želeo bih da dam komentar na vaše izjave da na Tisi nema ribe :(
Čuvarska služba radi danonoćno i u poslednje 4 godine je drastično smanjen broj ribokradica,
lično raspolažem podatcima o oduzetim mrežama i alatima koji su korišteni u nedozvoljenim radnjama.Podneto je i desetak krivičnih prijava i oko 60 prekršajnih.
Oduzeto je i 18 čamaca koji su korišteni za ribokrađu,8 biciklova i razna druga pomagala za
ribokrađu.
Toliko za prvi put a ubuduće sam ovde svaki dan pa slobodno pitajte šta želite
HVALA

Ribolovachke priche,svi sedite za compom i prichate o ulovu ,...samo me zanima ko je pecao na mrtvoj tisi kod Bisernog?Ja sam odlazila svakog dana i nikada se nisam vracala bez 10 do 15 kg ribe
ne samo manjova kako vi ovde nazivate ih nego babushke ,deverike i smudja od 1kg
sve ovo pishem iz lichnog iskustva a ne iz ribolovachkih revija ,na moje zaprepashcenje ove godine je bilo jako puno sharana i to kapitalaca .Slika imam samo da ih skinem iz telefona na comp. a ko zeli da peca i ulovi dobru ribu neka se raspita gde je shlajs u Bachkom gradishtu i videcete shta je ulov!

@Patrola
Cestitam!!!
Mogu samo da potvrdim istinitost ovih tvrdnji.Dp pre nekoliko godina na ovoj predivnoj vodi je vladala prava anarhija, od mreza se bukvalno nije moglo ni zabaciti. A onda su se stvari promenile nabolje I sada je situacija znatno bolja.
Svaka cast udruzenju!!!
Imam 2 pitanja:
1.Cuo sam da udruzenje poseduje kaveze za selektivan izlov cverglana (manjova)
pa me zanima nesto vise o tome, jer su ta gamad jedina stvar koja remeti ovu predivnu vodu.
2.Interesuje me trenutno stanje ribljeg fonda, pogotovu kvalitetne ribe, smudj ,saran, som

I da , nedavno sam kupio tamo plac, tako da cemo se gledati narednih godina !!

Pozdrav !!!

@malamaza zeljno ocekujemo tvoje slike !

Pozdrav BIG S
Drago mi je da ima neko ko voli ovu vodu koliko i ja sam :)
Da dobro si obavešten u vezi izlova (Manjova) cverglana .
Naše udruženje u saradnji sa udruženjem "Stara Tisa" iz Čuruga vrši selektivni izlov ove štetočine već 3 meseca,uz pomoć žičanih kaveza. Trnutno su u Tisi nalazi 100 takvih kaveza koji svaki dan izvade oko 200 kg manjova.Ako si zainteresovan možes videti svakog dana ujutro od 08 do 10 sati jer tad se prazne kod plaze u Bačkom Gradištu
Nažalost PIK_ov ribnjak nam plasira nove kroz ispusne kanale tako da je ovo borba bez kraja :???: ali moram da te obavestim da je naše udruženje kontaktiralo Zavod za zaštitu prirode republike Srbije koji do kraja ove godine donosi elaborat o stavljanju Stare Tise pod zaštitu države i proglašava je Parkom prirode.Samim tim će biti rešeno i pitanje ispusnih kanala ribnjaka.
2. Što se tiče kvalitetnih primeraka ribljeg fonda:
Smuđ najbolje radi na relaciji starog Transformatora -Balintov salaš nažalost potrban je čamac jer je zbog trske teško prići sa obale.
Som najbolje radi u Bagrenjaku banatska strana i kraj vikend zone prema odžaku(Šlajs)
A što se tiče Šarana on se nalazi svugde samo ga treba hraniti nekoliko dana starim kukuruzom.
Probaj pa nam javi kako si prošao :)
BISTRO

Da cuo sam i za ovo da ce se proglasiti parkom prirode, pa to je extra !!!
Nadam se da cemo i dalje moci da pecamo!
Ja bas i nesto ne poznajem ceo potez Mrtve Tise, plac mi je nasuprot nekakvog lovackog doma na Bisernom ostrvu.Uglavnom sam pecao na potezu od par km na izlasku iz B.Gradista, od mosta levo i desno!
Gde se nalazi taj famozni Slajz ??

