Fudbalska reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma ljudi ovde na nasim prostorima veliki talenti i svetski asovi nicu kao pecurke..
Pa mi smo u jednoj generaciji maltene imali Piksija, Mijata, Deja, Robija, Panceva, Jarnija, Bobana, Sukera, Sinisu, Jugovica, Ramba, Drulovica, pa i tog Sava...

Pogledajte danas, zamislite repku gde od napadaca imate Dzeka, Mandzukica, Jovica pa i Mitra..
Ili vezni red sa Modricem, Rakiticem, Maticem, Pjanicem, Kovacicem i SMS-om.

Wonderkid tj. taj epitet nije ni bitan, bitno da u seniorima imas top asove, sto kaze Bari tu dosta i marketing radi poso, a opet pre godinu dve mali Joveljic je npr. bio legitiman na svim evropskim listama top talenata ili sada Fica Stevanovic...

Ma ljudi ovde na nasim prostorima veliki talenti i svetski asovi nicu kao pecurke..
Pa mi smo u jednoj generaciji maltene imali Piksija, Mijata, Deja, Robija, Panceva, Jarnija, Bobana, Sukera, Sinisu, Jugovica, Ramba, Drulovica, pa i tog Sava...

Pogledajte danas, zamislite repku gde od napadaca imate Dzeka, Mandzukica, Jovica pa i Mitra..
Ili vezni red sa Modricem, Rakiticem, Maticem, Pjanicem, Kovacicem i SMS-om.

Wonderkid tj. taj epitet nije ni bitan, bitno da u seniorima imas top asove, sto kaze Bari tu dosta i marketing radi poso, a opet pre godinu dve mali Joveljic je npr. bio legitiman na svim evropskim listama top talenata ili sada Fica Stevanovic...
Bukvalno bi danas mogo napraviti dve sjajne reprezentacije...od igraca sa ovih protora....

Nismo Francuzi, Spanci, Nemci, Englezi jer nemamo te uslove, pa gomila velikih talenata propadne i uopste ne ispliva
Mislim da to više nije slučaj u tolikoj mjeri. Svijet je globalno selo, europski klubovi imaju skaute svugdje i ako te nije prepoznao netko tu, oni hoće. A talenti propadaju i njima. Jednostavno ti za uspjeh treba i sreća. Treba se poklopiti dosta stvari da bi uspio, uz puno rada što se podrazumijeva. Ako nisi sam vrh naravno.
Razlika između njih i nas je ta dubina rostera, al to je logično.

Mislim da to više nije slučaj u tolikoj mjeri. Svijet je globalno selo, europski klubovi imaju skaute svugdje i ako te nije prepoznao netko tu, oni hoće. A talenti propadaju i njima. Jednostavno ti za uspjeh treba i sreća. Treba se poklopiti dosta stvari da bi uspio, uz puno rada što se podrazumijeva. Ako nisi sam vrh naravno.
Stara Juga je bila mnogo laksi i prirodniji put za razvoj igraca...nego danas...

Ma da, ali nece Englezi ili Nemci da guraju tog sa strane koji je doveden za par miliona kao na primer nekog svog, domaceg klinca koji je mozda jednako talentovan...
U tom kupovanju talenata prednjace Celzi i Mancster Siti, ali retko ko od tih klinaca zaigra za prvi tim, obicno na kraju naprave karijeru na nekom drugom mestu..

Stara Juga je bila mnogo laksi i prirodniji put za razvoj igraca...nego danas...
Ja baš mislim da je bilo teže. Možda je drugačije bolja riječ. Recimo, u staroj Jugi nisi mogao uspjeti ako si bio totalni balvan. Ne znaš dva na nozi, uštopat loptu, nema šanse da ćeš uspjeti. Danas ako si brz, visok, jak, i imaš vrhunsku radnu etiku, možeš uspjeti. Uz vrhunske trenere i svu moguću opremu koja se danas koristi, možeš postati npr. u više nego solidan npr. stoper.

Ja baš mislim da je bilo teže. Možda je drugačije bolja riječ. Recimo, u staroj Jugi nisi mogao uspjeti ako si bio totalni balvan. Ne znaš dva na nozi, uštopat loptu, nema šanse da ćeš uspjeti. Danas ako si brz, visok, jak, i imaš vrhunsku radnu etiku, možeš uspjeti. Uz vrhunske trenere i svu moguću opremu koja se danas koristi, možeš postati npr. u više nego solidan npr. stoper.
A jeli lakse jednom Coricu tipa ili Zivkovicu uspeti tipa u staroj jugi dje te tempirari raditi na tebi i njegovati te dje si svoj na svome ili u romi benfici gde si samo jedan od i gdje nema vremena da se ceka? Ko ce ga pre istrpiti?...ovo sto si reko za stopere ti vazi za fudbal u globalu jer se promenio i stoper se "pravi"

Perica dokazan igrac u odnosu na Zivkovica juniora, to sto nije uspeo u Realu druga stvar.
Evo ga opet poenta je da svi plemenitiji igraci koji su stasali po ovim nasim ligama od raspada na ovamo bi bez problema stasali u yu ligu a mnogi koji su se zagubili i propali vani bi imali 80% vecu sansu da uspeju u takvoj ligi jer kao sto rekoh svoj si na svome "neguju te" ovako kad promenis zemlju odmah jaca liga intenzitet a masinerija fudbalska nema vremena da nova kultura navike tebe da ceka? pri tome legnu lepe pare umislia da si vec bog o cas posla karijera proleti...ovamo znas da si zakljucan do 27me u toj staroj jugi bas zbog toga nebi jednog pericu kao reprezentaricca izgubili...

Pericu nije kacio taj clan o 27 godina, on je stasavao u SRJ ligi i ludim 90-im. Konkretno za razliku od Zivkovica ostavio je neki trag u CZ, bar ga se vi secate, mali Andrija nije ostavio nikakav trag ni u Srbiji ni na zapadu.

O Boze... Jel ti ne citas ili ti je IQ ispod 80.. Pa on i kaze da je Perica bio u SFRJ da bi ga umesto mocnog Reala sacekala mocna Zvezda u kojoj bi imao veci prostor jer je autohtono Zvezdin, a u Realu mogu da dovedu jos trojicu takvih... O tome ti prica sve vreme... A sto se tice Zivkovica dao je on vama dosta golova i asistencija, pa i onaj gol Steaui, nisu to male stvari da bi ga se tako odricao

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back