где ће јој душа?

DobrinkaM

Početnik
Poruka
15
прича је мало дужа,проблем је истински и врло озбиљан,човек има невољу велику,али је немоћан да се избори са њом.Посебно бих молила ако има социјалних радника овде или психолога,да нас усмере како да му помогнемо.
Молим оне којима је досадно и оне који немају разумевања за туђе невоље,да не чвакају безвезе по овој теми

колико има труллежи и хохштаплера свуда око нас,па то је страшно.знам доста случајева,али овај је тренутно актуелан,и ми у кући мозгамо како да помогнемо човеку,али просто,не знам колико је уопште паметно петљати се јер жена има досије у полицији(изгуглала сам неке податке о њој,жена има `посла` са законом),а и човек није тражио помоћ,али кука и пита се како даље да живи.
Имамо старог комшију од 82године који је остао сам пошто му је скоро преминуо тешко болесни син,о коме је он дуго година бринуо.Док је син био жив,последњих година било му је тешко,па је дао оглас у коме тражи жену за помоћ у кући,да се брине о сину и њему.Е,ту све почиње и завршава се...понудила му је своје услуге жена 50година,из околине Београда,која му је слаткоречиво све обећала што је он прижељкивао.Чак му понудила да трајно пређе код њега како би их тобож боље пазила,само још неке послове има да заврши у граду где живи,и ето је код њега.Стари комшија,чији је живот са болесним сином био све само не живот,из цуга јој је све поверовао,још кад му се скинула и понудила,човек је мислио-каква је ово срећа,да л' сањам.Она му тражила новац да као заврши неке послове,и он са њом у банку,и дао јој сву уштеђевину са рачуна,око 14000е.
и да скратим-наравно да никада није прешла код њега,никада му ништа у кући није помогла,све је прљаво кад се уђе,али она ево већ годину дана и даље долази код њега,али само кад он прима пензију,и узме му све до последњег динара,чак је сад задњи пут ишао у комшилук да позајми да би јој дао паре.
Причао нам је да је свестан шта му она ради али тек кад му оде из стана,али она му се скине,и он заборави како се зове,и као хипнотисан пристаје све што му она каже.Он кува купус и умеси хлеб,и каже једе то 10 дана јер нема ни динара.Његова малобројна родбина-наследници љути су због тога,али нико ни репом не мрда да му некако помогну.Он просто каже-не знам како да јој се супроставим...кажем јој да не долази али ме она увек некако превари.
Ми мислимо да је њему неопходна помоћ,али једноставно,не знамо како...Нудили смо му да одемо до дома здравља,да он разговара са психологом,нудили да у сарадњи са његовом родбином пронађемо ту жену на њеној адреси и кажемо њенима...али она и не живи на пријављеној адреси...нудили смо му и да долази код нас да се храни,али га је много срамота,и он то неће...размишљали смо и да пријавимо случај полицији,али ту не верујем да би комшија сарађивао,а ипак,он њој даје,она не краде од њега....али жена се бави изнудом и проституцијом,то је очигледно.
Старост је тужна код нас,а овом комшији је и цео живот био тужан....како му помоћи?Да ли да пријавимо надлежној социјалној служби,мада,питам се колико та служба уопште брине о старима....Та жена има породицу и одраслу децу,волела бих да сазнају чиме се она бави,али ни то не знам како да сазнају...Комшија је сад миран,гладан и сам,без пребијеног динара...Претпостављам да ће му она доћи опет 25-ог кад је пензија...
Шта мислите,да ли му можемо некако помоћи и како?
или,да се склонимо и гледамо своја посла?

Nemoj da se ljutiš i nemoj misliti da čvakam, želim da pomognem jedinim metodom koji mi pada na pamet.

Imam komšiju koji je u punoj snazi, trideset i koja godina i iste gluposti pravi.

Pravi paćenik,da ne upotrebim pun izraz.

Jednostavno imaš ljude kockare , imaš narkomane, imaš pijance i svako od njih plaća za svoje slabosti.

Ovom dekici možeš da pomogneš tako što ćeš mu reći da za te pare može da dobije mnogo mlađe i kvalitetnije kućne pomoćnice.

Mogu da zamislim kad mu se osladi da ih menja ko čarape.

Raspala drolja, znam za gomilu takvih matorki, one su onaj najgori otpad drustva. Jedna se cak udavala preko 30x samo zbog para, stoka.

