Gaženje po jajima

Jutros na poslu dolazi jedan moj stariji kolega pa kreće priču da mu treba pola sata da se spremi za posao jer rano ustaje dok njegova žena ostaje da spava. Kao par puta ju je probudio i ova se poveštičila i klela ga danima. Tako da sada kada ustane pazi da gazi kao po jajima.

Da li ste se nekada u prisustvu partnera/partnerke osetili kao da morate da gazite po jajima da ih ne bi isprovocirali ili naljutili?
Kako se taj odnos dalje razvijao?
Šta je pametno raditi u takvim situacijama?
Ako je to neki odnos koji se ne razvija u dobrom pravcu, ne postoje neke jače emocije, prekinuti. U drugom slučaju, ja se pronađoh u onom postu, jedno par puta sam ujutru ''režala'' na svog dragog jer on ranim jutrom ide na posao, a ja popodnevna smena, lupka šoljicom kafe, i sl.
:mrgreen:
Ali, sve to stvar tolerancije i balansa. Ako pređe u svakodnevno ponašanje, meni to nije zdrav odnos.

U drugom slučaju, ja se pronađoh u onom postu, jedno par puta sam ujutru ''režala'' na svog dragog jer on ranim jutrom ide na posao, a ja popodnevna smena, lupka šoljicom kafe, i sl.
:mrgreen:
To je ono u fazonu ako ti otvoriš oči njemu je vreme da beži na posao :)
1000037829.jpg

Uh, nemam primer za vezu jer ne dolazim do veze sa njima.

Ali imam na poslu 😲

to je katastrofa...Toliko je povredljiva da ono... šta god da kažeđ tri puta sečeš, meriš.. na kraju uvek ispadne ili da je ona kao oduševljena što me posebno nervira jer je predimenzionirno, ili se sto puta zahvaljuje ili je ljuta. Ništa normalno.
Iza toga obično stoji manipulacija.

Da li ste se nekada u prisustvu partnera/partnerke osetili kao da morate da gazite po jajima da ih ne bi isprovocirali ili naljutili?
Kako se taj odnos dalje razvijao?
Šta je pametno raditi u takvim situacijama?
Bežati i ne okretati se ni slučajno. Ako ja sa nekom osobom ne mogu da budem ono što jesam, sta ima dalje da se priča....

Back