<SPAM>
По наређењу наравно са врха странака и државе, апсолутни кривац је Министарство за управу и државну самоуправу!
Као пензионисани пројектант и информатичар, категорички тврдим да софтвер који држава користи никада у историји није био гори!
И давно заборављени СДК из прошлог века је за њих недостижан узор!
Прво, државни послови се, као и свугде, деле исључиво по политичкој подобности. То производи толику компликованост или чак неупотребљивост, као резлтат њихове неспособности и немотивисаности, да је потребно додатно ангажовање запослених, уместо њиховог смањења!
Да наведем опет само један свој омиљени лични пример - када је у мојој фирми уведен САП, уместо чак два спрата књиговођа, сада сав тај посао обављају три жене за два предузећа, са против урока, веома способним руководиоцем!
Одлично то знам, пошто сам дуже од деценије био једини САП администратор и то, вероватно као једини на свету, као "part time job" (радио сам то успут, уз гомилу потпуно других послова) са профилом "SAP_ALL".
У држави је обрнуто - више дебилног софтвера, више запослених да покривају рупе тог софтвера.
</SPAM>