Naravno da će i ubuduće biti dozvoljeno pecanje,
samo sa malim izmenama :)
Neće se smeti koristiti čamci sa benzinskim motorima.
Šlajs je na kraj asvaltnog puta levo od tebe znači kad ides na svoj plac produži do kraja puta i siđi kod zadnje vikendice.
BISTRO

Gospodo za sve zainteresovane Danas u 17,45 h Gospodin Doric Darko je imao ulov na Staroj Tisi u BAckom Gradistu
Sarana od 4500 g,i stuku od 1230g Saran je dosao na kukuruz, a Stuka na zivi mamac (crvenperka)35g.
BISTRO

U nedelju 24.09.2006 bio sam na Tamišu u Farkaždinu i uhvatio oko dvadesetak štuka od 600g-2 kile.Pala su i dva šarana od po kilo ipo i dva oko kilo.Šaran je dolazio i na stari kukuruz i na cukk.Na stari kukuruz sam dobio i petnaestak komada krupne babuške(oko 500-700 g).Štuka je radila na sve živo.Popodne smo provalili foru sa olovnim glavama za tvistera na koje se natakne kaugler,i svaki drugi treći pokušaj imali smo udarac.Štuka je najbolje radila rano ujutru i popodne.Drugar je imao i jedno kidanje na cukk.Koristili smo Cukk sa mirisima školjke i jagode.Po meni je ipak najbolji stari suvi kukuruz direktno sa klipa bez prethodnog kuvanja.
Pozdrav svim ribolovcima!
P.S.
Nadam se da ću i ja uskoro da posetim Staru Tisu pa me intersuje kako je tamo za štuku?

L.1:
Patrola_sa_Tise
Daj malo pojasni koji je to deo tise i kako se tamo stiže?
Ja samo znam za onaj titelski deo.......ali nemam pojma gde je Stara Tisa........

Stara Tisa se nalazi u Bačkom Gradištu od novobečejske brane do 3 rampe u Čurugu
u dužini od 24,6 km,širina u proseku 100m,dubina od 5 do 18 metara
to je inače stari tok žive Tise koji je zbog velike krivine i opasnosti od izlivanja i potapanja sela
ukinut i prokopan novi tok a ovo je ostalo hidromeraciono jezero gde se ispušta voda iz PIK-ovog ribnjaka a posle se uz pomoć pumpe prebacuje u Živu Tisu

peca259:
U nedelju 24.09.2006 bio sam na Tamišu u Farkaždinu i uhvatio oko dvadesetak štuka od 600g-2 kile.Pala su i dva šarana od po kilo ipo i dva oko kilo.Šaran je dolazio i na stari kukuruz i na cukk.Na stari kukuruz sam dobio i petnaestak komada krupne babuške(oko 500-700 g).Štuka je radila na sve živo.Popodne smo provalili foru sa olovnim glavama za tvistera na koje se natakne kaugler,i svaki drugi treći pokušaj imali smo udarac.Štuka je najbolje radila rano ujutru i popodne.Drugar je imao i jedno kidanje na cukk.Koristili smo Cukk sa mirisima školjke i jagode.Po meni je ipak najbolji stari suvi kukuruz direktno sa klipa bez prethodnog kuvanja.
Pozdrav svim ribolovcima!
P.S.
Nadam se da ću i ja uskoro da posetim Staru Tisu pa me intersuje kako je tamo za štuku?
Stara Tisa je bila bogata kapitalnim primercima štuke.
Nažalost 99/2000 godine je došlo do opšteg haosa u državi pa je i Stara Tisa to osetila
ribokradice i razni ološ se sakupio ovde i za sitne pare su dobili dozvole za privredni ribolov
uništili su riblji fond do besvesti,od mreža se nije moglo pecati i niko im nije mogao ništa.
2001 udruženje Stara Tisa iz Čuruga i naše udruženje su se dogovorili i osnovali volontersku čuvarsku službu koja se pozivala na član 34 zakona o gradjanskom hapšenju i krenuli u hajku na mreže.2001 godine je oduzeto oko 140 km mreža koje su spaljene od tada pa do sad sve je manji broj mreža tako da smo u prošloj godini imali samo oko 4-5 km mreža koje će biti spaljivane za desetak dana.

