GDE PECATE?

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Big S koliko je meni poznat Jabučki Rit taj kanal je spojen sa Dunavom levo od puta za Padinsku skelu iza Izbegličkog kampa,tako da nije potrebno poribljavanje jer riba ide sama na mrest u mirniju vodu.A što se tiče Cverglana :Ehtiolozi su dokazali da osim BASA koga ima u izobilju u gornjem toku Velikog Bačkog kanal Cverglan nema niti jednog prirodnog neprijatelja u vodi.Nažalost činjenica da se Bas razmnožava duplo brže od i jedne ribe,a tamani sve čak i sitnije primerke Smuđa i Štuke uz to još i nije kvalitetna riba jer mu meso miriše na ruzmarin,niko ne priželjkuje takvu ribu u svojoj blizini:(

Nitroglicerin:
Kod mene na jednom obliznjem jezeru se pojavljuje taj cverglan ... Love ga ljudi ali neradi uvek, sigurno se nije dovoljno izmrestio pa zato i nema previse primeraka .. ima dosta Stuke i Smudja mozda mu on j.ebe kevu .. a kazite mi na sta i na koji sistem ih lovite ???
Jezero je vrlo lose konfiguracije ... obale su jako strme i ima veliku dubinu na nekih 10-ak metara od obale ima i po30 i vise metara ... jel mi treba da nadjem plici deo ili moze i u dubuni ?
Kao što sam već rekao Big S-u potvrđeno je da Štuka i Smuđ ne mogu nauditi Cverglanu
Peca se na dnu i to bliže obali,mi ga lovimo uz pomoć kaveza (bućkoš) u koji se postavi hleb
da bi on ušao.Kao što rekoh bućkoš se spušta na dno bliže obali i ima ulaze (grlo) sa obe strane koje ide u konus prema unutar bućkoša spoljni obim mu je oko 50cm a unutrašnji oko 6 cm tako da lako uđe unutra a teško pronalazi izlaz.

Bio sam u Farkaždinu u subotu i nedelju i uhvatio ukupno oko tridesetak štuka.Od toga sam poneo desetak preko kile-dve su bile od 1800 g.U subotu je Tamiš bio miran i bez trave i štuka je radila odlično(bio sam na vodi tek u 12 ali je bilo odlično).U nedelju je krenula i voda i neka trava i dosta je slabije radila ali je opet palo desetak komada(uglavnom na bele kedere, nije htela babušku).U subotu je radila i deverika i pale su dve na kukuruz preko pola kile(mada je nešto nisam pecao).U nedelju je neki tip uhvatio pet sarana oko kile na hranjenom mestu.
Pozdrav za sve pecaroše!

Patrola_sa_Tise:
Big S koliko je meni poznat Jabučki Rit taj kanal je spojen sa Dunavom levo od puta za Padinsku skelu iza Izbegličkog kampa...(

Predpostavljam da je ovo bio odgovor na moj post :)

Sto se tice kanala Jabuckog rita (PKB kanali) oni su svi medjusobno povezani i na nekoliko mesta su vezani sa Dunavom. Medjutim mreza kanala se odrzava tek na pojedinim mestima pa ta povezanost moze da se shvati uslolvno. Delovi ovog kanala o kom sam pisao su toliko zarasli travom da jedva ima vode u njima i zato sumnjam da riba prolazi tuda. Ali to i nije bitno, bitna je cinjenica da se broj cverglana drasticno smanjio i da se sitni nisu pojavili a broj karasa povecao. I ja sam srecan zbog toga :)

peca259:
Bio sam u Farkaždinu u subotu i nedelju i uhvatio ...

Brate u kom Farkazdinu si ti bio!? Bio i ja u subotu! Bacao za sarana ceo dan ali osim par babuski - nista. Bila jedna stukica koja nije uspela da savlada kedera od 6-7 cm pa se otkacila prilikom "izvlacenja". Sve u svemu vrlo lose sam prosao.... Bas sam se razocarao :(

@Patrola, steta je bas sto ste ograniceni sa izlovom :-?
No bolje je i 6 tona nego nista !
Eto sledece godine obecavam da cu dati svoj skromni doprinos od 100 kila bodljikavih ;-)

@Nitro, moli se samo da se gamad ne razmnoze i ne rasire svugde, jer ces onda spoznati sta je muka od pecanja :-x

Bio sam uzvodno od mosta, na seoskoj strani iza krivine.Imam i slike sa pecanja kao potvrdu.Preko puta mene je bilo dosta ljudi koji takodje nisu videli ribu.Ovde mesto nevidjeno mnogo znaci isto kao i izbor obale.Probaj kad odes da muvas sa kauglerom i olovnom glavom od 10-12 g.Odlicno radi na to,bolje nego na varalice.Provalio sam da tamo ima mesta gde stuke jednostavno nema.Moras da provalis gde su mesta za stuku.Tamo gde sam letos dobijao sarane nisam imao nijedan udarac na kedera.

e ja sam bio jedan od nesrecnika prekoputa :( ispred krivine... znaci, sledeci put da idem na seosku stranu? Ako imas neki savet, slobodno ga podeli jer mi nije bas zabavno da se vozam sat vremena do tamo i onda da kupam mamce :)

2big:
e ja sam bio jedan od nesrecnika prekoputa :( ispred krivine... znaci, sledeci put da idem na seosku stranu? Ako imas neki savet, slobodno ga podeli jer mi nije bas zabavno da se vozam sat vremena do tamo i onda da kupam mamce :)
Idi na mesta preko puta šumice iza krivine.Dobra su i ona oko onog ogromnog granja na samoj krivini,mada je tu uglavnom velika gužva.Za štuku je dobro i ispod samog sela kod šume gde je Tamiš širok.Tu je dosta plitko pa nije za šarana.Ispod sela gde se Tamiš sužava su najbolja mesta za šarana ali štuka slabije radi,bar je tako bilo prošle godine.

