Fudbalski mikser

• Začetnik teme Začetnik teme sajva
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

TREBAJU LI DJEVOJKE TRENIRATI FUDBAL?

• DA

glasova: 41 63,1%
  • MOZDA

glasova: 6 9,2%
  • NE

glasova: 9 13,8%
  • NIKAKO

glasova: 9 13,8%

• Ukupno glasova
    65
Pa ovako, mali fudbal pratim po turnirima kojih je (hvala Bogu) mnogo u RS. Igram (ali jos nisam senior)! Ligu Srbije pratim
kol'ko stignem kroz novine (Sport). Sad je i ovde pocela prva sezona Lige u malom fudbalu. Sedam ekipa ucestvuje,
igraju vecinom igraci velikog fudbala, poseta osrednja...
Pa sad, zanima me stosta o malom fudbalu. Zanimljivo mi je sto si spomenuo Ligu sampiona. Kako ona funkcionise? Ima li nasih klubova? ...
I da, kakvi su u Beogradu turniri, kad se odrzavaju...?

Vidi Billy, mali fudbal treniram skoro pet godina i mogu ti reći da je šteta što nema malo više kinte da se on podigne na malo viši nivo na ovim balkanskim prostorima,da ne pominjem države oko nas gde se mali fudbal skoro i ne igra.
Pošto vidim da nisi odavde,moram da ti napomenem da svi mi što tezgarimo turnire palimo za Bosnu i Republiku Srpsku jer se tamo dobro plaća,ovde se uglavnom igraju prestižni turniri za malo kinte kako bi se dokazalo ko je bolji.Turnira najmanje ima i bgd-u, ide se uglavnom po Srbiji.
Sama prva savezna liga kod nas broji 10 ekipa i mogu ti reći da je za sada dosta ozbiljen rad.Kao i u svakoj ugroženoj zemlji imaš ppar ekipa koje imaju kintu i one furaju u vrhu tabele gde se kad se sastanu bude po nekoliko hiljada ljudi na tribinama uz maksimalnu podršku tv stanica.
Šteta što takvih utakmica nema više.Ove kao i prošle godina naša najbolja ekipa je "MARBO" oni su trenutno prvi na tabeli uz malu prednost na ostale dve ekipe Liman iz Novog Sada i Konjarnik Protekta iz beograda.Mogu ti reći da će duel između ovih ekipa biti veoma zanimljiv,voleo bi da možeš da pogledaš ove utakmice.
Vidim da te zanima i Liga Šampiona.E, pa ovako,kao i u velikom fudbalu postoji i liga šampiona u malom ali je stvarno mala,mada su ekipe velike i jako dobre.Pre dve godine ekipa iz Niša se kvalifikovala u ligu mada se nije nešto proslavila ,ispali su u prvom krugu.Bio je to spektakl u Nišu pred oko pet hiljada ljudi.Prošle godine je "Marbo " ušao u kvalifikacije ali stvarno nije imao sreće pošto im je u grupu upao prvak evrope ekipa"Bumerang"iz Španije.Momci jebu kevu kako igraju.Da je bilo ko upao u grupu prošli bi dalje jer su se kvalifikacije igrale u Beogradu u sportskom centru Banjica gde je za svaku utakmicu bilo po par hiljada ljudi.Znači mnogo kad igraš pred svojom publikom.
Liga šampiona:
-prvo moraš da budeš apsolutni prvak države,što znači da moraš da budeš prvi ili drugi u ligi i onda u kvalifikacijama sa crnom gorom moraš da budeš najbolji i onda si izborio mesto tek za kvalifikacije.Znaš kako to ide prvi i drugi drugi prvi i onda najbolji ide dalje.
-mesto gde će se igrati kvalifikacije određuje UEFA.
-moraš u kvalifikacijama da budeš prvi od četiri ekipe
-e tek onda igraš ligu šampiona.Zajeban put ,šta misliš?****** kad smo trula zemlja.
-inače sve ekipe iz evrope igraju kvalifikacije,što je malo bezveze jer može da ti upadne ovako dobra ekipa.
-sama liga se igra u dva grada po četiri ekipe,a finale naknadno određuje UEFA.
I ****** ko bude prvi on je onda stvarno prvi.Toliko za sada,nešto me za sada **** ovaj forum ali u svakom slučaju javi se ako te još nešto zanima,čućemo se,nemam kući računar tako da samo mogu sa posla pre podne radnim danima da se javljam,ok :P .

jos ne mogu da verujem da postoje ljudi koji hvale Savu Milosevica, njegovo vreme je proslo, mada nikad nije bio extra svetski igrac a pogotovo ne sada...Zar je moguce da neko moze da zamisli njega u startnoj postavi na Svetskom prvenstvu..pored Zigica, Kezmana i Ljuboje kao i Vucinica.
Stankovic je ime... i posle neka neko kaze da je konj....

imas nocne more i dan danas? :lol:

sto se tice Save. Mozete da ga pljujete do mile volje ali nije slucajno dao toliko golova za reprezentaciju. I ja se slazem da nije neki igrac ali ima talenat da se nadje na pravom mestu u pravo vreme i samo pruzi nogu i utera lotu u gol tako da nije u redu da ga toliko pljujete. On jeste igrac koji bez nekog razloga iritira publiku ali opet dosta je on dao reprezentaciji ako cemo iskreno.

Svaki sport je za svaki pol.
Mozda nije toliko ''zenstveno'',ali koga briga...Ronaldova zena igra bolje fudbal od njega!Odnosno,bivsa.
Zene su aktivno igrale fudbal do 1926.Onda su se vlasti pobunile i zabranile im jer su nosile sorceve ili pantalone,nisam sigurna.Da im vlasti nisu zabranile svi bi govorili da je to sport i za zene!Sad,proslo je 80tak godina,ali i dalje neki ljudi misle da nije za djevojke.To je predrasuda i cist sovinizam,ali sta ces...Ljudi kazu da dobro igram fudbal,ja ne znam kako ga igram,imam manjak samopouzdanja i to mi je problem.Nikad ga ne bih trenirala.Imam razloge.

Saska-slatkica:
Ja OBOZAVAM fudbal i zelim da treniram, ali mi svi govore da to nije sport za djevojke....
PA STA VI MISLITE???? :confused:
Joj i ja isto OBOZAVAM FUDBAL!!!ZIVIM ZA FUDBAL!!!Ako zelis NARAVNO da treba da treniras...da imam vremena i ja bih, ali jbg.
Trebala sam da pocnem da treniram kada sam imala 10 godina ali je mama bila protiv toga :cry: 24 casa mi je pricala da cu imati krive noge kao moj brat (koji je inace sada profesionalni fudbaler) , da necu moci da nosim suknje, haljine...ma uzas...secam se da sam svaki dan plakala i molila da me pusti ali nije bilo ni govora...tata je bio za, posto sam sa samo 5 godina naucila da pimpujem i mogla sam da ispimpujem vise od nekih decaka koji su imali po 7, 8...kako su godine prolazile ja sam sve vise napredovala ...Po ceo dan sam igrala fudbal i tako posle 5 godina, na Kalisu je bila neka skola fudbala za devojcice, secam se da je bilo reci i o nekakvoj reprezentaciji, ali moja mama je odigrala vaznu ulogu u svemu tome!!!Njena rec je bila POSLEDNJA!!!
Danas mogu da ispimpujem od 80 do 100 sto morate priznati je mnogo za zensku osobu!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tako da samo napred...idi i treniraj!!!

Back