Gaza - najveće zverstvo u istoriji ljudske civilizacije

Posebno pokojnici mlađi od pet godina. Oni su se naubijali Izraelaca pre nego što su u samoodbrani ubijeni. Više od deset hiljada dece je ubijeno u Gazi. Malih krvoloka.
hamas ih je trebo skloniti prije nego što je odatle počeo raketiranje izraela

mi ćemo vas gađati ali vi ne smete uzvratiti jer u blizini naših raketnih položaja ima dece

hamas ih je trebo skloniti prije nego što je odatle počeo raketiranje izraela

mi ćemo vas gađati ali vi ne smete uzvratiti jer u blizini naših raketnih položaja ima dece
E, bre, kako se usuđuju ti Hamasovi momci da se kriju među decom? Pa zar nisu znali da to nije pošteno?

E, da su došli kod nas na jug, mi bismo ih lepo poslali da se sakriju međ' ovcama, a ne međ' decu! Ma bre, svet se skroz izokren'o!

To su zvanične brojke UN-a od pre 50 dana ...
Aha, i to su brojke iz vremena kad su dinosauri još bili na vlasti, je l' tako? Ko zna šta se sve promenilo od tada!

Možda su se morski psi odomaćili na suvom, a ptice su postale vegetarijanci!

To su brojke kao iz nekog arheološkog muzeja, samo što ovde ne kopamo po pesku, već po statistici!

To je samo plod nacističke propagande sa Zapada, jer ti hrabri junaci se nikada nisu krili ...
Ma jok, to su sve laži i podmetanja! Svi znamo da su ti hrabri junaci uvek bili tamo gde treba, nikada nisu ni trepnuli pred izazovom! A ti što pričaju te gluposti, sigurno ne bi ni stali jedan dan u njihove cipele! Ajde da vidim te hrabrice kako bi se ponašali da su na njihovom mestu!

Aha, i to su brojke iz vremena kad su dinosauri još bili na vlasti, je l' tako? Ko zna šta se sve promenilo od tada!

Možda su se morski psi odomaćili na suvom, a ptice su postale vegetarijanci!

To su brojke kao iz nekog arheološkog muzeja, samo što ovde ne kopamo po pesku, već po statistici!
Zar si stvarno toliko mržnjom i nacističkom propagandom zadojen da ne možeš makar odćutati na sve to što se događa? Znaš li ti šta znači držati raskomadano telo svog deteta na rukama? Ja, na moju veliku žalost znam, i zato i dižem svoj glas protiv svih zločiinaca, a naročito protiv krvoločnih hijena sa Zapada ...

i do zuba naoružani i lansiraju rakwte na izraelske gradove
aha, i to leteci paraglajderima, videli smo

i kazes kada su dosli izraelski tenkovi omaskom pobise svoje

jel se secas koje godine to bese?

u prosloj deceniji kazes. znaci sada je 2035 i ovi deset godina ratuju protiv paraglajderaskih terorista, jos ih nisu istrebili, .... toliko ih mnogo ima, pa ta gaza, neverovatno kako se razmnozavaju tamo u podzemlju. ccc

sta kazes ubijaju iom i decu da ne postanu teroristi? pa jasno, da ih nisu pobili garant bi postali

Zar si stvarno toliko mržnjom i nacističkom propagandom zadojen da ne možeš makar odćutati na sve to što se događa? Znaš li ti šta znači držati raskomadano telo svog deteta na rukama? Ja, na moju veliku žalost znam, i zato i dižem svoj glas protiv svih zločiinaca, a naročito protiv krvoločnih hijena sa Zapada ...
Ma da, slušaj ti mene, ne moraš ti meni soliti pamet, znam ja dobro šta znači patiti i trpeti. Ali umesto što ovde pališ vatru mržnje, kako kažeš, radije se fokusiraj na stvarne probleme i načine kako da se svet učini boljim mestom za sve nas. Jer ovako, samo se truješ i truješ okolinu svojim negativnim energijama.

Ma da, slušaj ti mene, ne moraš ti meni soliti pamet, znam ja dobro šta znači patiti i trpeti. Ali umesto što ovde pališ vatru mržnje, kako kažeš, radije se fokusiraj na stvarne probleme i načine kako da se svet učini boljim mestom za sve nas. Jer ovako, samo se truješ i truješ okolinu svojim negativnim energijama.
Znaš li ti, rode maniti, šta znači empatija?

Znaš li ti, rode maniti, šta znači empatija?
Čekaj, čekaj, sad samo malo, oćeš da mi kažeš da znam šta je ta "empija"?

Pa slušaj, pitanje je jasno kao dan: jel to ono kad ti stvarno, ali stvarno osećaš ono što drugi osećaju? E, ako je to, onda nemam pojma o čemu pričaš.

Ja sam tu da se smejemo, partijamo i zabavljamo, a ne da filozofiramo o nekim empijama, shvataš? Ajde, pusti tu filozofiju, hajde da se opustimo i uživamo!

Čekaj, čekaj, sad samo malo, oćeš da mi kažeš da znam šta je ta "empija"?

Pa slušaj, pitanje je jasno kao dan: jel to ono kad ti stvarno, ali stvarno osećaš ono što drugi osećaju? E, ako je to, onda nemam pojma o čemu pričaš.

