Где купујете намирнице за Нову годину, Божић.

Добили сте плату и у којој самопослузи би сте потрошили највише новаца за намирнице? Јуче сам био у Идеи и скоро да је била празна а иначе није. Значи ли то да је скупља од других. Идеа, Аман, Макси, Лидл,Дис.. где идете?
Maxi
A imam i aplikaciju

Zelenjak :mrgreen:

IMG_20221230_005840.jpg

Zato što im dosta da gledaju čega su se sve Cenjeni Potrošači "prvi setili" da rade...

Ono vadjenje zubnih pasta je out of date.
Sad se pretaču Lenor-i u manje posude donete od kuće.
Snimila kamera, pridješ i pitaš zašto pretače: "nisam sigurna dal je to onaj što sam potrošila"

:lol: :dash:

Добили сте плату и у којој самопослузи би сте потрошили највише новаца за намирнице? Јуче сам био у Идеи и скоро да је била празна а иначе није. Значи ли то да је скупља од других. Идеа, Аман, Макси, Лидл,Дис.. где идете?
Не славим Нову Годину

Nova godina je imala smisla samo za vreme SFRJ. 3-4 neradna dana, filmski maratoni, kao dete se secam bio je to bas praznik.
Sada je to drugacije. Nekako bas taj dan legnem ranije, nema sta da se ceka...
Зато што је Божић био забрањен, зато је имала смисла. Прослава Нове Године датира деценијама пре комуниста, само што су они то комерцијализовали тада.
Циљ је био да се потисне и забрани слављење Божића и да Нова Година буде празник који ће обједињавати све нације и националности.
И на жалост, тај измишљени празник је остао најпопуларнији код неких и данас.

Зато што је Божић био забрањен, зато је имала смисла. Прослава Нове Године датира деценијама пре комуниста, само што су они то комерцијализовали тада.
Циљ је био да се потисне и забрани слављење Божића и да Нова Година буде празник који ће обједињавати све нације и националности.
И на жалост, тај измишљени празник је остао најпопуларнији код неких и данас.
Ima tu jos faktor sto se nova godina slavi pre Bozica. Ko je slavio Bozic, slavio je i za vreme komunista... e sad, drzava to nije obelezavala,
pa je ostalo privatno, po kucama. No tzv srpska nova godina se slavila po kafanama iako je bila zabranjena. Bio je ljudima gust da prkose
vlastima... pogotovo srpske rodoljubive pesme da se sviraju i pevaju, sto je takodje bilo zabranjeno...

Screenshot_20221230-085822-970.png

За разлику од Лидла који је условљавао нешто из палете Делукс производа који нису јефтини и слабији избор у Идеи од "вредно је заједно" има баш јефтиних производа и велики избор. На акцији прашак за мање од 2.000 а редовна цена око 4 000. Много акција тако да смо пазарили 4 круга и надамо се главној награди. :mrgreen:

Uvek kad idem u drugu radnju i nema gde da se ostavi torba, kesa idem sa računom.

Jednom sam u jednoj radnji kupio Nutelu i jos nesto i otisao u drugu. Kasirka pita da otvorim ranac. Kazem ovo je iz druge radnje. Ona kaze , pa i mi imamo to i to. Ja ok evo racun. Ona ok. 🙄🙄🙄

Meni vade iz cegera u idei i kucaju premia mleko pa kako to što neće pa neće hahaha retardirane kasirke :lol: rekoh zovite pomoć došla pomoć kad je nisu šutnuli u glavu :lol:

Elem pa nie sve kupujem i po radnjama tj dokupljujem stalno sir ementaler i slično brašno, čokolade, mleko koješta. Ostavim ja mesečno cca oko 30.000 din u radnji i još toliko na pijaci

Nešto su spustili na akciju po marketima.
Nije neka razlika, zavisi količinski koliko i šta kupujete.
Zanimljiva mi ta procena sta je jeftinije kod vecine i kod mene...
Uopste se ne slaze....
Npr sad je masa artikala na akciji a u mojoj glavi su cene povecane u odnosu na one koje znam a nisu bile na akciji..

Tako kupujem kremenadle tamo gde nisu na akciji ali je cena niza nego tamo gde jesu
Samo cokolade jesu stvarno jeftinije tamo gde su na akciji ali ne svuda, nivo je negde oko 60din po 100g za kuvanje a ne krem ili 800 i 900 za mlecne (meni jace kandit ili menaz nego mlecne)
Isto vazi i za povrce.
Zatim tu su lazne akcije, takodje neisplativo za ganjanje...
Zatim tacno moras znati okruzenje prodavnice, jer dve prodavnice istog lanca jedna uvek opustosena jeftinom robom, a druga uvek opustosena srednjom ili skupom robom....

Cekanje na kasi takodje vazan detalj , kradja na kasi takodje....nemojte da mislite da se na kasi krade samo zbog baksisa, nego nekad i da se mrdne sa kase.....
Opet je porasla ponuda plata sa 45 i 50 na 55 hiljada za markete....
ali to samo dok je bozic...

Back