Game Of Thrones

Harington je rekao da je njegov lik Jon Snow mrtav i da se neće vraćati sledeće sezone. Sada, da li to znači da neće uopšte, ili samo sledeće, to su spekulacije koje kruže, mada smatram da je to više cepidlačenje fanova koji ne mogu da se suoče sa činjenicom da je još jedan u nizu likova koji su umrli. A pogotovo što je on bio pošten i lakoveran, što u takvom svetu znači sigurnu smrt.
Stanis je sigurno mrtav jer nema šta s njegovim likom da se radi; Brijena je zamahnula mačem dovoljno dobro da vidimo da će ga prorezati, isto se desilo i sa Nedom Starkom, rado će oni prikazati scene smrti al kod nekih važnih likova to neće biti tako istaknuto.
Zaboravljamo Brena koji će verovatno odigrati bitnu ulogu u sledećoj sezoni; ili se barem nadam tome.

Ja mislim da više očajavaju zbog R+L=J. :D

Nije isto kao sa Nedom; kamera se pomjerila baš kada je oštrica glavu dodirnula, ovdje se nije vidjelo uopšte.

Jon je jedan od najdosadnijih likova u celoj seriji, tako da i nije neka steta ako ga ne vrate :D

Nadam se da je Stanis preziveo...

Stanis sigurno nije preziveo, a mislim da nije ni Jon, ali ce njega Melisandra da ozivi kao sto je Talas of Mir ozivljavao onog tipa.

Nakon reinkrarnacije pitanje je kakav ce Dzon da bude. Mislim da ce se voditi logikom "My watch has ended" i da ce poubijati sve koji su ga napali.

Jon je jedan od najdosadnijih likova u celoj seriji, tako da i nije neka steta ako ga ne vrate :D

Mislim da postoji dobra sansa da bude drugaciji posle ozivljavanja, pogotovo ako budu cekali malo duze.

Nisam siguran da li ce poubijati sve ove sto su ga izboli, ali mislim da ce upropastiti ove u Vinterfelu.

Takodje se nadam da je Stanis preziveo :D

Stanisovo prezivljavanje nema nikakvog smisla jer on je sve izgubio. Vojsku i porodicu. On je de fakto izbrisan iz serije. Samo onaj Davos bi se vukao oko njega ako bi se vratio.:lol:

Jon Snow sa druge strane ima sansu da bude Kralj Free Folka ili Wildlinga, a i tek je doziveo svoj neki uspon, mlad je, obecavao je, nije pravio greske za razliku od Roba Starka itd.

Jon Snow tek treba da se pokaze, a i neko mora da porazi White Walker-e tako da Jon Snow mora da ozivi.

Nema smisla da on umre.

Moje neko misljenje je da ce Ser Davos da potrazi Gendrija i da bi on trebao da bude naslednik Barateona.:)

Stanisovo prezivljavanje nema nikakvog smisla jer on je sve izgubio. Vojsku i porodicu. On je de fakto izbrisan iz serije. Samo onaj Davos bi se vukao oko njega ako bi se vratio.:lol:

Jon Snow sa druge strane ima sansu da bude Kralj Free Folka ili Wildlinga, a i tek je doziveo svoj neki uspon, mlad je, obecavao je, nije pravio greske za razliku od Roba Starka itd.

Jon Snow tek treba da se pokaze, a i neko mora da porazi White Walker-e tako da Jon Snow mora da ozivi.

Nema smisla da on umre.

Moje neko misljenje je da ce Ser Davos da potrazi Gendrija i da bi on trebao da bude naslednik Barateona.:)
Davos bi ga verovatno prvi ubio sad ako bi saznao da je spalio malu. Svejedno mislim da je Stanis ziv i da cemo gledati njego iskupljenje za te stvari sto je radio.

Jon je napravio gresku u tome sto je naivno gledao veliku sliku i nije obracao previse paznje na to sta misle ostali, dok je u knjizi napravio jos vecu gresku. Naravno, mislim da ce ga oziveti Melisandra jer stvarno nema smisla da umre...

