Game Of Thrones

Jedva čekam, mada mi je krivo što su poubijali sve najbolje likove (Remzija, Stanisa, Tajvina)... nadam se da je Stanis na neku foru još živ, za ove ostale sigurno znamo da su pokojni. Sada mi je Cersei omiljeni lik uz Arju Stark. Videćemo šta će biti.

Omiljeni tribjut mom omiljenom liku :)

Ремзи Болтон је убедљиво најгори лик који се икада појавио у серији. Не због своје монструозности, он је у књигама још гори, него зато што су аутори серије до те мере ишли да униште целу причу ради промовисања њега као њиховог омиљеног лика. Друго, цела ствар у вези са Ремзијем Болтоном је једна велика промашена тема од стране ДнД идиота. Уместо да ураде као Мартин реалну деконструкцију злог монструозног господара, и како се не исплати бити отворено зао и садиста у политичким играма, уместо тога они су ишли на то да Ремзија представе као потпуно непобедивог зликовца од којег хероји само случајно бивају спашени. Сам Руз Болтон у обе верзије критикује Ремзија због његовог отвореног ужасног понашања због чега Болтони почињу у књигама да губе савезнике, овде не.Уместо тога, морали су да униште Сансин лик, да се на најгори могући начин реше Станиса(Ден Вајс је одавно рекао да мрзи Станиса), тако што је Ремзи са 20 људи убио стотине коња и уништио све опсадне справе и све резерве хране и некако успео да остане непримећен. Да, причамо о човеку који је у књигама описан као неко ко мач држи као месарски нож и којег би свако боље трениран са мачем олако победио. Такав овде испада човек који уништава армију са 20 људи. Да не помињемо онај комичан напад 50 гвозденрођених који не могу њега полуголог да победе. Када само знам да су у исто време та иста два идиота која су радила серију убила сер Баристана Селмија, живу легенду, од стране 10 маскираних бараба, повраћа ми се колико је Ремзи заштићен био као лик.

Сад долази онај други, још гори део. Кроз пету сезону чули смо пар пута речи ,,Север памти.'' То је требало да значи верност Старковима. А шта су северњаци урадили да покажу верност Старковима? Ниједан се није придужио Станису у нападу на Зимоврел и поред тога што је он у обе верзије прокламовао да иде да спасе ћерку Неда Старка од Болтонових. Од 2 куће које су се придружиле Станису у књигама, Гловери су одбили Џона Снежног, а Амбери, чији је вођа прокламовао Роба Старка за краља се отворено ставили под Ремзијеву команду. Још горе, Малиџон Амбер, човек који је погинуо на Крвавом венчању да спасе Роба Старка је овде представљен као неко ко предаје Рикона Ремзију. И на крају, шта је Север запамтио? Ништа. Уместо да видимо како се наводни савезници Ремзија окрећу против њега у критичном часу и доказују праву верност, они се боре уз њега до краја и тек онда у задњи час долази Малопрстић да ,,спасе''Џона Снежног и Сансу када су већ изгубили огроман део својих снага. С тим свим, њихово прокламовање Џона Снежног за краља у последњој епизоди је ништа друго него комедија.

Толико од мене...

sam-citadel-memes.jpg

Dobro izgleda, voleo bih da ih Cersei sve sravni sa zemljom. Uvek sam bio za Lannistere i Boltone, sad samo za Lannistere pošto Boltona više nema. Mada vrlo je moguće sudeći po trejleru da će naši junaci ostaviti razlike po strani kako bi se ujedinili protiv zajedničkog neprijatelja - White Walkera. Bilo bi dobro i da je Stannis živ, no videćemo.

Dobro izgleda, voleo bih da ih Cersei sve sravni sa zemljom. Uvek sam bio za Lannistere i Boltone, sad samo za Lannistere pošto Boltona više nema. Mada vrlo je moguće sudeći po trejleru da će naši junaci ostaviti razlike po strani kako bi se ujedinili protiv zajedničkog neprijatelja - White Walkera. Bilo bi dobro i da je Stannis živ, no videćemo.

Tako će biti isprva, a onda će ih Sersi sjebati, s namerom da Beli hodači pokose njene neprijatelje...i onda će Džejmi da je ubije.

Back