Fudbalska reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve je jasno, FSS sveo spisak na četiri imena - ko će biti novi selektor Srbije?

1607087104766.png

Pred Fudbalskim savezom Srbije su dani u kojima će morati da donese neke od ključnih odluka za budućnost srpskog fudbala.

Na dnevnom redu sednice koja je najavljena najkasnije za 15. decembar jeste i pitanje selektora, a kako je sasvim izvesno da Ljubiša Tumbaković više neće predvoditi "orlove", potrebno je pronaći i njegovog naslednika.

Kako prenosi Sport Klub, FSS je zvanično sveo spisak na četiri imena - Vladan Milojević, Slaviša Jokanović, Veljko Paunović i Ivan Jovanović.

Do naredne sednice Izvršnog odbora, Marko Pantelić, zamenik predsednika FSS, obaviće razgovore sa kandidatima za potencijalnog naslednika Ljubiše Tumbakovića i dostaviti konačan predlog ko bi mogao da predvodi Srbiju od januara 2021.

Isti izvor prenosi da je prvi pik trener Al Ahlija Vladan Milojević koji je sa Crvenom zvezdom ostvario sjajne rezultate plasmanom u Ligu Evrope, a potom i u dva navrata u Ligu šampiona. Navodno, on nije naročito zadovoljan u Saudijskoj Arabiji, a rukovodstvo FSS spremno je da klubu plati i obeštećenje.

Vladan Milojevic

Ukoliko plan ne uspe, na redu će biti Slaviša Jokanović koji vodi katarsku Al Garafu, ali je otvoren za pregovore sa FSS.

Manje realna opcija jeste Veljko Paunović koji ostvaruje odlične rezultate sa Ridingom u Čempionšipu, dok je jedini slobodan trener u ovom trenutku Ivan Jovanović koji se i ranije spominjao kao rešenje za mesto selektora.

Isti izvor navodi da je Tumbakovićeva sudbina vezana isključivo za rezultate pregovora sa pomenutom četvoricom, te da je mala verovatnoća da on i ostane na sadašnjoj funkciji.

Uopšte ne volim ultradefanzivni fudbal koji Milojević forsira. Ne znam da li je ikada izveo tim sa jednim zadnjim veznim. Mi smo na Marakani i protiv Lučana igrali na 1:0. No, s obzirom da Srbija ima staromodne i u svakom slučaju veoma limitirane igrače, druga evropska liga u najboljem slučaaju, igra na rezultat je možda jedino rešenje da nešto uradimo. To bi Milojević mogao da sprovede. Možemo da igramo kao Island ili Grčka kada je osvojila EP.

Uopšte ne volim ultradefanzivni fudbal koji Milojević forsira. Ne znam da li je ikada izveo tim sa jednim zadnjim veznim. Mi smo na Marakani i protiv Lučana igrali na 1:0. No, s obzirom da Srbija ima staromodne i u svakom slučaju veoma limitirane igrače, druga evropska liga u najboljem slučaaju, igra na rezultat je možda jedino rešenje da nešto uradimo. To bi Milojević mogao da sprovede. Možemo da igramo kao Island ili Grčka kada je osvojila EP.
.. i to je sasvim dovoljno da se makar nesto desava jer ovako je uvek "obecanjem ludom radovanje"

Otpao i prvi kandidat za selektora?!

Reprezentacija Srbije ima selektora, Ljubiša Tumbaković ima važeći ugovor još godinu dana, ali je nakon neuspeha naše selekcije u baražu za Evropsko prvenstvo praktično sam sebe skinuo sa stolice.

Ko bi njega mogao da zameni?

Prethodnih dana u prvi plan je izbilo ime Vladana Milojevića, trener Al-Ahlija bi možda bio i zainteresovan za preuzimanje nacionalnog tima, ali se oglasio jedan od ljudi koji su u upravi pomenutog kluba, Tarik Kajal.

"Vladan nastavlja posao sa timom, a vesti koje kruže o njegovom odlasku su netačne", prokomentarisao je on.

Dakle, Al-Ahli se baš i ne bi složio sa njegovim odlaskom, ali u slučaju da je nekadašnji trener Čukaričkog i Crvene zvezde baš uporan da dođe na kormilo našeg nacionalnog tima, možda to i ne bi bilo nemoguće.

Ko je ostao od favorita?

Kako se pisalo, "stranac koji ima bogato iskustvo" možda izbije u prvi plan, dok će se i dalje pominjati Veljko Paunović, Slaviša Jokanović, Dragan Stojković i drugi...

Pa imo je Zidana koji se vratio i odplesao poslednji ples....Ovaj mislio to zbog horoskopa pa je na sledecem doziveo totalni fijasko evra anjelka nema cega nije bilo moro se presednik oglasiti....
Ono sto bi nas adut mogo biti je cinjenica da je Sergej riba u horoskopu...nije bas vodolija ali ipak vodeni znak....tako da i mi svog Zidana imamo spremnoga!

šta ne može gore? iz prvog pota je svejedno, svi su jači, iz trećeg od iraca su slabiji možda samo grci i severni irci, iz četvrtog najslabiji protivnik i iz petog nije ni bitno valjda su svi slabiji, pritom izvučena skraćena grupa sa 5 umesto 6 timova. verovatno se ide kao drugi u taj baraž i tamo se duva od švice, ukrajine ili koga god već.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back