Fudbalski kviz

1. Jel Ronaldinjo osvojio Kupa Libertadores kad se vratio? Neka bude da jeste eto...kazes makar 5 pa kolko ih ima? Krespo?

2. Jup Hajkens pre 3 sezone sa Bajernom..I on je vodio Real kad je Mijat presudio Juveu...Kapelo je otiso pre...Mozda jos neko od Nemaca vrti mi se Bekenbauer po glavi ali znam da je on kao igrac i kao trener osvojio Svetsko...

1. Je, osvojio je Ronaldinho s Atleticom Mineirom. Nije Crespo. Ja sam ih našao 8 ( možda ih ima i više). Stavio sam 5 jer ih se može 5 iz glave, stvarno nije teško.
2. Točno. I Jupp je jedan od njih. Mala pomoć : nije Beckenbauer, nije Nijemac, ali na dobrom si tragu.

1. Je, osvojio je Ronaldinho s Atleticom Mineirom. Nije Crespo. Ja sam ih našao 8 ( možda ih ima i više). Stavio sam 5 jer ih se može 5 iz glave, stvarno nije teško.
2. Točno. I Jupp je jedan od njih. Mala pomoć : nije Beckenbauer, nije Nijemac, ali na dobrom si tragu.

1. Nejmar?
2. Neznam nije njmeac a na dobrom sam putu neki trener iz Bundeslige?...Od Njemackih klubova pored Bajerna su jedino jos Hamburg i Borusija osvajali LS...Hamburg 83ce sa Kevinom Kigenom i Borusija 97 prvo finale kojeg se secam al pojma nemam ko su bili treneri...

1. Nejmar?
2. Neznam nije njmeac a na dobrom sam putu neki trener iz Bundeslige?...Od Njemackih klubova pored Bajerna su jedino jos Hamburg i Borusija osvajali LS...Hamburg 83ce sa Kevinom Kigenom i Borusija 97 prvo finale kojeg se secam al pojma nemam ko su bili treneri...

1. Da. Cafu ( Sao Paulo, Milan), Tevez ( Boca, Manchester United), Walter Samuel ( Boca, Inter), Neymar (Santos, Barca), Ronaldinho (Atletico Mineiro, Barca). To je 5. Imamo još Dida ( Cruzeiro, Milan), Roque Junior ( Palmeiras, Milan), i imamo Sorina (Boca) koji je bio igrač Juventusa u sezoni 1995/96, ali nisam siguran da li je bio među igračima koji su primili medalju tj. da li je bio prijavljen za CL.
2. Da, treneri iz Bundeslige. Pogodio si klubove. Evo pomoć: Jedan je osvojio s BVB i Bayernom, drugi s Hamburgom i Feyenoordom. Za sada imamo: Ancelotti ( Milan, Real), Heynckess ( Real, Bayern), Mourinho (Porto, Inter)....
3. Imamo Ancelottija (2x Milan, Real), fali još 1.
4. Za sada imamo: Ancelotti ( Milan/ Milan, Real), Rijkaard ( Milan, Ajax/ Barca), Guardiola (Barca/ Barca), Cruyff (Ajax /Barca). Fali još 1.

Poslednja izmena:
E to sto fali ces ti da dopunis lepo a sad idemo na novi set od 3 pitanja ;)

1. Koja brazilska ekipa je pocetkom ovog veka , tacnije 2002. godine igrala finale Copa Libertadores a sada igra u cetvrtoj brazilskoj ligi , odnosno Seriji D ?

2. Koja kolumbijska ekipa je cak 4 puta gubila u finalu Copa Libertadores (nikada nisu uspeli da osvoje trofej u ovom takmicenju) je trenutno drugoligas ?

3. Navijaci Olimpika iz Marseja su u bratskim i veoma bliskim odnosima sa navijacima AEKa iz Atine i koja jos 2 kluba iz Italije ?

E to sto fali ces ti da dopunis lepo a sad idemo na novi set od 3 pitanja ;)

1. Koja brazilska ekipa je pocetkom ovog veka , tacnije 2002. godine igrala finale Copa Libertadores a sada igra u cetvrtoj brazilskoj ligi , odnosno Seriji D ?

2. Koja kolumbijska ekipa je cak 4 puta gubila u finalu Copa Libertadores (nikada nisu uspeli da osvoje trofej u ovom takmicenju) je trenutno drugoligas ?

3. Navijaci Olimpika iz Marseja su u bratskim i veoma bliskim odnosima sa navijacima AEKa iz Atine i koja jos 2 kluba iz Italije ?