BIG S:
Mislim da nije bash "stucja" voda, ima i boljih......no Patrola ce bolje znati.

Štuke i sada ima samo je teško dobiti na udicu jer ima izobilje prirodne hrane ,a kako je opšte poznato da štuka više voli da lovi po sistemu sačekuše nego da juri plen teško se dobija na udicu jer je uvek Smuđ pretekne ali ima kapitalnih primeraka preko 10 kg

Patrola_sa_Tise:
Male bacamo u rupu sa krečom a konzumne menjamo za gorivo ili prodajemo po 50 din /kg

Tooooooo, tako se to radi ...:!: :!: :!: :idea:

E moram jednom obavezno da svrnem da vidim, kako se gase bodljikavi, da odmorim dusu !!!

Ajde Patrola uslikaj to da vide siroke narodne mase kako se dobija rat sa cvrglanima8-)

BIG S:
Tooooooo, tako se to radi ...:!: :!: :!: :idea:

E moram jednom obavezno da svrnem da vidim, kako se gase bodljikavi, da odmorim dusu !!!

Ajde Patrola uslikaj to da vide siroke narodne mase kako se dobija rat sa cvrglanima8-)

Obećavam da ću slikati ali nažalost protiv Cverglana rat još niko nije dobio,
ovo je samo jedna bitka bez granica jer se toliko brzo razmnožava da je jednostavno nemoguće istrebiti ga,no može se smanjiti njegova populacija.
Mi smo ograničeni dozvolom za izlov koju dobijamo od pokrajinskog ministarstva za ribolov
Ove godine je to bilo 4 meseca i ograničena količina od 6 tona:(
Ali veruj mi da je to sitnica sa obzirom da je procena oko 24 vagona na celoj teritoriji Stare Tise

Patrola_sa_Tise:
Obećavam da ću slikati ali nažalost protiv Cverglana rat još niko nije dobio,
ovo je samo jedna bitka bez granica jer se toliko brzo razmnožava da je jednostavno nemoguće istrebiti ga,no može se smanjiti njegova populacija.

E evo onda necega za razmisljanje:
U okolini Beograda (Jabucki rit) postoji jedan kanal koji je pre par godina vrveo od sitnih cverglana. Kanal je dosta zavucen, nepristupacan, tako da mi je tesko da objasnim kako do njega doci (kad se predje most u Jabuckom ritu ide se desno pa kroz neke njive...) i pouzdano znam da ga niko ne poribljava... Cak ni dozvolu ne kontrolisu...
Elem, pre dve godine se pojavio sitan karas (ne babuska vec pravi barski karas). Na toj vodi ga je oduvek bilo ali je zaista tesko dolazio na udicu.
Da skratim, ove godine se na tom kanalu javio tek po neki krupniji cverglan i podosta karasa (pristojni primerci za plovak: 200-500g). Kako nije bilo organizovanog izlova cverglana niti poribljavanja vode karasom moj zakljucak je da je karas dobio bitku sa cverglanom (mozda je tamanio njegovu ikru ili nesto sl.). u svakom slucaju voda je spasena i sada ucim druge pecarose kako da razlikuju karasa od babuske :)

Kod mene na jednom obliznjem jezeru se pojavljuje taj cverglan ... Love ga ljudi ali neradi uvek, sigurno se nije dovoljno izmrestio pa zato i nema previse primeraka .. ima dosta Stuke i Smudja mozda mu on j.ebe kevu .. a kazite mi na sta i na koji sistem ih lovite ???

Jezero je vrlo lose konfiguracije ... obale su jako strme i ima veliku dubinu na nekih 10-ak metara od obale ima i po30 i vise metara ... jel mi treba da nadjem plici deo ili moze i u dubuni ?

Back