Gde je tema o 5-om oktobru?

Sve do 4.oktobra u 23.59 ljudi su živjeli lijepo.

Radili su dobre poslove za koje su bili odlično plaćeni, putovali su, kad god bi carinici videli SRJ pasoš osmehom bi ispraćali putnike - a može se i napisati da je SRJ je bila omiljena svetska destinacija, kako običnih radnih ljudi tako i cream de la cream čovječanstva.

Sve u državi je funkcionisali savršeno, devize su se menjale normalno, na ulici, po ulazima, hodnicima i skrivenim ćoškovima a ne kao sad, u bezličnim strukturama lišenih tople riječi i ljudskog kontakta.

Fantastična politika rukovodstva SRJ pod državnikom Mirom Milošević je državi donela ogroman ugled u svijetu i strahopoštovanje u okruženju.

Radni narod iz regiona je hrlio na sezonske poslove u SRJ, jer u okruženju nije bilo bolje...a onda se dogodio sumrak i pakao 05.X...

A kako "Koncar" i "Gorenje" i danas postoje , jos i prodaju na nasem trzistu. Kao "Alpina", "Peko"?

Nije trebalo da prodaju sve, vec ono sto moze da bude konkuretno, da racionalizuju i zadrze. Takvi giganti kao EI NIs i Masinska industrija trebalo je da opstanu u neko osnovnom vidu, kao i "Obuca Beograd" od koje nije bilo bolje sto se tice odnosa kvaliteta i cene.

Sad kupujemo em iz bivse SFRJ, em gore.
Nista nije 100%.

To su generalne analize, ne moze se sada ulaziti u svaki pojedinacni slucaj.

Da, postojale su i uspesne firme.

SFRJ/Sloba sistem jos veci zlocin su cinili bas prema tim firmama, jer su im otimali profit, i davali ga za subvencije gubitasima.

Cime su sprecavali da uspesni ulazu pare u ono sto oni hoce i razvijaju se jos vise.

EI i Masinska su bili potpuni gubitasi.

DOS je kriv sto odmah nije unistio sve te firme, nego su imali fore, tipa, radnici Zastave godinu i po primali plate pod Djindjicem da bukvalno sede kod kuce i ne rade nista.

Nista nije 100%.

To su generalne analize, ne moze se sada ulaziti u svaki pojedinacni slucaj.

Da, postojale su i uspesne firme.

SFRJ/Sloba sistem jos veci zlocin su cinili bas prema tim firmama, jer su im otimali profit, i davali ga za subvencije gubitasima.

Cime su sprecavali da uspesni ulazu pare u ono sto oni hoce i razvijaju se jos vise.

EI i Masinska su bili potpuni gubitasi.

DOS je kriv sto odmah nije unistio sve te firme, nego su imali fore, tipa, radnici Zastave godinu i po primali plate pod Djindjicem da bukvalno sede kod kuce i ne rade nista.
Gubitasi zato sto se vodila socijalna politika preko preduzeca.

Trebalo je otpustiti visak i nastaviti proizvodnju osavremenjenu, na novim osnovama, kao sto su uradili Gorenje i Koncar.

Ipak, nije Sloba taj koji je prodao preduzeca, mada...(je krivac zbog celokupne politike otaljavanja), vec pre svega ovi posle 5. oktobra koji nisu razmisljali dugorocno i koji su eskpresno od Srbije napravili "buvljak Evrope" sto se tice bele tehnike. A i svega ostalog.

1728203717418.png

Narod koji zna IQ 1000

meni je sve bilo jasno 2002 godine kad je pokojni đinđić rekao da ne mogu javna lokalna preduzeća da osnivaju podifirme građevinske i uslužne za pranje para i otimanje zemljišta i za zapošljavanje stranačko a palma mu rekao ko si ti da meni zabraniš da ja radim šta hoću za mene zakon ne važi..sve ostalo je istorija...evo sada imamo dinastije palmin sin dalibor ga je nasledio a nije završio osnovnu pkolu ne zna da sabira više od 100 a palmi svirao betoven na svadbi......sve mi je bilo jasno kad je ubijen đinđić 2003 kud plovi ovaj brod

Back