3. AEK i Livorno levicari komunist kako oces... ko jos mozda Roma? Mada sam cuo da su njima prva ekipa ipak nacisti...a taj fazon komunisti je bio ranije samo da bi kao udarali kontru Laciu ali nikad nista organizovano...neznam slabo pratim navijacku scenu...I neznam kolko je ovo bratstvo aktuelno Olimpika Aeka i Livorna...Posto ovima iz Marseja Arapi valjda drze tribinu i vitlaju siptarskim zastavama tako sam nesto cuo moguce da nije istina al meni ti arapi uopste nisu simpaticni a oni mi dodju kao sinonim za Marsej danas...napisi nesto vise o ovome...

1. Bravo jeste Sao Kaetano

2. Nije ni Atletiko Nacional a ni Deportivo Kali (uostalom oni su prvoligasi gotovo konstantno u vrhu ili pri vrhu)

3. E jeste jedan klub je Livorno sa kojim navijaci Olimpik Marseja pored AEKovih odrzavaju bratske odnose , a koji je drugi klub iz Italije sa kojima su oni u bratskim odnosima ?

Inace ni ja previse ne pratim navijacku scenu , ali ovo za Marsej bas i nisi u pravu (mozda malcice jesi) , Marsej ja jako bitna luka, kroz koji je uvek prolazilo mnogo ljudi , tako da Marsej je oduvek bio pravi multikulturni kosmopolitski grad , da ima dosta Arapa (ponajvise Alziraca sa kojima smo oduvek imali dobre i korentne odnose, kao i Marokanaca i Tunizana) , ali ima recimo i jako puno Italijana ( u jednom momentu su cinili cak 40% populacije grada) , ima dosta njih sa ostrva Komoros , ima ih i dosta Portugalaca, ima dosta i Jevreja, Jermena, Senegalaca, ljudi iz Obale Slonovace, Benina, Kameruna, Turaka, Rumuna, Poljaka, Kineza, Vijetnamaca..........itd.
Odprilike oko 20% stanovnika Marseja su rodjeni u drugim zemljama , izvan teritorije Francuske, odprilike ima i do nekih 20% Muslimana ( mozda i nesto vise , ali daleko od toga da su u vecini , kako neki tvrde) ali u svakom slucaju jako lep grad.

Inace koliko ja znam glavna tribinu drzi jedna grupa koju je osnovao jedan pokojni navijac i ta grupa i nosi i njegovo ime , a ima i jedan deo levicarske tribine koja je uvek dekorativna u crvenoj, zutoj i zelenoj boji koje simbolizuju boje Afrike.

2. Прво ми они падају на памет, да није Америка де Кали или Онсе Калдас онда, знам да је Онсе Калдас био добио Милан, играо сам са њима на Менаџер 03/04 и 2005. Имали су врх тим, Валентијера, Веласкез, Хенао, Галван, Сото чини ми се...

E jeste Amerika iz Kalija , slavni kolumbijski klub koji trenutno tavori u drugoj ligi.

Inace Amerika Kali cini "veliku sestorku" kolumbijskog fudbala , da tako kazem , u Kolumbiji ima 2 velika kluba iz Bogote : Santa Fe i Milionarios , 2 velika kluba iz Medeljina : Atletiko Nacional i Independijente iz Medeljina i 2 velika kluba iz Kalija : Deportivo Kali i Amerika Kali.

Ali eto Amerika tavori u drugoj ligi , eto bilo bi lepo da se napokon vrate u elitni rang pa da opet imam i veliki derbi Kalija ; )

Opet spavate a ?

Ajde idemo novi set od 3 pitanja :

1. Koji prvoligas iz Argentine je domacin na stadionu koji nosi ime "Mario Alberto Kempes" ?

2. Iker Kasiljas je pre par dana odigrao 166. utakmicu za reprezrentaciju i postao evropski rekorder po broju nastupa za svoju reprezrentaciju prestigavsi Letonca Vitalisa Astafjevsa , a pitanje glasi ko je aktuelni svetski rekorder po broju nastupa za svoju reprezrentaciju ?

3. Od raspada SSSR i osnivanja Ruske Premijer lige 1992. godine 6 klubova su dosad bili prvaci Rusije , ali 1 od tih 6 je trenutno nizem rangu takmicenja , o kom klubu je rec ?

1. Nije Rosario Central

2. Mala pomoc , nije golman , a sad nije bas iz neke slabije reprezrentacije, doduse ta reprezrentacija mozda ne spada bas u red fudbalskih velesila ali daleko su od "fenjerasa" ili neke slabasne ekipe , eto jos jedna mala pomoc , jos jedan bivsi igrac te reprezrentacije je ispred Ikera Kasiljasa na toj listi po broju nastupa za svoju reprezrentaciju.

3. Jeste Alania iz Vladikavkaza , mislim da je taj klub sad u trecoj ligi.

2. Можда Мексиканац Клаудио Суарез, обожавам мексичку лигу на менаџеру и знам да је играо 17о и нешто утакмица за Мексико...

