Gde ima da se kupi tucana paprika?

E dobro si me podsetio i to da mu kažem. Postoji više opcija:

1) Da još u Beogradu pre polaska kupi ronilačko odelo sa nepromočivim džepovima u koje će da stavi papriku, pošto tamo sigurno nemaju takvo odelo

2) Da se popne na neko brdo izvan sela, pa sa njega da se pusti zmajem ili jedrilicom, pod uslovom da ima vetra

3) Da uopšte ne pliva jezerom, nego da ide okolnim putem, koji je dosta duži

4) Da pozove DJ Žeksa da dođe po njega svojim letećim automobilom i pokupi ga

5) Da se prošvercuje u Imlekovoj hladnjači

6) Da ukrade nešto sitno od nekog seljaka i sačeka da policija iz Leskovca dođe i uhapsi ga

7) Da sačeka prvi autobus koji će da ga odvede iz sela u Leskovac

Pa sad on neka bira šta će.
Ovo pod 6 ne dolazi u obzir
em ga utepaju em mu policija oduzme pa bude kod njih a on kao lopov samo bez robe

Čokolada je pockupela jer nie rodijo kakao zbog klimackih promena
tona kakaja djavo ipo
pa ili ćeš plaćaš pravu čokoladu ili kupuj "proizvod nalik čokoladi" šta mu ga god to značilo na etiketu
Više ne kupujemo nutelu jer je splačina koja pliva u palminom ulju. Izbegavamo i čokoladu 250 dinara 100 grama dorina. Neka to trgovac proda svojoj mami.

150 dinara 100 grama.

Kome to mnogo, može sam da tuca.

1725555527773.png

Aleva je od turske reči al(e), što znači crveno.

Firma Aleva je stara sedamdesetak godina (dobra ideja za ime, btw, omogućava im da istu papriku prodaju po višoj ceni, mada ljudi tamo rade za bedne plate), a naziv aleva paprika je dosta stariji od firme, i sasvim je ispravan.
Mogli su tako da je zovu u Turskoj. 🇹🇷 a u Srbiji se kaže mlevena jer srećom taj pridev "ale" ne postoji u srpskom jeziku ali postoji trpni glagolski pridev mleven,a,o.

Ja znam gde ima. Slušaj pažljivo. Sedi u auto i vozi za Leskovac. Kad stigneš tamo, parkiraj ga u gradu i potraži čoveka koji odvodi ljude u Vlasotince. Budi spreman da jašeš konja, ali ne boj se, nije daleko. Kad stignete tamo, prespavaj noć, pa ujutru u cik zore kreni za Crnu Travu. Moraćeš da ideš pešaka, jer je teren neprohodan za konje. Iz Crne Trave nastavi za Čuku, a odatle pravac Vlasinsko jezero. Njega ćeš morati da preplivaš, jbg nema čamaca. Kad i tu prepreku savladaš, okreni se u pravcu jugozapada (obavezno nosi kompas ako ne znaš da se orijentišeš po suncu ili po mahovini) i idi u selo Topli Do. Kad dođeš do centralne raskrsnice u selu, kreni istočno i hodaj trista koraka (pazi da se ne zabrojiš). I onda ćeš da naletiš na jednu kuću od žute cigle (sve kuće su žute boje, zato ti kažem da brojiš korake). Nemoj da ulaziš odmah na kapiju, da te ne izede džukela, nego pozvoni i sačekaj. Otvoriće ti jedan stari deda. E taj čovek će da ti proda najbolju tucanu papriku i po najnižoj ceni u Srbiji.

Nema na čemu.
O jbt kako se seti svega ovoga, čitam po treći put i oplakah :rotf:

Probao sam one neke njihove ostale proizvode što pravi aleva i to je sve da povraćaš. One supe i koješta nešto prave. Bofl.
Jedino Knorr supa sa pečurkama sadrži dehidrirane pečurke i kad se skuva to bude fenomenalno.
Knorr supe imaju u Super Veru

U maksiju imaš razne bofl krem supe gistro šatro od pečurki ali ni jedna kao Knorr

Onda ja rešim da kupim zasebna pakovanja dehidriranih pečurki...
Čoveče koliko malo treba staviti za tu supu, pa to sve proizvodjače redom treba da bude sramota...

Back