Fudbalski kviz

1. Nije Rasing, ali je isto jedan klub koji ima identicne boje kluba ;)

2. Ajde ovo da priznamo, jeste Ren : Lorijen, mada koliko je meni poznato tu Ren i Nant su 2 najveca lokalna rivala, mada i Lorijen je tu lokalni klub, kao i Gengamp kao i Brest trenutni lider u drugoj ligi koji je na dobrom putu da dogodine i on igra Ligu 1.

Пре него што се настави квиз, раније сам био поставио питање на овој теми у којим страним клубовима је играло највише СРба? Одговори су били Лацио и Атлетико, а сада када сам мало боље обратио пажњу за грчки Паниониос је играло 10 наших играча, као и за Лацио...

Jel mislis u kom klubu je jednom momentu bili najvise Srba (Jugoslovena) ili kroz koji strani klub u istoriji je proslo najvise Srba ?

Inace logicno , i Grcka a i Kipar su oduvek bile destinacije gde je bilo jako puno nasih igraca i dan danas ih ima gomila nasih igraca tamo za koje je uopste malo ko i cuo.
Takodje jako puno nasih igraca igra i igralo je oduvek recimo i u Madjarskoj, u nesto malo manjoj meri u Rumuniji i Bugarskoj, takodje ima ih veoma mnogo i u Austriji recimo, Svedskoj, a ima ih i velik broj po bivsim sovjetskim republikama , po Ukrajni, Belorusiji, Kazahstanu, Moldaviji..........itd.

Мислим на укупан број наших који су икада играли. Него да пробам опет да одговорим на твоја питања.
3. Да ли је један од 2 клуба Персеполис?

E bravo jeste , ajde da ne duzimo previse, odgovor je Persepolis vs Esteglal, to se smatra najvecim derbijem u Iranu a neki kazu i u citavoj Aziji.

Sto se tice pitanja broj 1, odgovor je Atletiko Tukuman.

Nego kad rece nasi koji su ikada igrali, ja mislim da sigurno postoje neki strani klubovi kroz koje je proslo vise od 10 nasih igraca, recimo pa koliko li ih je samo proslo kroz Benfiku u poslednjih nekoliko godina.

Nego ajde jedno novo pitanje :

1. U ovogodisnjem izdanju Copa Libertadores , Brazil ce imati rekordan broj klubova ucesnika , pitanje glasi koliko ?

E bravo jeste cak 7, mada uprkos tome sto u Copa Libertadores im igra skoro pa pola lige recimo i dalje nema nekih zaista pravih velikana svetskog fudbala, koje smo uglavnom navikli da gledamo u ovom takmicenju, tu pre svega mislim da jedan Korintijans , pa onda recimo Sao Paulo (tim koji je poslednji uspeo da odbrani titulu prvaka sveta), pa nema ni Fluminensea, Kruzeira, Internacionala (koji je cak ispao iz lige), mada malo da se osvrnemo i na argentinske predstavnike nema recimo slavne i mocne Boke Juniors, nema recimo ni Rasing Kluba ni Independijentea (rekordera po broju titula u ovom takmicenju).

Evo i sastav grupa i raspored takmicenja za ovu godinu:

https://en.wikipedia.org/wiki/2017_Copa_Libertadores

Reklo bi se najneizvesnija je grupa je ova grupa 1 gde su : Botafogo RJ, Estudijantes, Barselona iz Guajakvila i Atletiko Nacional (branilac naslova), takodje veoma jaka grupa je i grupa 4 gde su : Flamengo, Atletiko Paranense, San Lorenco i Universidad Katolika , tu ce isto svi traziti svoju sansu za prolaz dalje.

Inace moj favorit kao i uvek Atletiko iz Mineira, mislim da ove godine "imamo" zaista veoma mocan tim (kao i prethodnih nekoliko uostalom), tu su : Robinjo, Fred, Luan, Rafael Moura, Klejton, duo Ekvadoraca veznjak Huan Kazeres i odbrambeni igrac Frikson Erazo, zatim sve bolji Farael Karioka dugogodisni igrac Spartaka iz Moskve, , Elias i Fabio Santos bivsi dugogodisnji igraci Korintijansa, Venecuelanac Romulo Otero, zatim Markos Rocha, kapiten Leonardo Silva., Danilo, golman Viktor.
Jedan onako kompletan i mocan tim, ima tu i dosta iskusnih igraca koji su vec i osvajali ovo takmicenje, ima igraca i sa zavidnim evropskim iskustvom, ima i mladih talentovanih igraca koji tek treba da se pokazu, tako da ja verujem da zaista mogu mnogo ove godine.