Eh bio si blizu , nije Klaudio Suarez , on je sa svojih 177 reprezrentativnih nastupa "tek" na trecem mestu ;)

Inace i ja volim meksicku ligu , zaista je odlicna i sve je bolja i bolja , uz brazilsku i argentinsku po meni najjaca liga na oba americka kontinenta i sigurno medju top 7,8 liga u svetu.

Inace ja zelim Ikeru Kasiljasu da udje u istoriju kao prvi koji ce dostici magicnu brojku od 200 reprezrentativnih nastupa , mislim jos uvek je mlad ,( sad ne znam koliko je realno igraca od 34 godine svrstati pod "mlad igrac" ) mislim u najboljim je golmanskim godinama i uz njegovu dobru volju moze sigurno bar jos 4,5 godina da brani na vrhunskom nivou.

Takodje mislim da bi i Nejmar jednog dana mogao da dobaci do te magicne brojke od 200, mislim jos uvek je klinac, ima tek 23,24 godina a vec je sakupio 70 nastupa za reprezrentaciju sto je stvarno impresivno.

Poslednja izmena:
Jeste , ajde da prihvatimo odgovor ;)

Rekorder je Ahmed Hasan koji je u periodu od 1995. do 2012. sakupio cak 184 nastupa za reprezrentaciju Egipta.

Inace evo i liste prvih 5 :

1. Ahmed Hasan 184 (Egipat)

2. Mohamed Al Deaji 178 (Saudijska Arabija)

3. Klaudio Suarez 177 (Meksiko)

4. Hosam Hasan 169 (Egipat)

5. Ivan Urtado 168 (Ekvador)

Zatim za njima sledi novi evropski rekorder Iker Kasiljas sa 166 nastupa ;)

Ajde nastavljamo sa nasim kvizom :

Inace odgovor na pitanje koji argentinski prvoligas je domacin na stadionu "Mario Alberto Kempes" , odgovor je Belgrano.

Ajmo novi set pitanja :

1. Koji nas fudbaler je najbolji strelac u istoriji prvenstva Jugoslavije koji je jedini uspeo da postigne preko 200 golova u ligi bivse SFRJ nastupavsi za 3 kluba ?

2. Koji legendarni brazilski fudbaler je bio doktor medicine zbog cega je i dobio nadimak "Doktor" , a ujedno dok je igrao za Korintijans je bio jedan od osnivaca i lider ideoloskog pokreta " Democracia Corinthiana" ( Korintijanska Demokratija) cija je svrha bila suprostavljanje i svrgavanje marionetske pro zapadne vojne hunte koja je preuzela vlast u Brazilu 1964. nakon drzavnog udara ?

3. Koji klub u Kini ima nadimak " Imperijalna garda" iliti "Carevi cuvari" i igra na stadionu koji se zove "Radnicki stadion" ? ( malo kontradiktorno i ironicno , to sto imaju monarhisticki nadimak i komunisticki naziv stadiona , ali eto tako je ;) ) ?

Ajde nastavljamo sa nasim kvizom :

Inace odgovor na pitanje koji argentinski prvoligas je domacin na stadionu "Mario Alberto Kempes" , odgovor je Belgrano.

Ajmo novi set pitanja :

1. Koji nas fudbaler je najbolji strelac u istoriji prvenstva Jugoslavije koji je jedini uspeo da postigne preko 200 golova u ligi bivse SFRJ nastupavsi za 3 kluba ?

2. Koji legendarni brazilski fudbaler je bio doktor medicine zbog cega je i dobio nadimak "Doktor" , a ujedno dok je igrao za Korintijans je bio jedan od osnivaca i lider ideoloskog pokreta " Democracia Corinthiana" ( Korintijanska Demokratija) cija je svrha bila suprostavljanje i svrgavanje marionetske pro zapadne vojne hunte koja je preuzela vlast u Brazilu 1964. nakon drzavnog udara ?

3. Koji klub u Kini ima nadimak " Imperijalna garda" iliti "Carevi cuvari" i igra na stadionu koji se zove "Radnicki stadion" ? ( malo kontradiktorno i ironicno , to sto imaju monarhisticki nadimak i komunisticki naziv stadiona , ali eto tako je ;) ) ?

1. Santrac
2. Sokrates
3. Neki kineski :)

1. Posle jednog transfera u Italiji navijac jednog kluba je ostavio audio zapis i izvrsio samoubistvo?...Koji klubovi su upitanju i koji igrac?...
2. Koji klub ima najvise trofeja u Evropi?
3. Koji je Zvezdin trener napuco redera u Evropskoj utakmici pa je suspendovan 2 godine zbog toga...
4. Sin jednog legendarnog fudbalera je bio na probi u Zvezdi 80tih ali nije proso koji fudbaler je upitanju i ciji sin?

Back