Nema smisla da on umre.

Bas tako...iako mi je ova sezona razocaranje..

I ja se 'nadam', ali najvjerovatnije će biti da nije - izgubio je apsolutno sve i krajnje nema smisla da ostane živ. Brijena se zaklela da će je ubiti i to joj je uvijek bila misija broj jedan, veća i od služenja Kejtlin.

Jedino u čemu mogu da ga vidim u sljedećoj sezoni jeste da, nekako (?) preživivši Brijenu, gega na Zid i završava svoju ulogu u seriji kako ubija Melisandru. A poslije toga bi trebalo opet da ide...

I ja se 'nadam', ali najvjerovatnije će biti da nije - izgubio je apsolutno sve i krajnje nema smisla da ostane živ. Brijena se zaklela da će je ubiti i to joj je uvijek bila misija broj jedan, veća i od služenja Kejtlin.

Jedino u čemu mogu da ga vidim u sljedećoj sezoni jeste da, nekako (?) preživivši Brijenu, gega na Zid i završava svoju ulogu u seriji kako ubija Melisandru. A poslije toga bi trebalo opet da ide...

Ako Melisandra rikne nestaje ceo kult Red God-a, osim sto bi ostali samo Kejtlin i Talas of Mir, ali Talas of Mir je nesposoban svestenik za razliku od Melisandre koja zaista ume da izvodi neke madjije i izvodila ih je.

Ta mistika Melisandre i Crvenog Boga sve sa onom mistocno-jezivom muzikom :cool: je jedno od vaznih obelezja serije uopste.

Ona je neko ko je vazan Crvenom Bogu, jer bez nje nema svestenika koji bi se na Zidu borili protiv White Walker-a.

Ako Melisandra rikne nestaje ceo kult Red God-a, osim sto bi ostali samo Kejtlin i Talas of Mir, ali Talas of Mir je nesposoban svestenik za razliku od Melisandre koja zaista ume da izvodi neke madjije i izvodila ih je.

Ta mistika Melisandre i Crvenog Boga sve sa onom mistocno-jezivom muzikom :cool: je jedno od vaznih obelezja serije uopste.

Ona je neko ko je vazan Crvenom Bogu, jer bez nje nema svestenika koji bi se na Zidu borili protiv White Walker-a.
Nije tacno.. U gradovima Essosa ima pun **** crvenih svestenika, nije problem dopremiti nekoga a Toros je daleko od nesposobnog.. toliko je ozivljavao onog Dondariona da se i sam cudio kako jos uvek lik hoda.. Oziveo je Kejtlin posle par dana u vodi itd.
Jedino sto ne radja demonske bebe :lol:

Viktarion ima svog crvenog svestenika, koji ide kod Deni. A onda nazad za Westeros.

Nije tacno.. U gradovima Essosa ima pun **** crvenih svestenika, nije problem dopremiti nekoga a Toros je daleko od nesposobnog.. toliko je ozivljavao onog Dondariona da se i sam cudio kako jos uvek lik hoda.. Oziveo je Kejtlin posle par dana u vodi itd.
Jedino sto ne radja demonske bebe :lol:
Da, ali White Walkeri mogu brzo da krenu na Zid, zar ne? A ovi crveni svestenici su svuda po svetu.
Viktarion ima svog crvenog svestenika, koji ide kod Deni. A onda nazad za Westeros.
A dok on predje pola sveta i nazad White Walkeri mogu da stignu do Zida.

Koja Kejtlin? Stark?

Toros daleko od toga da je nesposoban. On oživljava onog iz mrtvih. Kada je Melisandra vidjela što može toliko je bila šokirana da je rekla puna zavisti da ovaj "ne bi trebalo toliku moć posjedovati". Tako da u tom momentu (a i sada poslije spaljivanja Širin posebno mi tako djeluje) mi se činilo da je ona šarlatan ili neko ko jednostavno pogrešno priziva Boga, za razliku od Torosa koji je samo malo misguided (ona je fallen).

