Umri_muski
Stara legenda
- Poruka
- 75.498
Ciganin u Nemackoj ili Ciganin u Srbiji?
Posle cemo jos varijanti....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dokaz?u Nemackoj valjda..
Mnogi obicni zapadnjaci zive gore od nasih CiganaBolje biti cistac cipela u Danskoj i Nemackoj, nego milioner u Srbiji.
Cacilend da, ali van Cacilenda, ljudi moraju da ljube cizme ovih sto su u Cacilendu.Dokaz?
Mnogi obicni zapadnjaci zive gore od nasih Cigana
Ovima bi cacilend bio san snova, ali ni njega nemaju
dodju u Srbiju mercedesom i naprave skupu svadbu gde potrose celu zaradu!Dokaz?
Mnogi obicni zapadnjaci zive gore od nasih Cigana
Ovima bi cacilend bio san snova, ali ni njega nemaju
verovatno Ciganin, oni se drze grupno, a Srbin svak za sebe i nece da pomogne onom koji je tek dosao..Meni ciganin iz Svedske kaze, ej da ti si u Svedskoj , razbili bi se od para...tamo se ceni kad nesto znas da zavrsis , zaokruzis...
Kaze pametan ciganin svuda na zapadu uspe...bas svuda...Nije obrazovan, tako da nije to ni pominjao...
Da li je bolje biti ciganin u nemackoj ili Srbin u nemackoj?
Gledao sam u Njemačkoj kada se pojave Cigani iz Rumunije sa čoporom djece. Dobivaju stan na korištenje i mjesečnu apanažu. Istovremeno vrijednog i poštenog radnika na baušteli lomiti će bez milosti i naplatiti će mu sve moguće i nemoguće poreze.
A ne....sva pitanja su samo iz srbije rodom, nista dupli pasos i slicno...znaci odavde, baza i krece pitanje...
Kad u pitanju stoji iz nemacke, ne misli se rodjen u nemackoj , nego da je trenutno u nemackoj...samo to...ili francuskoj ili sta god da je u pitanju...
oni sami sebe tako zovu..Reč "Ciganin" u srpskom jeziku ima pejorativni karakter.
Bolje je reći "Rom".
tako sada verovatno i ovi azilanti..Gledao sam u Njemačkoj kada se pojave Cigani iz Rumunije sa čoporom djece. Dobivaju stan na korištenje i mjesečnu apanažu. Istovremeno vrijednog i poštenog radnika na baušteli lomiti će bez milosti i naplatiti će mu sve moguće i nemoguće poreze.
To je tačno, i imaju pravo.oni sami sebe tako zovu..
aj smarate sa tom politickom korektnoscu..imam da ih zovem kako hocu!To je tačno, i imaju pravo.
Kao što je sasvim ok da jedan Afroamerikanac kaže drugom Afroamerikancu "hey nigga". Međutim, ako to kaže belac, onda to ne zvuči dobro.
Zato je bolje da onaj ko nije Rom koristi izraz "Rom", a Romi sebe mogu zvati kako god žele.
To je nepravilno,ne kaze se tako.Ciganin u Nemackoj ili Ciganin u Srbiji?
Možeš naravno da ih zoveš kako hoćeš, ja samo kažem kako bi trebalo (a nije ni teško naročito).aj smarate sa tom politickom korektnoscu..imam da ih zovem kako hocu!
pa znaju ih po Jugoslaviji sve..mislim, meni ne zvuci nesto strasno!Možeš naravno da ih zoveš kako hoćeš, ja samo kažem kako bi trebalo (a nije ni teško naročito).
Na primer kada Švajcarci žele da uvredjivo oslove Balkance (Srbe, Albance, Bosance i sl. jer je to njima sve isti qratz) oni koriste izraz "Yugo"