Patrola_sa_Tise:
Kao što sam već rekao Big S-u potvrđeno je da Štuka i Smuđ ne mogu nauditi Cverglanu
Peca se na dnu i to bliže obali,mi ga lovimo uz pomoć kaveza (bućkoš) u koji se postavi hleb
da bi on ušao.Kao što rekoh bućkoš se spušta na dno bliže obali i ima ulaze (grlo) sa obe strane koje ide u konus prema unutar bućkoša spoljni obim mu je oko 50cm a unutrašnji oko 6 cm tako da lako uđe unutra a teško pronalazi izlaz.

cuo sam za te kaveze ... a jel dozvoljeno to kod vas ? ... video sam da ih kod mene na jezeru ribocuvari sakupljaju i nose ... i to nalaze neke velike ... a ima i malih ... samo mislim da ih kod nas zovu SAK .... i zabranjeno je bas prosli put kad je bila kontrola pokazase nam jednu onako ima zice i sa spoljne ka unutrasnjoj savijene ... dodje kao levak ...

A mamci postoje li za njega i koji su najcesce sem gliste recimo ...

Pozz ...

Nitroglicerin:
cuo sam za te kaveze ... a jel dozvoljeno to kod vas ? ... video sam da ih kod mene na jezeru ribocuvari sakupljaju i nose ... i to nalaze neke velike ... a ima i malih ... samo mislim da ih kod nas zovu SAK .... i zabranjeno je bas prosli put kad je bila kontrola pokazase nam jednu onako ima zice i sa spoljne ka unutrasnjoj savijene ... dodje kao levak ...

A mamci postoje li za njega i koji su najcesce sem gliste recimo ...

Pozz ...

Naravno Nitro da su ti kavezi i sve u vezi masovnog izlova ribe zabranjeni kod nas.
Ali naše udruženje poseduje dozvolu za selektivan izlov Cverglana od pokrajinskog sekretarijata za lov i ribolov jer je proglašen štetočinom i ima ga u prokomernom broju.
Tako da toplo preporučujem svim pecarošima da se ne koriste takvim i sličnim alatom jer su mandatne kazne na licu mesta 2000 i više dinara u zavisnosti šta se koristi,a sledi i prijava sudiji za prekršaj.

Poštovani pecaroši 15.10.2006 god. u 09 časova Udruženje sportskih ribolovaca" ŠARAN" iz BačkogGradišta i ribočuvarska patrola ORGANIZUJU PALJENJE MREŽA oduzetih u akcijama suzbijanja Ribokrađe na "STAROJ TISI" u Bačkom Gradištu.
Paljenje će se održati na platou magacina na izlazu prema Bečeju sa leve strane.
Paljenju mogu prisustvovati svi ljubitelji prirode i ribolova
Ovom bi iskoristili priliku da javnost sazna i o" ZAGUŠU" Velikog Bačkog kanala koji je već u punom jeku i razni ribari koriste priliku da pod izgovorom o sanaciji i spašavanju ribljeg fonda
postavljaju mreze i tu ribu koja se bori za opstanak prodaju.
Ovo paljenje će biti popraćeno medijima da bi javnos videla šta se radi iza naših leđa.
Koristim ovu priliku da pozovem sve ljubitelje prirode da se u što većem broju okupe kako bi se čuo i naš glas.
HVALA

SAMO DA JOŠ JEDNOM PODSETIM

Poštovani pecaroši 15.10.2006 god. u 09 časova Udruženje sportskih ribolovaca" ŠARAN" iz BačkogGradišta i ribočuvarska patrola ORGANIZUJU PALJENJE MREŽA oduzetih u akcijama suzbijanja Ribokrađe na "STAROJ TISI" u Bačkom Gradištu.
Paljenje će se održati na platou magacina na izlazu prema Bečeju sa leve strane.
Paljenju mogu prisustvovati svi ljubitelji prirode i ribolova
Ovom bi iskoristili priliku da javnost sazna i o" ZAGUŠU" Velikog Bačkog kanala koji je već u punom jeku i razni ribari koriste priliku da pod izgovorom o sanaciji i spašavanju ribljeg fonda
postavljaju mreze i tu ribu koja se bori za opstanak prodaju.
Ovo paljenje će biti popraćeno medijima da bi javnos videla šta se radi iza naših leđa.
Koristim ovu priliku da pozovem sve ljubitelje prirode da se u što većem broju okupe kako bi se čuo i naš glas.
HVALA

BIG S:
Oce bit nesto da se zalije ??? he he he

Proceni sam BIG S ;)
Picture%20055.jpg

U nedelju sam bio u Farkaždinu.Upecao sam par sitnijih štuka i jednog smuđa oko kilograma.Šaran ni da pipne.Neki su sedeli tamo ceo vikend od petka i nisu imali ni udarac.Štuka je odlično radila u granju na muvanje sa kauglerom ali smo vrlo brzo pogubili sve olovne glave pa nismo puno ni muvali.Da li neko ima sliku sistema sa skrivenim udicama u kederu?Štuka udara odlično i na olovnu glavu ali nemam živaca da se toliko kidam,izgubio sam dosta pribora.

Back