Gde je lepse ziveti?

У Бачкој, поред неке реке, рецимо мој случај Бечеј поред Тисе, ако ћемо о Србији.
Иначе у општем случају негде где је топло и суво целе године нпр Западна Аустралија, поготово када је дан дуг.
Дивизион мунгоса као превентива од змија и сличних гмизаваца се подразумева!

Tepsijast teren, jeb'o ga ti !
Od toga se javlja rizik da fasuješ epilepsiju....
Ne valja.....
Po meni, treba "protkano" !

Osim, ako nemaš u vidu slavonski kulen ?
Ma nije brate grofe, mislio sam na tamo malo dalje od Dunava, vec na obroncima Fruske. Samo mora covek bas da bude burzujcina da se tamo naseli, da ima vise nego solidne prihode, ali vredi tamo ziveti, vredi.

Mogucnost visestrukog izbora je uvek idealna,ali opet,na jednom mestu bi bio vise nego na drugim ,zbog posla,skole i sl. Ja sam imala priliku da zivim svuda po malo,i zaista svaka od ovih kategorija ima svojih prednosti i mana...npr,ako zivis u inostranstvu,u jednom trenutku shvatis da osim pocetnog ushicenja novim mestom,ljudima,arhitekturom,ti nisi ni vise ni manje srecan nego u Srbiji,ako si u velikom gradu imas mnogo mogucnosti,ali ne i vremena da sve to iskoristis,i kakav god posao krenes da zavrsavas ode ti pola dana na sve to,mnogi ljudi zive u malim stanovima,sa ili bez lifta,pa i to na neki nacin bude mucenje...ako zivis u manjem mestu,svi te poznaju,sto ima i svojih prednosti,ali i mana,jer nemas privatnost kao u velikom gradu,selo opet ima svojih i prednosti i mana...itd,itd....naravno ovo je samo moje misljenje,koje je samo po sebi vrlo subjektivno...i primeri su uzeti nasumicno,tako da ovo nije generalizacija,vise bih volela da znam kako biste vi osmislili najidealniju varijantu,koja je u vasem slucaju ostvariva....

zato treba imati para i bogate dede i babe da ti nesto ostave
i jos na pravoj lokaciji :lol:
mislim to je ideal, a lepo je ziveti svuda ako je covek okruzen dobrim i pozitivnim ljudima i zivi sa onima koje voli u ambijentu kakav mu prija :heart:

I život proživiš u automobilu !
Praviš godišnju kilometražu veću od ministra inostranih poslova Donje Volte ! :hahaha:
Najbolje je da u istom dvorištu imaš stan, kuću i vikendicu....
Jemčim lično !
Tacno. :ok: Dobro receno.
Sve te ideje o zivotu na vise mesta koje drugi iznose su cudne, valjda se trazi jedno mesto na kom ce se covek nastaniti i biti zadovoljan izborom i uslovima zivota na tom mestu, a te kombinacije koje ukljucuju svakih par dana selidbe i promene lokacija su nomadstina.

Interesantno pitanje zaista...ponekad razmisljam kad ne bi bila ovde gde jesam da li bi uvek zivela u gradu gde sam rodjena Beogradu?...sto vreme vise prolazi mislim da ne bi...ovde u Austriji shvatila sam i koliko moze biti lep zivot i u manjem mestu i u selu...lepo je negde gde s emozemo baviti povrtarstvom cisto za dusu, gde imamo lepo dvoriste bastu cist vazduh...nekad sam se ljutila na ljude iz sela kad su govorili: Ne bih ti ja ziveo u Beogradu nizasta na svetu... ova buka stres guzva...da u pravu su bili donekle...postoje delovi velikog grada gde je mirnije pa i to nije losa opcija...sve u svemu u ranoj mladosti nam je mozda svejedno ali kasnije covek treba da promeni sredinu zbog svog mira...da nema komplekse zivljenja u centru grada...

fascinantna mi je bila izjava (aj neka bude Berni E. ) "ja sam covek koji ne nosi kljuceve, u koju god od svojih kuca da dodjem uvek ima ko da me doceka i otkljuca vrata" :D ...
- stan u Beogradu
- kucica/sobicak na Avali
- kucica/sobicak na Tari
- 50m2 u Parizu
- 50m2 u Londonu
- 120m2 u Njujorku
- 12m2 u Tokiju
- 75m2 u Limasolu
- 25m2 u Veneciji
... nebitna kvadratura ali jos i u Moskvi, Rimu, Leskovcu, Brajtonu, Dablinu, Glazgovu, Talinu, Hammametu, Stokholmu, Amsterdamu, Niakragvi, Havani, Majamiju, Monte Karlu, Makarskoj, Budimpesti, Nju Orleansu, Lisabonu, Kejptaunu, Melburnu...to bi bilo to :D

BLOKOVI SU KEVA :D

Sve ima svoje prednosti i mane.Za mlado, ludo, srce željno provoda najbolji su veliki gradovi, sa puno ljudi, sa brojnim manifestacijama, dešavanjima, mestima za izlaske...a za starije neko prigradsko naselje, seoce, mir i tišina i duge noćne šetnje.
Za hipike, divljina, negde na brdu, izolovani od društva.

Back