To je najizmisljenija i najneverovatnija scena u celoj seriji. To je isto kao kad Arji nesto kao cita sudbinu iz ociju, pa ce se kao ponovo sresti. Morali su da smisle neke recenice da ih glumci izgovore.

U medjuvremenu malo severnije...

madjarska-granica.jpg

Mislm da ima neke veze sa magijom, da ne mogu uvek da napadnu i da uopste dodju tu vec kad se poklope planete, neka magijska fora itd itd

Ima smisla, taman se poklapa sa pojavljivanjem Denerisinih zmajeva, a onaj gadni u drugoj sezoni je reko da zmajevi znače magiju.

Što se tiče onog "čekali su zimu" što neko reče, oko toga bi moglo da se diskutuje... Poslednja ozbiljna zima je bila duga noć, pre tipa 1000 godina, kad su se i oni pojavili poslednji put, pa ono, nije neverovatno da oni zapravo donose zimu sa sobom, svakako su dovoljno moćni. Možda su samo osetili koliko je kraljevstvo trenutno slabo i odlučili da je pravo vreme za napad. Al to onda povlači pitanje ZAŠTO bi oni napadali kraljevstvo uopšte, mislim nije da je sever prenaseljen ili nešto slično pa da moraju da se šire jelte. :mrgreen:

Koja Kejtlin? Stark?

Toros daleko od toga da je nesposoban. On oživljava onog iz mrtvih. Kada je Melisandra vidjela što može toliko je bila šokirana da je rekla puna zavisti da ovaj "ne bi trebalo toliku moć posjedovati". Tako da u tom momentu (a i sada poslije spaljivanja Širin posebno mi tako djeluje) mi se činilo da je ona šarlatan ili neko ko jednostavno pogrešno priziva Boga, za razliku od Torosa koji je samo malo misguided (ona je fallen).
Pa mislim da Crveni Bog nije neko ko se priziva i njegov fazon nije takav. On zapravo ne pomaze ljudima i tu nema smisla njegovo prizivanje vec sam ima neke interese i radi kako on hoce.
Moje neko misljenje je da je Crveni Bog sacuvao Deneris od vatre i podario joj zmajeve i da je nju odabrao kao svog Championa.
Moguce je da ce i Jon Snow biti Champion Crvenog Boga, ali mi je nekako logicnije da on bude vezan sa Starim Bogovima sa kojima su vezani i Brynden Rivers i Bran Stark.
Ima smisla, taman se poklapa sa pojavljivanjem Denerisinih zmajeva, a onaj gadni u drugoj sezoni je reko da zmajevi znače magiju.

Što se tiče onog "čekali su zimu" što neko reče, oko toga bi moglo da se diskutuje... Poslednja ozbiljna zima je bila duga noć, pre tipa 1000 godina, kad su se i oni pojavili poslednji put, pa ono, nije neverovatno da oni zapravo donose zimu sa sobom, svakako su dovoljno moćni. Možda su samo osetili koliko je kraljevstvo trenutno slabo i odlučili da je pravo vreme za napad. Al to onda povlači pitanje ZAŠTO bi oni napadali kraljevstvo uopšte, mislim nije da je sever prenaseljen ili nešto slično pa da moraju da se šire jelte. :mrgreen:

Ta prica je u samoj ideologiji 2 Boga koji se medjusobno bore i to ovog Mracnog Boga i Crvenog Boga. Crveni Bog, Bog vatre je sve stvorio i covek je njegova kreacija dok je Mracni Bog suprotna zla sila .

Meni je na primer posebno zanimljiva ta prica o Many-Faced-God-u i Faceless Man-u gde Faceless Man na samom pocetku govori Ariji Stark da je spasila 3 coveka od vatre Crvenog Boga i da 3 smrti moraju da se vrate.

To govori da je Many-Faced-God podredjen Crvenom Bogu, a po novijim informacijama Many-Faced-God je zapravo Stranger i jedan je od Religije 7 Bogova kojim se klanjaju u Westerosu i koji su fakticki zvanicna religija Westerosa.

Stari Bogovi su najpopularniji na Severu i kod Starkovih.

Back