Gde da proverim kvalitet vode sa moje cesme?

Odavno mi je dosadilo da slusam kako nevalja ovo pa ono pa nesto trece... Upozovava se na opasno mleko, pa opasne virsle, pa vodu pa... Iako su sve te gluposti demantovane.

Jedini interes u urlanju na domace virsle - je da kupimo uvozne. Pa ako ce neko da se kladi u moral uvoznika... :roll:
Mi, kao ne tako cesta zemlja gde se voda iz "drzavne" cesme slobodno pije smo nazalost meta i podlozni smo naopakoj propagandi onih sto flasiraju vodu.
Vrlo sam bio razocaran kada su tokom majskog potopa javili da je na Vracaru nestalo vode iz prodavnica.

Odbijam da prozivim ceo zivot u strahu od "marsovaca" u hrani i vodi. I odjavljujem se sa teme (sto ne znaci da treba da se ponadate da nece da bude pod moderatorskim pregledom).

Onda to vise nije voda za pice treba da je placamo kao industrijsku.

Mnogo si naporan, ako nećeš da piješ česmovaču, nemoj, ko te tera? :aha:

Smanji malo doživljaj. :lol:

Da ja nebi gutao kamencice,pesak i mulj u narednom periodu ugradicu neki odovih filtera da spasim zucnu kesu.

Da, da, kamenčići u bubregu i žučnoj kesi baš tako nastaju !

Kvalitet ne mora da se proverava, voda ne valja. Mozda je dobra u pogonima ali dok prodje kro stare i korodirane cevi koje nisu menjane ko zna od kada voda je na cesmi blago receno = sumnjiva.

evo moj predlog

:
CH-100S.jpg

dispanzer vode:

Dispenser CH-100S je aparat koji spajanjem sa postojećim Nobel aparatima za filtriranje vode daje veće mogućnosti za konzumiranje vode za piće. Prečišćenu vodu dispenzer CH-100 S hladi do 5 °C i grije do 95 °C. Na taj način, u svakom trenutku imamo dostupnu vodu za hladne napitke i vruću za čajeve, kafu i ostale tople napitke. Kućište aparata je savremenog dizajna u elegantnoj silver metalik boji.
Uređaj ima dvije funkcije:
hlađenje vode,
grijanje vode
Željena funkcija jednostavno se bira pritiskom na prekidače za izbor: hladna / vruća voda.
Hlađenje vode
Funkcija hlađenja vode
Veliki rezervoar hladne vode kapaciteta 3,5 l
Trajno održavanje temperature hladne vode 3-5 °C, regulisano elektronskim termostatom.
Grijanje vode
Funkcija zagrevanja vode
Mogućnost zagrijevanja vode do 90-95 °C
Rezervoar za vruću vodu od nerđajućeg čelika zapremine 2 l
Automatsko isključivanje zagrijevanja kada je rezervoar prazan.

Ugrađeni Nobel filteri prečišćavaju vodu, a DISPENSER prečišćenu vodu čuva, hladi i grije.
Tehnički podaci
Napajanje: 220 V/50 HZ
Snaga: grejanje vode 350 W ± 10%
Snaga: hlađenje vode 100 W ± 10%
Neto težina: 14,5 kg
Dimenzije: 490 x 320 x 380 mm (visina x širina x dubina)
Mjesto ugradnje
Za sve kupce koji već imaju instaliran Bassis,Stellu, NOBEL Dispenzer CH-100S je idealna dopuna za poboljšanje funkcija već postojećih filtera.
Najpogodnije mjesto za postavljanje aparata je radna kuhinjska površina
• Dimenzije: 490 x 320 x 380 mm (visina x širina x dubina)

Poslednja izmena:
Upozovava se na opasno mleko, pa opasne virsle, pa vodu pa... Iako su sve te gluposti demantovane.