Zaista ne znam kako da pomognete dedi osim da joj vi nekako zabranite da dolazi ili da barem budete tu kad ona dodje, mozda nece hteti da se skine pred vama pa deda nece postati "hipnotisan". :roll:

Naravno, nikako da mu pozajmljujete pare. Drugacije mu ne mozete pomoci, sam je kriv i jedino sam moze taj problem resiti.

Sto se naslova teme tice - u pakao.

Ja uopšte ne kapiram šta tu ima da se pomaže.
Njemu lepo, njoj dobro i svi srećni.
Da mu je težak taj leb i kiseli kupus što jede 10 dana, ne bi joj više dao ni dinara.
:lol:
то сам му и ја рекла,али он каже да жели да престане да јој даје,али она му некако увек узме.данас нас је звао,просто плаче,каже да хоће да је отера,а не успева му.
очито је да се жена проституише и пљачка га.

то сам му и ја рекла,али он каже да жели да престане да јој даје,али она му некако увек узме.данас нас је звао,просто плаче,каже да хоће да је отера,а не успева му.

Ne , nego je očigledno da je deda neimformisan o trenutnim cenama za tu vrstu usluga.

Jedini način je da mu se ukaže na taj aspekt i da počne da šara i ceni svoje novce u skladu sa aktuelnim stanjem na tržištu usluga.

Naravno da želi da prestane, ali kad mu uzme sve pare. A dok je ona tu, sigurno ne želi da prestane.
Idealno za njega bi bilo da se ona skida za džabe. Eeee....i tata bi sine...

Odmah, bez odlaganja slučaj prijaviti Službi socijalne pomoći i policiji.
Preterano ste neodlučni, a starac sve više propada !

он је у једном тренутку успео да преда тужбу суду за повраћај новца,јер каже да има признаницу од ње да јој је предао новац...међутим,суд од њега тражи њену адресу да би јој уручио позив,и он је био у полицији,однео оно што има од ње,име,презиме и име оца...али је полиција рекла да суд мора тражити те податке о адреси,не он......он се поново вратио у суд,а суд не мрда....
мислим најпре да ћемо пријавити социјалној служби,али морамо некако разговарати са њим,да пристане и он на то....јер се бојим закључавања врата и одбијања разговора...и шта смо урадили-још горе
или,да он окрене причу па каже-јок бре,то није тачно

прича је мало дужа,проблем је истински и врло озбиљан,човек има невољу велику,али је немоћан да се избори са њом.Посебно бих молила ако има социјалних радника овде или психолога,да нас усмере како да му помогнемо.
Молим оне којима је досадно и оне који немају разумевања за туђе невоље,да не чвакају безвезе по овој теми

колико има труллежи и хохштаплера свуда око нас,па то је страшно.знам доста случајева,али овај је тренутно актуелан,и ми у кући мозгамо како да помогнемо човеку,али просто,не знам колико је уопште паметно петљати се јер жена има досије у полицији(изгуглала сам неке податке о њој,жена има `посла` са законом),а и човек није тражио помоћ,али кука и пита се како даље да живи.
Имамо старог комшију од 82године који је остао сам пошто му је скоро преминуо тешко болесни син,о коме је он дуго година бринуо.Док је син био жив,последњих година било му је тешко,па је дао оглас у коме тражи жену за помоћ у кући,да се брине о сину и њему.Е,ту све почиње и завршава се...понудила му је своје услуге жена 50година,из околине Београда,која му је слаткоречиво све обећала што је он прижељкивао.Чак му понудила да трајно пређе код њега како би их тобож боље пазила,само још неке послове има да заврши у граду где живи,и ето је код њега.Стари комшија,чији је живот са болесним сином био све само не живот,из цуга јој је све поверовао,још кад му се скинула и понудила,човек је мислио-каква је ово срећа,да л' сањам.Она му тражила новац да као заврши неке послове,и он са њом у банку,и дао јој сву уштеђевину са рачуна,око 14000е.
и да скратим-наравно да никада није прешла код њега,никада му ништа у кући није помогла,све је прљаво кад се уђе,али она ево већ годину дана и даље долази код њега,али само кад он прима пензију,и узме му све до последњег динара,чак је сад задњи пут ишао у комшилук да позајми да би јој дао паре.
Причао нам је да је свестан шта му она ради али тек кад му оде из стана,али она му се скине,и он заборави како се зове,и као хипнотисан пристаје све што му она каже.Он кува купус и умеси хлеб,и каже једе то 10 дана јер нема ни динара.Његова малобројна родбина-наследници љути су због тога,али нико ни репом не мрда да му некако помогну.Он просто каже-не знам како да јој се супроставим...кажем јој да не долази али ме она увек некако превари.
Ми мислимо да је њему неопходна помоћ,али једноставно,не знамо како...Нудили смо му да одемо до дома здравља,да он разговара са психологом,нудили да у сарадњи са његовом родбином пронађемо ту жену на њеној адреси и кажемо њенима...али она и не живи на пријављеној адреси...нудили смо му и да долази код нас да се храни,али га је много срамота,и он то неће...размишљали смо и да пријавимо случај полицији,али ту не верујем да би комшија сарађивао,а ипак,он њој даје,она не краде од њега....али жена се бави изнудом и проституцијом,то је очигледно.
Старост је тужна код нас,а овом комшији је и цео живот био тужан....како му помоћи?Да ли да пријавимо надлежној социјалној служби,мада,питам се колико та служба уопште брине о старима....Та жена има породицу и одраслу децу,волела бих да сазнају чиме се она бави,али ни то не знам како да сазнају...Комшија је сад миран,гладан и сам,без пребијеног динара...Претпостављам да ће му она доћи опет 25-ог кад је пензија...
Шта мислите,да ли му можемо некако помоћи и како?
или,да се склонимо и гледамо своја посла?

