Fudbalska reprezentacija Srbije

Kakva su vaša očekivanja od novog selektora?

• Velika

glasova: 1 9,1%
  • Mala

glasova: 5 45,5%
  • Nikakva

glasova: 5 45,5%

• Ukupno glasova
    11

Dragan Stojković Piksi objavio spisak "orlova" za tri meča​

U pitanju su prijateljski duel sa Katarom (Debrecin, 1. septembar), a potom dva meča u mundijalskim kvalifikacijama, protiv Luksemburga (Beograd, 4. septembar) i Republike Irske (Dablin, 7. septembar).

Golmani: Marko Dmitrović (Sevilja), Predrag Rajković (Rems), Mile Svilar (Benfika), Marko Ilić (Kortrajk)

Odbrana: Strahinja Pavlović (Monako), Stefan Mitrović (Hetafe), Nikola Milenković (Fiorentina), Uroš Spajić (Krasnodar), Miloš Veljković (Verder), Matija Nastasić (Šalke 04), Marko Petković (TSC), Aleksa Terzić (Fiorentina), Filip Mladenović (Legija)

Sredina terena: Mihailo Ristić (Monpelje), Darko Lazović (Verona), Nemanja Radonjić (Olimpik Marsej), Ivan Ilić (Verona), Filip Kostić (Ajntraht Frankfurt), Nemanja Gudelj (Sevilja), Nemanja Maksimović (Hetafe), Uroš Račić (Valensija), Saša Lukić (Torino), Sergej Milinković – Savić (Lacio), Marko Grujić (Porto), Dušan Tadić (Ajaks), Filip Đuričić (Sasuolo), Andrija Živković (PAOK), Veljko Birmančević (Malme)

Napad: Aleksandar Mitrović (Fulam), Dušan Vlahović (Fiorentina), Luka Jović (Real Madrid)

Podsetimo, u grupi A mundijalskih kvalifikacija, posle tri odigrana meča Portugal i Srbija imaju po sedam bodova, a slede timovi sa po dve utakmice i to Luksemburg (tri boda), te Republika Irska i Azerbejdžan, koji su na "nuli".

https://sport.blic.rs/fudbal/svetsk...e-dragan-stojkovic-spisak-mile-svilar/d5lybyr

Poslednja izmena:
Nekad mi zao sto nema ni Tumbe ni Krstaje cisto zbog foruma...Onda su svi aktivni u fullu kad treba opljunuti....

Ovako treba igrati sa ekipama koje su dve klase ispod a ne vecito na guzove....
Stav totalna kontrola u oba pravca bez lopte su fenomenalni a i sa loptom.je bilo prelepo znaci u prvom se nisu videli presing nasih u posedu protok lopte i kombinacije vrh...pred kraj smo malo pali prvo ali morash ko mozhe stalno u tom ritmu....
E Drugo prvih 20 minuta je nesto Najsrpskije od srpskom fudbala...Za tu promeni teeba Piksi pola veka na klupi repke i to je tek pocetak treba puno puno piksija.... Tipicno nase pa imamo rezultat sad cemo da otaljavamo...Morali smo gol primiti da bi opet zaigrali kako mozhemo...Da je neki batadjoras bio na klupi on bi se zabunekriso i strepili bismo od svakog sledeceg balona Luxemburga jer znate danas svi igraju fudbal....
Ono sta nam fali da postanemo preozbiljna ekipa sutra je da Tadic koji ulazi u ozbiljne godine odrzhi formu i ovaj nivo...
I kada bi jos iskocio neki veznjak vrhunske klase koji igra u oba pravca znam trazhim previshe ******...Ali ono to bi bilo ono ludilo daj sa svakim na crtu...
Naprimer ovaj Gudelj je ozbiljan igrach u defanzivi bolji kud i kamo nego sto sam ja mislio....Sto on nama ranije jako retko igro i sto nije izgledo ovako wtf...Odlican je u odbrani odlicno zatvara cita ima duel i stalno je tu gde desavanje i borba tu je on i dominantani ali u fazi napada tanko znan da ima to bio bi vrhunski...I ovakav steta sto ranije nije iskoristen i bio oslonac....Kakav je onaj Ilic iz Verone (onaj sto su ga izmislili Vucic i Arapi) je li ga ko vise gledo?....Ja sam slabo ono sto sam video u napadu izgleda poprilicno dobro i doterano ali nije jos uvek dovoljno uticajan ni u Veroni...U odbrani a kao zadnji vezni je nisam ga primetio ali kad kazhem da sam ga slabo gledo mozda utakmicu kad sve saberes kad potrfim Veronu zadnjih 20tak minuta tipa...

Испадање у групној фази је трагедија, а прва рунда нокаут фазе је основни циљ и просечан успех. Тек четвртфинале је нешто што може да се сматра великим успехом.

На испадање у квалификацијама не сме ни да се помишља, а нама се то дешава толико пута да смо навикли па сад сваки добар низ у кф. мечевима треба да изазове еуфорију ? Надам се да неће бити дочека испред скупштине због пласмана на СП.

Ми имамо репрезентацију која може да јури нокаут фазе европског и светског првенства и све испод тога је неуспех.

Имамо бољи распоред од Португала и уз мало среће можемо директно на СП. У најгорем случају то МОРАМО да учинимо кроз бараж.

Ова екипа игра феноменално, Стојковић има сјајну визију коју преноси играчима и овај тим заслужује апсолутну подршку али нико не сме да се задовољи тиме да је "важно учествовати". Морамо да подигнемо амбиције.

Kada sam video sastav nisam hteo da gledam utakmicu.
Vlahovic je zasluzio barem 45 minuta ali izgleda da Mitar mora jos malo da nabije statistiku....

Митар је ВОЂА на терену ове репрезентације...подиже борбеност свим играчима и сјајан је егзекутор није само статиста и места критици нема ни промил. Влаховић је млад, има времена за њега.

Poslednja izmena:
Ovako igrati,svaka čast za ofanzivu..... neka nastave i biće to još bolje.
A i ja se bojim da će nam se obiti ovi promašaji o glavu. Nama trebaju i bodovi i gol razlika

Ali zato kada pređu na našu polovinu svaki put me jeza uhvati, naročito kad se dobacuju ispred 16

Back