Fudbalski stadioni na ex - YU prostorima

Да ли сте за изградњу националног стадиона?

• Ukupno glasova
    8
  • Anketa je zatvorena .
Budite svesni da ce svima da se desi ovo sto se desilo nama...tj. radovi ce ici punom parom, i onda od jednom boom(prestanak)...evo kod nas vec 2 sezone se nista ne radi sa lokalima ispod severne tribine (kojih ce biti sigurno (5-6), nista se ne radi na drugom spratu ispod severne tribine (tu nznm sta je predvidjeno da bude, spominju se neke kancelarije), nista se ne radi na istoku i jugu koji takodje nisu zavrseni ( planirano je dizanje tribina i pokrivanje, i takodje je planirano da se ispod istocne tribine smeste kancelarije ofk jagodine) zatim je obecan onaj najnoviji semafor sa ekranom, reflektori ( koje postavljaju vec 2 godine), takodje toaleti na severnoj tribini su jos uvek zatvoreni i dzabe sto postoje kad se ne koriste...itd. jedino sto su uradili u zadnje dve sezone po pitanju stadiona je ta trava koja je stvarno jedna od najboljih kod nas, pomocni tereni i evo sad reflektori... Poenta svega ovoga je: planovi izgradnje ce se 100puta menjati, i radovi ce kasniti bilo koji stadion da je u pitanju...jer klubovi/opstine nemaju sredstava da sve to urade na vreme.

Budite svesni da ce svima da se desi ovo sto se desilo nama...tj. radovi ce ici punom parom, i onda od jednom boom(prestanak)...evo kod nas vec 2 sezone se nista ne radi sa lokalima ispod severne tribine (kojih ce biti sigurno (5-6), nista se ne radi na drugom spratu ispod severne tribine (tu nznm sta je predvidjeno da bude, spominju se neke kancelarije), nista se ne radi na istoku i jugu koji takodje nisu zavrseni ( planirano je dizanje tribina i pokrivanje, i takodje je planirano da se ispod istocne tribine smeste kancelarije ofk jagodine) zatim je obecan onaj najnoviji semafor sa ekranom, reflektori ( koje postavljaju vec 2 godine), takodje toaleti na severnoj tribini su jos uvek zatvoreni i dzabe sto postoje kad se ne koriste...itd. jedino sto su uradili u zadnje dve sezone po pitanju stadiona je ta trava koja je stvarno jedna od najboljih kod nas, pomocni tereni i evo sad reflektori... Poenta svega ovoga je: planovi izgradnje ce se 100puta menjati, i radovi ce kasniti bilo koji stadion da je u pitanju...jer klubovi/opstine nemaju sredstava da sve to urade na vreme.

Radice se sve kako treba dok ne prodju izbori a onda nastaje tisina.

A sta su pricali za stadion BSK Borce da je renoviran ovo ono, kad sam gledao njihovu utakmicu protiv Pazara apsolutno ista livada kao i pre sto je bila. Takodje i za Radov stadion, pricali da se renovira a ono apsolutno sve isto

Nije tako...Borca je umesto kinte dobila travu od Partizana kad je prodala igraca ( ne znam tacno koji,zaboravio sam)....Tako da je JNA onda ista livada...
BSK je dodao zapadnu tribinu,sad treba da se srusi stara istocna i sagradi nova i da se sagrade sever i istok...Po planovima 8.000 mesta...E sad,to sto nema kinte...

Juce sam bio u Ivanjici,pa evo malo slika tamosnjeg stadiona od ranije.
Stadion se zove Stadion kraj Moravice i ima oko 3000 sedecih mesta,u planu su i reflektori neznam samo gde ce da ih smeste.
Javor je jedan od najstarilih prvoligasa osnovan je 1912.
Ivanjica Javor zapad2.jpg

Ivanjica Javor1.jpg

Ivanjica Javor2.jpg

Ivanjica Javor istok.jpg

Ivanjica Javor Jug.jpg

To vjerovatno nije onaj Metalac što igra JSL, a ta Sloga iz Kraljeva koju ligu igra? Ja lično ne volim stadione poput onog u Ivanjici, daj brate napravi samo jednu tribinu sa 3 000 i evetualno manju za goste iza gola i super a ono sa 4-5 redova mi baš glupo, tu se nikad ne može stvoriti ozbiljna atmosfera i onaj čuveni huk koji nosi domaće igrače

To vjerovatno nije onaj Metalac što igra JSL, a ta Sloga iz Kraljeva koju ligu igra? Ja lično ne volim stadione poput onog u Ivanjici, daj brate napravi samo jednu tribinu sa 3 000 i evetualno manju za goste iza gola i super a ono sa 4-5 redova mi baš glupo, tu se nikad ne može stvoriti ozbiljna atmosfera i onaj čuveni huk koji nosi domaće igrače

Nije, taj je iz Gornjeg Milanovca i utakmice uglavnom igra u Lucanima,jer mu stadion ne zadovoljava kriterijume takmicenja.Pa prostor je malo skucen tamo u Ivanjici,zato je ona istocna tribina mala.Meni se svidja recimo sto nema staza,pa su navijaci vrlo blizu terena.Na zapadu se nalaze domaci navijaci a na onoj tribini na Jugu gosti.
Sloga igra u prvoj telekom ligi(prakticno druga liga),usli su ove godine i negde su u sredini tabele trenutno.

