Fudbalski kviz

Пошто нико није одговорио на моје питање, рећи ћу. Тофик Бахрамов, био у судијској тројци 1966. у финалу Немаца и Енглеза. Данашњи стадион азербејџанске репрезентације носи име по њему...

Nije moj omiljeni Atletico Mineiro , Atletico Mineiro ima nadimak "Galo" (petao) ;)

Ajde ljudi razmislite malo , koji to brazilski klub ima nadimak "Musketari" ?
Pa onda logicno je da oni imaju Dartanjana kao maskotu i simbol kluba ;)

Ajde dobro da ne davimo vise.

Korintijans

Mislim da je bas bilo lako, cak i onaj ko ne prati fudbal zna da se "Musketari" Korintijans.

Inace nema ni Korintijans Musketara na grbu , vec je Dartanjan maskota i simbol kluba.

Ovo je grb

https://pbs.twimg.com/profile_images/694517966323499008/wVFP61uU.jpg

A ovo je maskota i simbol kluba

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/24/Statue_dArtagnan.jpg

Inace postoji jedna interesantna prica vezana za to , naime jos pocetkom proslog veka 3 lokalna kluba iz Sao Paula ( Americano, Germania i Internacional) za koja ne znam ni da li jos uvek postoje , su osnovala mini ligu drzave Sao Paulo i ta 3 kluba su dobila nadimak "3 Musketara" i onda posle nekog vremena se i Korintijans prodruzio ta 3 kluba u toj novooformljenoj mini ligi drzave Sao Paulo , i oni su dobili nadimak kao "Cetvrti Musketar" iliti Dartanjan..........i eto jos od tad oni imaju Dartanjana kao maskotu i simbol kluba i imaju nadimak "Musketari".

Evo par lakih pitanja, da se upisem i ja:

1) Ko je najmladji, a ko najstariji strelac na SP (najmladji/najstariji, mislim po broju godina koje su imali kad su postigli gol)?
2) Od kog je igraca Pirlo "skinuo" tehniku za izvodjenje slobodnih udaraca?
3) Ko je postigao najbrzi gol u Ligi\Kupu Sampiona?

Inace pored Dartanjana takodje jedan od simbola Korintijansa (naravno ne i maskota) je i Sveti Djordje.

Inace imaju ja mislim skoro svi klubovi u Brazilu maskote, recimo Sport Resife ima lava za maskotu, Palmeiras ima zelenog papagaja, Atletiko Mineiro ima petla, Kruzeiro ima lisicu, Flamengo ima pticu, crnog supa, Braziliense ima aligatora, Ponte Preta ima majmuna.......itd.

Mada po meni najinteresantniju maskotu ima Boa iz Varzinje, zelenog vanzemaljca , jer inace taj manji grad Varzinja odakle dolazi Boa je poznata po NLO incidentu koji se desio 1996, ima i dosta dokumentaraca i svedocenja o tome , cak i kako su lokalni stanovnici lovili vanzemaljce sa te letilice koja se srusila u tom mestu, inace taj incident je postao poznat i kao "Brazilski Rozvel" i u centru tog grada ima veliki spomenik kao leteci tanjir koji menja boje kao i statua zelenog vanzemaljca, taj gradic u drzavi Minas Zerais je postao poznat kasnije i po tom NLO turizmu

http://photos.wikimapia.org/p/00/01/08/24/41_big.jpg

Inace evo je statua u centru tog grada, takodje ima i slika kada je statua obucena u dres kluba Boa.

Evo par lakih pitanja, da se upisem i ja:

1) Ko je najmladji, a ko najstariji strelac na SP (najmladji/najstariji, mislim po broju godina koje su imali kad su postigli gol)?
2) Od kog je igraca Pirlo "skinuo" tehniku za izvodjenje slobodnih udaraca?
3) Ko je postigao najbrzi gol u Ligi\Kupu Sampiona?

За ово прво знам најстаријег, Роже Мила, 41 или 42 године. Најмлађи, моја претпоставка Роналдо или Пеле, и да кажем број година 17-18...

@Ненад
1) Tačno, Mila je najstariji sa 42 godine, i najmlađi jeste Pele, imao je 17 godina, čini mi se da je on možda i najmlađi učesnik u istoriji mondijala, mada za to nisam siguran.

@Лекизан
Nije Mendijeta, ali da, Pirlov savremenik jeste, igrali su u istoj eri.

Upravo Žuninjo Pernambukano i takozvani "suvi" list. U svojoj biografiji ("Mislim, dakle igram" - svaka preporuka), Pirlo navodi kako je satima posle treninga pokušavao da skine njegov šut. Trik je udariti loptu samo sa prva 2 prsta na nozi (palac i onaj do njega), kako bi lopta "propala" na putu ka golu. I stvarno, ako pogledate njegove slobodnjake, negde od 2007-2008 je počeo tu tehniku da primenjuje. Ima i još detalja, kako je pre finala SP 2006 igrao Plejstejšn sa Nestom, kako su zavitlavali Gatuza u Milanu, pošto je lik neviđena paljevina itd...

Ostaje samo 3. pitanje: najbrži gol u LŠ\KŠ?

Nije Pele najmladji Whiteside ili vajtsajd iz Manchestera Severeni Irac zvali su ga novi Dzordz best iako je bio drugaciji tip igraca ima je jaku karijeru u Manchesteru...

- - - - - - - - - -

Ovo sam davno cito na manchesterovom forumu...kad je Vidic tek doso ako neko u medjuvremenu od ovih egzoticnih zemalja nije oborio..

- - - - - - - - - -

Najbrzi gol u LS Schevchenko ako se nevaram...ili je tad bio najbrzi...

Evo novi set pitanja :

1. Svi znamo da je Crvena Zvezda u polufinalu Kupa sampiona eliminisala Bajern Minhen na putu do finala sa Olimpikom iz Marseja u Bariju , a pitanje je koji klub je Olimpik iz Marseja eliminisao u polufinalu na putu ka tom finalu u Bariju 1991. ?

2. Koji je poslednji engleski igrac osvojio nagradu za najboljeg strelca u Premijer ligi u jednoj sezoni ?

3. U kojoj zemlji postoji FC Santa Claus ?

4.Koje je jedino Svetsko prvenstvo na kome su ucestvovale sve 4 reprezrentacije iz Velike Britanije : Engleska, Skotska, Vels i Severna Irska ?

5. U proteklim kvalifikacijama za Euro 2016 u Francuskoj koja reprezrentacija je postigla najvise golova a koja je primila najmanje golova ?

Back