Fuji S5700 galerija

Ne znam koji aparat imas ali evo kako mi je uspelo da od
preko 150 fotki za vece svega par bude mutno.....slikati svirke nije
lako posto su naravno svi u pokretu......koristio sam manuelni mod
podesio sam f na 3,5 , moj aparat ni nema manji f broj, expoziciju sam
podesio na 80 ima fotki koje sam slikao sa 50 ako je tamnije a iso sam podesio na 100......
ako je losije svetlo iso podesim na 200 ili 400, mada to vuce malo zrnastiju fotku ........
ja samo kod kuce eksperimentisao tako sto sam slikao isti predmet sa raznim podesavanjima
i na kraju provalis koje podesavanje daje najbolje rezultate.....Fuji ume malo da presvetli sliku ako
slusas njegov svetlomer......bar za moj ukus...........i naravno sve zavisi od toga kakav blic imas na
aparatu.................
imam s5800 otprilike je sve isto
al npr sta znaci rec iso i tako to

ISO je oznaka za osetljivost filma, tako da sto je veci iso broj moze da se slika
pod tezim uslovima ali je fotka zrnastija.........za normalno slikanje se koristi iso 64
ili 100.....ja sam koristio 200 za slikanje kad je losije svetlo......nasi aparati imaju
iso do 1600 sto zanci da mozes da slikas bez blica pri slabom svetlu i da
dobijes fotografiju, ali ce ona biti loseg kvaliteta......nesto kao sa web kamere........
slikaj nesto bez blica i pogledaj posle u nekom programu parametre slike i videces da
aparat sam koristi veliki iso broj i napravi fotku ali je ona mutna.......i naravno ove fotke se obicno rade
sa stalka...........

..probaj da istrazujes P-mode aparata! Ja u njemu najcesce radim, uz manual..u njemu je otvarac i duzina ekspozicije automatska, sve ostalo je podesivo...Po mom isqstvu, uvek je bolje slikati malo podexponirano, da se ne bi izgubili previse osvetljeni detalji..levels-ima, u bilo kom programu za obradu, mocices da izvuces i ono sto ce u tom biti slucaju `tamnije`, a osvetljeni delovi ce ostati ok...nije teorija fotografije nesto sto treba da te plasi-brzo se savlada osnovna terminologija i celine aparata..za pocetak, preporucujem ti http://www.jarac.net/foto/?nid=140 , skolu fotografije djulijana Belica! Pozzz i postavi neq fotq sa svog Fuji-a sto pre! :)

Evo primera sa sinocne svirke........

prvi crop ruke ISO 100

28bdwme.jpg

i slikano sa ISO 400

1688qb7.jpg

vidi se koliko je druga fotka "zrnastija".........

@hanibal 77........nje to neka velika nauka......aparat pocne da slika kako ti zelis
a ne kako on misli da treba.....a piznaj da je to mnogo lepsi osecaj........

Poslednja izmena:
Fuji Fuji S5700 . ovo su sve slike sa ovog aparata?

trazim neki aparat do 200 eura i ovaj mi izgleda ok. imm olimpusa koji je dobar,ali trazim neki sa vise optickog zuma.imao sam nikon coolpix14 i malo je rc da sam razocaran fotografijama.pogotovo onih koje su slikane vani.najcudnije je sto je video zapis odlican.a to mi bas nije potreba velika. prodao sam ga prije nego sto sam ga platio:).uvijek je sa strane bilo mutno mnogo.

kolika mu je tacno cijena u bg i gdje ga je najpovoljnije uzeti?koliko se doplacuje za memorijsku karticu od 4 gigabajta,a koliko za karticu od 2?

hvala.pozdrav iz hn.

@steve89 lepa fotka nema sta, mozda si samo malo zatamnio predmet slikanja....nego jel te ne bi mrzelo da okacis original? hteo bih da vidim kako izgleda...

@Dulle A i ovo je jos jedan siguran kandidat za zakljucavanje....po meni...

Poslednja izmena:
...ajkula_hn, ne treba ti to! Za pocetak, ako se odlucis za ovaj aparat, uzmi samo najosnovnije..kasnije ces videti sta ti treba...

@Dulle A i ovo je jos jedan siguran kandidat za zakljucavanje....po meni...[/QUOTE]

...zasto?! :?:

Vidim da si ovu temu ti otvorio i sigurno ti je zato teze da vidis zasto je mozda potrebno da se ista zatvori. Reklo bi se da si pristrasan. Ali mislim da je treba zaklucati jer ne odgovara filozofiji podforuma. Ako se mi ovde bavimo fotografijom onda je potpuno nevazno kojim fotoaparatom je ona napravljena. Moze se to reci uzgred, ali zar je potrebno da postoji tema za fotoaparat?! Neko bi sutra isto tako mogao da resi da otvori temu za svoj fotoaparat. I da ne duzim, ako su vec zatvorene neke teme koje su mozda i vise odgovarale tematici podforuma, onda ne vidim razlog da ova tema prezivi "ciscenje" koje su moderatori zapoceli. Voleo bih da se o ovome izjasni vecina, pa ako sam u manjini, rado cu cutati u pravdi demokratije.

Back