Evo ga stadion koji se meni opasno svidja.To je stadion Mladost u Krusevcu na Bagdali.Nalazi se skoro u centru grada i samo mu fale stolice i pokrivanje ostale tri tribine,kao i malo bolje sredjivanje ulaza,da bi bio savrsen.Moze da primi oko 12000 gledalaca.Inace Partizan je pre par sezona slavio titulu ovde,bio je urnebes.

Prilozi

• Krusevac Bagdala6.jpg
    Krusevac Bagdala6.jpg
    45,1 KB · Pregleda: 16
  • Krusevac Bagdala1.jpg
    Krusevac Bagdala1.jpg
    54,6 KB · Pregleda: 12
  • Krusevac Bagdala2.jpg
    Krusevac Bagdala2.jpg
    37,4 KB · Pregleda: 12
  • Krusevac Bagdala3.jpg
    Krusevac Bagdala3.jpg
    33,1 KB · Pregleda: 13
  • Krusevac Bagdala4.jpg
    Krusevac Bagdala4.jpg
    25,2 KB · Pregleda: 11
Evo jos jednog zanimljivog objekta,ali mu za razliku od stadiona u Krusevcu treba malo vise sredjivanja,trenutno ima oko 6000 sedecih mesta.Tu igra Kulski Hajduk,sam teren je inace u ocajnom stanju.

Prilozi

• Kula Hajduk5.jpg
    Kula Hajduk5.jpg
    35,4 KB · Pregleda: 11
  • Kula Hajduk1.jpg
    Kula Hajduk1.jpg
    43,8 KB · Pregleda: 8
  • Kula Hajduk2.jpg
    Kula Hajduk2.jpg
    45,7 KB · Pregleda: 7
  • Kula Hajduk3.jpg
    Kula Hajduk3.jpg
    33,6 KB · Pregleda: 12
  • Kula Hajduk4.jpg
    Kula Hajduk4.jpg
    33,2 KB · Pregleda: 5
Ovaj stadion nije kod nas,ali mislim da je prototip kako treba da se prave stadioni kod nas,bar onih manjih klubova,malo kosta a lepo i funkcionalno izgleda.Ovo je stadion francuskog Amijena,ne znam koliko prima,ali izgleda skladno i uredjeno.Stadion se zove Likorn.

Prilozi

• Amiens-Licorne2.jpg
    Amiens-Licorne2.jpg
    15,9 KB · Pregleda: 17
  • Amiens-Licorne1.jpg
    Amiens-Licorne1.jpg
    21,3 KB · Pregleda: 19
Stadion FK Djerdap Kladovo (sada clana Pomoravsko-timocke zone - 4. rang takmicenja u Srbiji)
Nalazi se u srednjevekovnoj tvrdjavi Fetislam

Pogled sa juga na sever, u daljini je Dunav i Rumunija

Pogled sa zapadne tribine na istocnu

Pogled sa istocne na zapadnu tribinu

Kao sto se vidi, najbolji deo stadiona je trava, cale mi je pricao da je drenazu postavljao covek kojii je to radio i na JNA.
Stadion bi lepo izgledao kada bi se malo renovirao.

Vec dugo trazim odgovor na jednu pricu koju sam negde cuo, ne znam da li je istinita.

Da li je istina da je za vreme rata u BIH 1992-1995 Zeljin stadion na sarajevskoj Grbavici bukvalno bio podeljen na liniji fronta, tj. da su dve tribine drzali Srbi, dve muslimani, a da je sam teren bio "nicija zemlja"? :confused:

Jeste, KL je sedam osam kilometara dalje niz Dunav od Karatasa

Nazalost, klub nam vec prilicno vremena tavori u zoni, devedesetih su stalno igrali srpsku ligu, mislim da su 1999. kada je prekinuto prvenstvo zbog rata bili petoplasirani.

A jos ranije, sedamdesetih je bilo planova da se igra druga liga tadasnje SFRJ, zato je napravljen onako solidan stadion za ono vreme. Imao je cak i komentatorsku kucicu na tribinama.

Stadion FK Djerdap Kladovo (sada clana Pomoravsko-timocke zone - 4. rang takmicenja u Srbiji)
Nalazi se u srednjevekovnoj tvrdjavi Fetislam

Kao sto se vidi, najbolji deo stadiona je trava, cale mi je pricao da je drenazu postavljao covek kojii je to radio i na JNA.
Stadion bi lepo izgledao kada bi se malo renovirao.

Stadion u tvrdjavi,mislim da je unikatno i jedinstveno.Nisam nikad bio u Timockoj krajini ali zelja mi je da odem.Treba renoviranja svakom nasem stadionu.

Back