Ja nisam ni mislio na tog Ronalda, za mene je samo jedan Ronaldo.
A, Messi bi bio zver u svakoj eri.
Poredis Del piera i Mesija brt
A zasto ih ne bi poredio kada je Del Piero igracina u eri u kojoj Messi ne bi bio nivo Del Piera,cijelu karijeru lik je bio u Juventusu koji je tada gigant bio i to vodja tima nije imao Xavija i Injestu kraj sebe a i morao je mnogo jace defanzivce da dribla nego Messi.Ja protiv Mesija nista nemam ali me ne fascinira ni Messi kao nijedan igrac iz ove ere u fudbalu
Evo npr
1.Brazil - Facinira me Romario,Ronaldinjo,Ronaldo ne fasciniraju me Nejmar i Kutinjo
2.Argentina - Fascinira me Maradona a ne Messi
3.Italija - Fascinira me Del Piero a ne Verrati
4.Holandija - Fasciniraju me Bergkamp i Snajder a ne Gakpo i Depaj
5.Cile - Fascinira me Zamorano a ne Sanchez
6.Rumunija - Facinira me Hadji a ne Hadji junior
7.Bugarska - Fasciniraju me Berbatov i Stoickov a ko ima igra danas ni imena im ne znam itd
8.Francuska - Fasciniraju me Zidan i Anri a nikako Mbappe i Dembele
9.Urugvaj - Fasciniraju me Franceskoli,Forlan a ne Suarez i Valverde
Golmani nekada - Van der Sar,Dida,Bufon a danas Nopert, Alison i Donaruma i pricas mi Messi a Messi moze da bude presercan sto ga cijelu karijeru nije cuvao Kafu,Maldini itd nego Pepe i Van Dajk i slicni
Ovu eru niko nece pamiti tamo neke 2050 godine svi ce pricati i tada o eri 1990 ih,2000 ih,1970 ih,o eri posle 2005 e nece niko pricati jer je jedan od najgorih i nebitna
Kapiram da volis Mesija ali objektivno i on svaki igrac iz ove ere je precijenjen ako gledamo istorijski citavu istoriju fudbala