Ajde opet malo da pokrenemo i ozivimo ovaj kviz ;)

Evo nova 3 pitanja :

1. Otkrij zagonetnu licnost :

Ovaj Brazilac rodjen je u gradu Ararakvara u unutrasnjosti drzave Sao Paulo , smatra se jednim od najboljih napadaca u istoriji Brazila , gotovo svuda gde je igrao imao je vise od pola gola prosek po utakmici , karijeru je poceo u Guaraniju gde se i dan danas smatra legendom tog kluba , igrao je i za Sao Paulo, igrao je u Napoliju zajedno sa Diego Maradonom , za Kasivu Rejsol u Japanu , za Santos kao i za manje lokalne klubove Kampinas i San Hoze gde je i okoncao karijeru.
Za reprezrentaciju Brazila odigrao je 64 utakmica i postigao 30 golova, igrao je u onoj cuvenoj generaciji sa doktor Sokratesom, Zikom, Dinamiteom, Ederom, Falkaom i ostalim asovima , dakle o kome je rec ?

2. Nas trener Milovan Rajevac je pre koji dan imenovan za novog selektora koje zemlje ?

3. Koja 2 nova kluba su se prikljucila americkoj MLS ligi od ove sezone ?

Ajde opet malo da pokrenemo i ozivimo ovaj kviz ;)

Evo nova 3 pitanja :

1. Otkrij zagonetnu licnost :

Ovaj Brazilac rodjen je u gradu Ararakvara u unutrasnjosti drzave Sao Paulo , smatra se jednim od najboljih napadaca u istoriji Brazila , gotovo svuda gde je igrao imao je vise od pola gola prosek po utakmici , karijeru je poceo u Guaraniju gde se i dan danas smatra legendom tog kluba , igrao je i za Sao Paulo, igrao je u Napoliju zajedno sa Diego Maradonom , za Kasivu Rejsol u Japanu , za Santos kao i za manje lokalne klubove Kampinas i San Hoze gde je i okoncao karijeru.
Za reprezrentaciju Brazila odigrao je 64 utakmica i postigao 30 golova, igrao je u onoj cuvenoj generaciji sa doktor Sokratesom, Zikom, Dinamiteom, Ederom, Falkaom i ostalim asovima , dakle o kome je rec ?

2. Nas trener Milovan Rajevac je pre koji dan imenovan za novog selektora koje zemlje ?

3. Koja 2 nova kluba su se prikljucila americkoj MLS ligi od ove sezone ?

A neka Miki Maus zemlja u fudbalu mislim...Filipini il tako nesto?

3. Neki Kanadjani?

2. Bravo jeste Tajland ;)

3. Nisu ni iz Njujorka a ni iz LA , Njujork ima 2 kluba u ligi , a LA ima jedan Galaxy , doduse imali su i Civas US ali nisam siguran sad dal je klub rasformiran ili je mozda presao u neki nizi rang takmicenja.

Уме ли неко да препозна фудбалере са слике.

CewIy8wW4AEVdHc.jpg
CfkR9ehW4AA9zv-.jpg
Gonzalez-Kily.jpg
maxresdefault.jpg

133354_heroa.jpg

Свака част ономе ко препозна ко је први са слике...

Браво за Тристана, ти си прва особа која је тачно одговорила(ко би се данас њега сетио). Имаш чоколаду од мене.
Црнца сигурно нико не би познао, у питању је Фабио Симплисио, играо за Парму, Рому и Палермо, а задњи је Бепе Сињори...

Haha Kanidja izgleda kao Dzoni Dep (odnosno Dzordz Jang) iz filma "Blow", ne zovu ga dzabe Kokanidja :)

Pepe Sinjori izgleda ko Milomir Maric :P

E da da ja sam odgovorim na moje pitanje , dakle koje 2 ekipe su se prikljucila MLS karavanu ove godine , u pitanju su Atlanta i Minesota.
Verujem da zaista nije bilo tako tesko pitanje ;)

- - - - - - - - - -

Ja mislim da njega danas retko ko bi prepoznao , legendarni golman Paragvaja Hoze Luis Cilaver :

http://e.deportes.americadigital.pe/ima/0/0/3/2/1/321277.jpg

http://www.planbnoticias.com.ar/pb/wp-content/uploads/2017/01/chilavert.jpg

Poslednja izmena:
Ајмо питање, верујем да ће колега петак знати.

Који играч је изјавио-само три човека су утишала Маракану(бразилску)-Синатра, Папа и ја?

Back