Vrlo sam bio razocaran kada su tokom majskog potopa javili da je na Vracaru nestalo vode iz prodavnica.
preko tv-a, kurira, informera i dr demantovano? :lol:
ti ko moj otac...pre izvlacenje loto-a bilo na tv prva, a kad su premestili na rts moj otac rekao `e, od sad i ja pocinjem da igram jer ce sad biti posteno`.:lol:

ko javio da je u vreme poplava tu nestala flasirana voda? isti?...ja uredno kupovala po prodavnicama...inace pijem flasiranu vodu od pre 6g kad sam kupila papagaja...iako mu redovno perem posudice za vodu, ne mogu da vam docaram kakva gadost ostaje na zidovima posudice od cesmovace...i papagaj pije flasiranu.

Kvalitet ne mora da se proverava, voda ne valja. Mozda je dobra u pogonima ali dok prodje kro stare i korodirane cevi koje nisu menjane ko zna od kada voda je na cesmi blago receno = sumnjiva.

evo moj predlog

: Pogledajte prilog 414146

dispanzer vode:

Dispenser CH-100S je aparat koji spajanjem sa postojećim Nobel aparatima za filtriranje vode daje veće mogućnosti za konzumiranje vode za piće. Prečišćenu vodu dispenzer CH-100 S hladi do 5 °C i grije do 95 °C. Na taj način, u svakom trenutku imamo dostupnu vodu za hladne napitke i vruću za čajeve, kafu i ostale tople napitke. Kućište aparata je savremenog dizajna u elegantnoj silver metalik boji.
hlađenje vode,
grijanje vode
Željena funkcija jednostavno se bira pritiskom na prekidače za izbor: hladna / vruća voda.
Hlađenje vode
Funkcija hlađenja vode
Trajno održavanje temperature hladne vode 3-5 °C, regulisano elektronskim termostatom.
Grijanje vode
Funkcija zagrevanja vode

Ugrađeni Nobel filteri prečišćavaju vodu, a DISPENSER prečišćenu vodu čuva, hladi i grije.
Tehnički podaci
Mjesto ugradnje
Za sve kupce koji već imaju instaliran Bassis,Stellu, NOBEL Dispenzer CH-100S je idealna dopuna za poboljšanje funkcija već postojećih filtera.

Cuo sam da su ovi Nobel filteri dobri ali nema zdravije vode od izvora moga djeda kad se napijem vode posle jela opet bi mogao jesti gladan sam.

evo moj predlog

: Pogledajte prilog 414146

dispanzer vode:

hlađenje vode,
grijanje vode
Hlađenje vode
Funkcija hlađenja vode
Grijanje vode
Funkcija zagrevanja vode

Tehnički podaci
Mjesto ugradnje
pare,paaa re

Pozdrav svima
Valjda sam odabrao dobar forum za ovo pitanje :D
Ovako imam jednu cesmu u jednoj staroj kuci skoro sto godina ta cesma nije koriscena vise od deset godina a cevi za vodovod su oko 50-80god stare (pretpostavka)
Kuca se nalazi u centru Beograda tako da gradski vodovod je upitanju.

Mnogo je godina proslo od kad je poslednji put tu tekla voda i cevi su mnogo stare jednostavno se ne usudjujem da popijem casu odatle :D
Posto planiram da pocnem koristiti tu cesmu zanima me gde mogu proveriti kvalitet te vode? I koliko bi to kostalo? po mogucstvu gde se to moze obaviti u Beogradu :D

P.S. ostali vodovod u kuci je totalno drugaciji nov i ispravan ali nije moguce spojiti ga na ovo mesto tako da to ne dolazi u obzir! Molim vas to ni ne uzimajte u obzir kao da je to neka pomoc u ovoj situaciji. Mene samo zanima gde mogu odneti uzorak vode i proveriti da li moze da se konzumira

Najbolje ti je na VMA na Banjici .Toksikologija.Ali prvo se raspitaj na koji nacin da doneses uzorak.Moras otici kod njih da ti daju pravu posudu.

Back