Gde je bolje biti?

Meni ciganin iz Svedske kaze, ej da ti si u Svedskoj , razbili bi se od para...tamo se ceni kad nesto znas da zavrsis , zaokruzis...
Kaze pametan ciganin svuda na zapadu uspe...bas svuda...Nije obrazovan, tako da nije to ni pominjao...

Da li je bolje biti ciganin u nemackoj ili Srbin u nemackoj?

Meni ciganin iz Svedske kaze, ej da ti si u Svedskoj , razbili bi se od para...tamo se ceni kad nesto znas da zavrsis , zaokruzis...
Kaze pametan ciganin svuda na zapadu uspe...bas svuda...Nije obrazovan, tako da nije to ni pominjao...

Da li je bolje biti ciganin u nemackoj ili Srbin u nemackoj?
verovatno Ciganin, oni se drze grupno, a Srbin svak za sebe i nece da pomogne onom koji je tek dosao..

Bilo gde je bolje očigledno

1000010304.webp

Gledao sam u Njemačkoj kada se pojave Cigani iz Rumunije sa čoporom djece. Dobivaju stan na korištenje i mjesečnu apanažu. Istovremeno vrijednog i poštenog radnika na baušteli lomiti će bez milosti i naplatiti će mu sve moguće i nemoguće poreze.

Gledao sam u Njemačkoj kada se pojave Cigani iz Rumunije sa čoporom djece. Dobivaju stan na korištenje i mjesečnu apanažu. Istovremeno vrijednog i poštenog radnika na baušteli lomiti će bez milosti i naplatiti će mu sve moguće i nemoguće poreze.

Дакле, боље је бити ром у Немачкој, под условом да си из земље чланице Европске уније, него ром у Србији.

A ne....sva pitanja su samo iz srbije rodom, nista dupli pasos i slicno...znaci odavde, baza i krece pitanje...

Kad u pitanju stoji iz nemacke, ne misli se rodjen u nemackoj , nego da je trenutno u nemackoj...samo to...ili francuskoj ili sta god da je u pitanju...

A ne....sva pitanja su samo iz srbije rodom, nista dupli pasos i slicno...znaci odavde, baza i krece pitanje...

Kad u pitanju stoji iz nemacke, ne misli se rodjen u nemackoj , nego da je trenutno u nemackoj...samo to...ili francuskoj ili sta god da je u pitanju...

Кад постанемо чланица ЕУ, одговор ће бити, као са Румунијом. Боље бити Ром у Њемачкој јер добијеш, како колега горе рече, и гајбу и кеш.

To je tačno, i imaju pravo.

Kao što je sasvim ok da jedan Afroamerikanac kaže drugom Afroamerikancu "hey nigga". Međutim, ako to kaže belac, onda to ne zvuči dobro.

Zato je bolje da onaj ko nije Rom koristi izraz "Rom", a Romi sebe mogu zvati kako god žele.
aj smarate sa tom politickom korektnoscu..imam da ih zovem kako hocu!

Ma nema veze to , nego i ovako , nema pezurativni karakter....to ima ko namerno hoce da ima..
Pa ja sam imao jednog ili dva, u odelenju stalno i kod burazera isto , i vojsci mi klasic zamenik bio isto ciganin, i nema tu nikakvog pezurativnog...
Ima ako se kaze ciganstura....isto kao i da kazes kalastura...ali to preponamo i mi i oni...

Suvise dugo zivimo sa ciganima da bi se vredjali zbog naziva cigan, ciganin...
Cak i ciganski koji je delimicno oznaka za kulturnu karakteristiku, koja nekad moze biti i pezurativno shvacena...svadjas se kao ciganin, ili moze biti shvacena kao orjentir, kao genericki pojam, Srbi se danas ponasaju , svadjaju i kupuju ciganski....nalici kao da je pezurativno ali i nije...niko tu ne uzima svi cigani se ponasaju ciganski , cak sta vise, danas cigani , zive bolje i organizovanije nego ostali srbi..koji nisu lopovi...
E to je fora, budi ciganin , snadji se, dobro na sivo , nema veze, ali ne kradi a zaradi...

Ko drzi prodaju povrca i sad za zimnicu na zelenjaku , 3 kamiona dok trepnes...niko drugi ne moze da proda ni blizu toliko...
Kvantas pa ne moze da izadje toliko...

Ja nijednom nisam naleteo da se cigani pogresno vredjaju kad ih zoves cigani...moze da se vredjaju kad ih vredja neko , ali ovako , nijednom...a da su hteli da me biju zbog devojki , to jesu ...i zbog teritorije to jesu ...klasika ciganske kulture...svejedno vici ti vi ste romi , ehbase ti zube ocas posla...

Pa jel zvezdasi pezurativno zovu sebe cigani?
Jel grobari pezurativno....?
Koliko puta cujem ja sam grobar do smrti....sta je taj , blentav,

Nego da vratimo temu tamo gde treba da bude..

Koliko okruzenje cim se nadjes blizu pomaze da se odlepis od ucena, bede i ostalih propratnih efekata Srbije...

Ne pitam za CG, jer CG nekako preko plemena nadju brate ako hoces i lux, ali im se ne ide da rade tamo...zbog necega, zene nece dok se ne udaju , posle nece nikako , a muski isto nesto izmisljaju zbog imanja...ovo ono...

Dakle nisu tema CG nego bas Srbija....
Necu uopste da pitam Suboticani i madjarska manjina u Srbiji , to necemo , cak i kad ne koriste vezu, a ima kad ne koriste, opet je to druga prica totalno..

Back