gost 189815
Iskusan
- Poruka
- 5.826
To je veliki posao pomoci nekom da se izbori sa strahovima, uzasno tezak, a cesto i bezuspesan. I ako nekom zaista zeli da se pomogne, treba mnogo podrske, strpljenja, a ne izivljavanje.
To je kao da nekom ko ide sa stakom sutnes staku i smejes mu se kada padne, skoro ravno tome.
ja nisam pisala o izivljavanju kao pomoci,ne znam na sta mislis,objasni...
a inace treba pomoci nekom,al samo ako taj zeli da pomogne sebi,inace je to uzaludan posao..i pri tom ta pomoc mora ici do odredjene mere..
A koliko "ja" ima u vezi pitanje je, svi mi malo moramo da radimo nesto sto ne volimo. Ni ti ne bi gledala fudbal sa deckom mozda, a njemu se bas gleda, pa eto ucinis mu, izdrzis tih sat i po vremena.
Neko eto, zivi u strahu da ce biti ostavljen ako ne radi ili ako se ne slozi sa vecinom onoga sto voljena osoba kaze, ali to vec ide u probleme sa samopouzdanjem.
ja ne znam koji bi lik ikad trazio od ribe da gleda fudbal s njim...vise kao donesi mi poivo dok gledam tv i tome slicno,i ne smaraj me

u sustini nemam ja nista protiv toga i da mi trazi da izblejim s njim,al to ti je povremena sitnica gde dr zna da ti se to ne radi,tj oboje znate,al to ipak odradis iz ljubavi,
recimo odes na rucak kod zeninih roditeljaXDluuubavXD
al postoji razlika i to debela izmedju slatkih sitnica i totalnog povladjivanja,kad neko nece nikad da kaze sta misli,ili ako kaze brzo i odustane od svog stava..to je problem i tesko da ce takve osobe biti srecne u vezi..
mislim ja ne bih htela da me neko iskoriscava niti da budem s nekim koji to sebi dozvoljava.tu treba da se radi na prevazilazenju strahova,da bi se zaista postigla iskrena sreca(opet se ponavljam

- - - - - - - - - -
Ja mog redovno gazim,on samo legne a ja se popnem na ledja i gazim li gazim![]()
to sa stiklama samo,ili...

- - - - - - - - - -
slazem se sa prvim delomNiko ne zaslužuje da bude gažen!
Veza sa "neravnopravnim" partnerom više govori o devijaciji kvazi dominantnog. Kao da bi iko iole normalan radije provodio vreme maltretirajući, ponižavajući, zavlačeći nekoga , nego bio sa pravim i ravnopravnim momkom i devojkom. Ta ideja- Može mi se, je klinačka i uvrnuta, kao da šutiraš petogodišnje dete zato što ti se može.
E sad, ja ne bih ni ulazila u vezu sa nekim ko ima ozbiljan problem tog ili nekog drugog tipa. Pretpostavljam da nisam dovoljno dobra osoba. Ne bih pristala da budem nečija "psihološka štaka". Potpuno je drugačija situacija kada su prijatelji u pitanju ili problem koji naiđe kada su ljudi već u nekom emotivnom odnosu, pa predstavljaju podršku jedno drugom.