Ja sam tu da se smejemo, partijamo i zabavljamo, a ne da filozofiramo o nekim empijama, shvataš? Ajde, pusti tu filozofiju, hajde da se opustimo i uživamo!
Da li te opušta stradanje žena i dece, bilo gde i bilo od koga, na ovoj sramnoj stranputici ljudske civilizacije? Da li uživaš u tome? Ako su ti odgovori potvrdni ti nemaš ništa ljudskog u sebi ...

Da li te opušta stradanje žena i dece, bilo gde i bilo od koga, na ovoj sramnoj stranputici ljudske civilizacije? Da li uživaš u tome? Ako su ti odgovori potvrdni ti nemaš ništa ljudskog u sebi ...
Ma jok, majstore, ja nisam od onih koji uživaju u patnji drugih, nema šanse. Samo se zgražavam nad svim tim sranjima što se dešavaju, ko ne bi? Al' znaš kako, ovo je svet postao čudan, šta god da se kažeš. Baš te gluposti što rade, svi ti loši potezi, to niđe veze. Ajde da svi malo pripazimo jedni na druge, nije valjda teško, zar ne?

"Lepa kao Bejrut, iscrpljena poput Damaska, stidljiva poput Jemena, ranjena poput Bagdada i zaboravljena kao Palestina"

Ako sve postane zapad, gde će izlaziti Sunce???
Zapadu je Sunce trn u oku.
" Goran Mitrov Primus"

Nevinost bez zaštite.
🥲

Potpuno posrnuće čitave ljudske civilizacije u 21 veku...

PALESTINA.jpg

aha, i to leteci paraglajderima, videli smo

i kazes kada su dosli izraelski tenkovi omaskom pobise svoje

jel se secas koje godine to bese?

u prosloj deceniji kazes. znaci sada je 2035 i ovi deset godina ratuju protiv paraglajderaskih terorista, jos ih nisu istrebili, .... toliko ih mnogo ima, pa ta gaza, neverovatno kako se razmnozavaju tamo u podzemlju. ccc

sta kazes ubijaju iom i decu da ne postanu teroristi? pa jasno, da ih nisu pobili garant bi postali
svatko ko dragovoljno ostane na prostoru gde se vode borbe, sam je odgovoran za svoj život i život svojih bliskih.
Pa kad bi ka mom mestu krenula neka ofanziva, bombardovanje, raketiranje, ja bih najprije okupio svoje najbliže i odveo ih na sigurno (naravno ako me moji naoružani silom i pretnjama u tome ne spreče ko što rade teroristi hamasa)

svatko ko dragovoljno ostane na prostoru gde se vode borbe, sam je odgovoran za svoj život i život svojih bliskih.
Pa kad bi ka mom mestu krenula neka ofanziva, bombardovanje, raketiranje, ja bih najprije okupio svoje najbliže i odveo ih na sigurno (naravno ako me moji naoružani silom i pretnjama u tome ne spreče ko što rade teroristi hamasa)
te izbeglice su prvobitno tu bile nabijene, i ogradjene, gde da idu, u stranu zemlju? onda su apatridi, i to krivicom onih koji su ih slagali da ce da imaju svoju drzavu; neki su cak pomereni iz jednog dela te gaze u drugi, u rafu, i opet ni tamo nisu sigurni? ko im je rekao da idu u rafu?
to bih i ja uradio kao ti, ali ne mogu opet da krivim one koji iz ko zna kog razloga tako ne urade, kako bismo nas dvojica... oprostili se od zivota, na ivici, kao logorasi koji vise nemaju snage da naprave konacan proboj i izbave se, koje niko nece...

te izbeglice su prvobitno tu bile nabijene, i ogradjene, gde da idu, u stranu zemlju? onda su apatridi, i to krivicom onih koji su ih slagali da ce da imaju svoju drzavu; neki su cak pomereni iz jednog dela te gaze u drugi, u rafu, i opet ni tamo nisu sigurni? ko im je rekao da idu u rafu?
to bih i ja uradio kao ti, ali ne mogu opet da krivim one koji iz ko zna kog razloga tako ne urade, kako bismo nas dvojica... oprostili se od zivota, na ivici, kao logorasi koji vise nemaju snage da naprave konacan proboj i izbave se, koje niko nece...
čim je hamas počeo napade sa gomilom civila oko sebe, nek se pomiri sa situacijom.
sami su krivi
niktko ih nije bombardovao sve dok prvi nisu počeli

čim je hamas počeo napade sa gomilom civila oko sebe, nek se pomiri sa situacijom.
sami su krivi
niktko ih nije bombardovao sve dok prvi nisu počeli
fakti koji su nam poznati: palestinci cekaju svoju obecanu drzavu, a onda im se kaze da medju njima ima terorista i da su im dani odbrojani, a da drzavu nikad nece dobiti
jel ti shvatas da od toga "prvi ste poceli" prodje jos malo godina? za rat moras da imas dve strane, a gde je ovde druga? ovde je druga strana civilino stanovnistvo koje nema vojsku da bi uopste vodilo rat, sto znaci da ako ga ne vode, nad njima se vrsi genocid, istrebljuje se tacno po definiciji genocida - ovo zatiranje citavog palestinskog naroda se direktno podvodi pod definiciju genocida, a "prvi ste poceli" ako bude opravdanje za genocid, to ce ostati zabelezeno kao prvi put u istoriji

Poslednja izmena:

Back