U Bibliji postoje razne kategorije ljudskih aktivnosti za koje je Bog izricito rekao da ih se gadi,da su gad !
I ne smo to nego je Bog dao i jasne instrukcije da to isto bude gadno i coveku koji je voljan sluziti Gospodu.
Evo par primera za takvih gadova:
5 Mojs.18,5-12:
"...Neka se ne nađe u tebe koji bi vodio sina svojega ili kćer svoju kroz oganj, ni vračar, ni koji gata po zvijezdama, ni koji gata po pticama, ni uročnik,
Ni bajač, ni koji se dogovara sa zlijem duhovima, ni opsjenar, ni koji pita mrtve.
Jer je gad pred Gospodom ko god tako čini,..."
5 Mojs.22,5:
"...Žena da ne nosi muškoga odijela niti čovjek da se oblači u ženske haljine, jer je gad pred Gospodom Bogom tvojim ko god tako čini..."
5 Mojs.25,13-16:
":..Nemoj imati u torbi svojoj dvojaku mjeru, veliku i malu.
Nemoj imati u kući svojoj dvojaku efu, veliku i malu.
Mjera potpuna i prava neka ti je; efa potpuna i prava neka ti je, da bi ti se produljili dani tvoji u zemlji koju ti daje Gospod Bog tvoj.
Jer je gad pred Gospodom Bogom tvojim ko god čini tako, ko god čini krivo..."
Price 15,9:
"...Gad je Gospodu put bezbožnikov; a ko ide za pravdom, njega ljubi..."
Price 17,15:
"...Ko opravda krivoga i ko osudi pravoga, obojica su gad Gospodu..."
3 Mojs.18,22:
"...S muškarcem ne lezi kao sa ženom; gadno je..."
5 Mojs.14,3:
"...Ne jedi ništa gadno..."
Evo par primera za takvih gadova:
5 Mojs.18,5-12:
"...Neka se ne nađe u tebe koji bi vodio sina svojega ili kćer svoju kroz oganj, ni vračar, ni koji gata po zvijezdama, ni koji gata po pticama, ni uročnik,
Ni bajač, ni koji se dogovara sa zlijem duhovima, ni opsjenar, ni koji pita mrtve.
Jer je gad pred Gospodom ko god tako čini,..."
5 Mojs.22,5:
"...Žena da ne nosi muškoga odijela niti čovjek da se oblači u ženske haljine, jer je gad pred Gospodom Bogom tvojim ko god tako čini..."
5 Mojs.25,13-16:
":..Nemoj imati u torbi svojoj dvojaku mjeru, veliku i malu.
Nemoj imati u kući svojoj dvojaku efu, veliku i malu.
Mjera potpuna i prava neka ti je; efa potpuna i prava neka ti je, da bi ti se produljili dani tvoji u zemlji koju ti daje Gospod Bog tvoj.
Jer je gad pred Gospodom Bogom tvojim ko god čini tako, ko god čini krivo..."
Price 15,9:
"...Gad je Gospodu put bezbožnikov; a ko ide za pravdom, njega ljubi..."
Price 17,15:
"...Ko opravda krivoga i ko osudi pravoga, obojica su gad Gospodu..."
3 Mojs.18,22:
"...S muškarcem ne lezi kao sa ženom; gadno je..."
5 Mojs.14,3:
"...Ne jedi ništa gadno..."