Iskreno, mislim da mu ne mozete pomoci, jer on je u jednom posebnom psihickom stanju i njime vladaju impulsi koje ne moze da kontrolise
A mozda i ne zeli
Njemu je potrebna pomoc nekog strucnog ili nekog iz njegove porodice
Ta zena jeste beskrupulozna, ali ne cini nikakav zlocin ni iznudu, on joj je sve to dobrovoljno dao, nije dementan ni poslovno nesposoban da rasudjuje o svojim delima, tako da..... to jeste nemoralno, ali nemoral nije kaznjiv, kao ni njegova alavost na da ne kazem sta

он је у једном тренутку успео да преда тужбу суду за повраћај новца,јер каже да има признаницу од ње да јој је предао новац...међутим,суд од њега тражи њену адресу да би јој уручио позив,и он је био у полицији,однео оно што има од ње,име,презиме и име оца...али је полиција рекла да суд мора тражити те податке о адреси,не он......он се поново вратио у суд,а суд не мрда....
мислим најпре да ћемо пријавити социјалној служби,али морамо некако разговарати са њим,да пристане и он на то....јер се бојим закључавања врата и одбијања разговора...и шта смо урадили-још горе
или,да он окрене причу па каже-јок бре,то није тачно

Bolje ne preduzimajte nista, jer necete nista resiti, a dobicete ogromnu magarecu glavu na kraju balade.
On ima neku ideju da ga ona iskoriscava i da to nije u redu, ali rekoh vec, toliko je alav da je to jace od njega i borice se do kraja da to na sta je alav zadrzi.
Dakle, vi dobri samaricani lose cete proci
To je moja procena na osnovu ovoga sto si iznela

Moj ujak je u sličnoj situaciji, i njegov sin, moja mama i moja tetka lude od toga, ali mu niko ništa ne može.

Tako je i on našao jednu gospođu, doduše mlađa je od njega samo 6 - 7 godina, a on ima 76, koja mu je do sada, za pola godine poznanstva odnela par hiljada evra. Za tih 6 meseci, malo je živela kod njega, malo u svojoj kući, malo se bila udala u međuvremeniu za nekog drugog dedicu, ali nema veze. Kada god ode (ni trenutno niej kod mog ujaka) on se razboli, zove je, traži je, onda ona dođe, digne koji evrić, skine se i legne sa ujom, pa šta bude, pa onda opet odleprša.

I šta ima njoj gde da ide duša, kada je on blesav. :zroll:

Iskreno, mislim da mu ne mozete pomoci, jer on je u jednom posebnom psihickom stanju i njime vladaju impulsi koje ne moze da kontrolise
A mozda i ne zeli
Njemu je potrebna pomoc nekog strucnog ili nekog iz njegove porodice
Ta zena jeste beskrupulozna, ali ne cini nikakav zlocin ni iznudu, on joj je sve to dobrovoljno dao, nije dementan ni poslovno nesposoban da rasudjuje o svojim delima, tako da..... to jeste nemoralno, ali nemoral nije kaznjiv, kao ni njegova alavost na da ne kazem sta
нудила сам му да одем са њим до дома здравља код психолога,али он каже да му то не треба већ че јој доскочити тако што ће је тужити за новац,па она пошто не буде имала да му врати,мораће трајно да се пресели код њега да не би отишла у затвор:roll: а са друге стране,кад је мало нормалнији,онда каже да зна да је тужба јалов посао јер не зна њену адресу,а и парнице колико трају,крај сигурно не би доживео.
његови рођаци мислим да су дигли руке,а претпостављам да су покушали да се умешају...он каже да су они љубоморни на његову ''везу'' и што је он како каже-зацопан:roll:

Bolje ne preduzimajte nista, jer necete nista resiti, a dobicete ogromnu magarecu glavu na kraju balade.
On ima neku ideju da ga ona iskoriscava i da to nije u redu, ali rekoh vec, toliko je alav da je to jace od njega i borice se do kraja da to na sta je alav zadrzi.
Dakle, vi dobri samaricani lose cete proci
To je moja procena na osnovu ovoga sto si iznela
управо се овога и плашимо.
ми смо му и рекли кад нам се пожали да му је све узела-није му она узела,он је њој добровољно дао,а она је жена само наплатила своје услуге.
на нету сам нашла неке за мој појам страшне ствари о њој,ископирала му и дала да прочита....тек сутрадан је рекао-без обзира што је била у затвору и варала људе,ја сам везан за њу,и не могу без ње,ипак смо ми дуго у вези:roll:
други дан је пак огорчен па каже-верује да има и мужа.и волео би да он и њена деца сазнају чиме се она бави...па онда потуњено дода-ма,можда је они подржавају у томе,кад им већ доноси новац у кућу.
он је скроз свестан свега,али прича кад како...некад за,али много више против ње (прича за уочи пензије,зато што жељно ишчекује њен долазак...а прича против ње све дане између пензије,јер она тада не долази).
треба му помоћ,он је не тражи,али му треба.значи сад је у фази кад је почео да зајми паре по комшилуку,а поштен је човек,и неће имати од чега да врати,на крају ће продати и стан само да врати дугове.ајде што нема ни банку у кући и што гладује,али ће на крају остати и без крова над главом,и где ће и шта ће онда?
a био је господин човек.

Moj ujak je u sličnoj situaciji, i njegov sin, moja mama i moja tetka lude od toga, ali mu niko ništa ne može.

Tako je i on našao jednu gospođu, doduše mlađa je od njega samo 6 - 7 godina, a on ima 76, koja mu je do sada, za pola godine poznanstva odnela par hiljada evra. Za tih 6 meseci, malo je živela kod njega, malo u svojoj kući, malo se bila udala u međuvremeniu za nekog drugog dedicu, ali nema veze. Kada god ode (ni trenutno niej kod mog ujaka) on se razboli, zove je, traži je, onda ona dođe, digne koji evrić, skine se i legne sa ujom, pa šta bude, pa onda opet odleprša.

I šta ima njoj gde da ide duša, kada je on blesav. :zroll:

Pošandrcali fosili !

Trude se sada da nadoknade sve ono što su ranije propustili !

Zato, narod skovao izreku - ne propuštaj ništa, jebbi redom, jer kad omatoriš
zamrzećeš sebe zbog tih propusta !

Pošandrcali fosili !

Trude se sada da nadoknade sve ono što su ranije propustili !

Zato, narod skovao izreku - ne propuštaj ništa, jebbi redom, jer kad omatoriš
zamrzećeš sebe zbog tih propusta !

Pa sad, mislim da se neki ne bi slozili, Santic na primer pa i Njegos.
Oni bi rekli: ibegavaj redom jer u suprotnom se moze desiti da i ne ostaris.

Ako je to za cim ce zaliti u starosti nisu se trebali ni roditi.

Svaka čast za traženje prljavih podataka po internetu, kopiranje istih i podnošenje njemu pod nos. Tako komšije treba da brinu jedni o drugima.
Ipak, mislim da je vrag odneo šalu, i da to nije dovoljno: predlažem da napravite mešovitu zasedu, vi komšije i dedina dalja rodbina, pa kad razvratnica dođe u posetu, vi upadnite u stan, istamburajte je i izbacite napolje - šta deda ima da daje pare koje je sam zaradio i sa kojima može da raspolaže kako hoće, tamo nekoj levoj ženi. Treba da se konsultuje za svoje zarađene pare sa vama lično i sa tom daljom rodbinom.

Ako to sve ne bude dovoljno, obavezno idite u centar za socijalni rad, a možete da pokrenete i vanparnični postupak za oduzimanje poslovne sposobnosti dedi (da ga proglasite ludim). Zašto bi deda, kad već nema sina, raspolagao svojom imovinom kako želi, i ostavio svoj stan toj nekoj levoj ženi - treba bratski i ravnopravno da ga podeli između komšiluka i te dalje rodbine.

Back