Fudbalska reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Najgore od svega je činjenica da smo se svi već pomirili da je reprezentacija smeće, da je ok da nema apsolutno nikakvu bazu, hajdemo reći, vijernih navijača ili kritičara sistema, te da je cijela priča ostavljena političkim balvanima i menadžeriji kojoj ovo jedino i odgovara. Reprezentacija koja nema neki ugled, rezultati bez ikakve kritike, 10 igrača koji su digli glas protiv toga jednostano napušeni itd itd.
Frustrira i činjenica da sam i sam postao ravnodušan kada ih Ukrajina buši sa 5 komada.
Postoji li ikakvo rješenje za ovaj raspad, jer gledajući trenutno stanje, Toletov savez izgleda kao zlatno doba za ovo redovo ponižavanje. Portugal nas je rastavio na sitna crijevca i taj bod je čudo sam po sebi.
Startnih 11, za prosječnog fudbalskog znalca bi trebalo da bude jednostavnije nego ikad u Srbiji, uz obligaciju da se igra bilo kakav napadački fudbal, jer jedino ga mi i Grci još ne igramo u Evropi.
Ima li kraja ili smo stigli na cilj, gdje je to interesna grupa bez rezultatske obaveze i bez ikakve obaveze u odnosu prema dresu. Kosovo raspalo pravi ekipu, a mi, uz igrački kadar bolji od recimo jedne Italije, taljigamo kao muve bez glave. Svima bi nam draže bilo da odustanemo nego da nas Ukrajina oduči od života i u Beogradu.

Najgore od svega je činjenica da smo se svi već pomirili da je reprezentacija smeće, da je ok da nema apsolutno nikakvu bazu, hajdemo reći, vijernih navijača ili kritičara sistema, te da je cijela priča ostavljena političkim balvanima i menadžeriji kojoj ovo jedino i odgovara. Reprezentacija koja nema neki ugled, rezultati bez ikakve kritike, 10 igrača koji su digli glas protiv toga jednostano napušeni itd itd.
Frustrira i činjenica da sam i sam postao ravnodušan kada ih Ukrajina buši sa 5 komada.
Postoji li ikakvo rješenje za ovaj raspad, jer gledajući trenutno stanje, Toletov savez izgleda kao zlatno doba za ovo redovo ponižavanje. Portugal nas je rastavio na sitna crijevca i taj bod je čudo sam po sebi.
Startnih 11, za prosječnog fudbalskog znalca bi trebalo da bude jednostavnije nego ikad u Srbiji, uz obligaciju da se igra bilo kakav napadački fudbal, jer jedino ga mi i Grci još ne igramo u Evropi.
Ima li kraja ili smo stigli na cilj, gdje je to interesna grupa bez rezultatske obaveze i bez ikakve obaveze u odnosu prema dresu. Kosovo raspalo pravi ekipu, a mi, uz igrački kadar bolji od recimo jedne Italije, taljigamo kao muve bez glave. Svima bi nam draže bilo da odustanemo nego da nas Ukrajina oduči od života i u Beogradu.

Hahahahah Tole i zlatno doba, eh kako nas narod ima slabo pamcenje. U Tolovo vreme je Estonija prosla dalje pre nas, Sloveniji nismo mogli dati gol, protiv Jermenije jedva izvukli bod, blamaza na Maksimiru, blamaza sa Makedoncima, kas od Belgije i jos jedan rutinski poraz, dva poraza od Danske kao na treningu, itd. itd... Sa Kokezom smo ipak bili prvi u grupi i to pre 3 ucesnika prethodnog velikog takmicenja, poslednje 3 godine rutinski dobijamo male utakmice, sto je pre bila misaona imenica, sto kroz te kvalifikacije, sto u Ligi nacija, sto Kostarika, itd... Ovo sa Ukrajinom je bila anomalija i posledica Krstajicevog neznanja. Uz jednog prosecnog trenera tipa Muslin plasirali bi se na EP bez vecih problema.

A to da imamo bolje igrace od Italije je epska glupost. Ne mozemo u istu recenicu. Italija ima na sredini Veratija i Zorzinja, u odbrani Romanjolija, Bonucija, Kjelinija, Florencija, De Silja, u napadu Insinjea, Kijezu, Belotija, Bernardeskija, El Saravija, Kijezu, Imobilea, itd.... Imaju mnogo vecu dubinu od nas, a i glavni igraci su im bolji od nasih.

A to da imamo bolje igrace od Italije je epska glupost. Ne mozemo u istu recenicu. Italija ima na sredini Veratija i Zorzinja, u odbrani Romanjolija, Bonucija, Kjelinija, Florencija, De Silja, u napadu Insinjea, Kijezu, Belotija, Bernardeskija, El Saravija, Kijezu, Imobilea, itd.... Imaju mnogo vecu dubinu od nas, a i glavni igraci su im bolji od nasih.

Apsolutno tacno. Neozbiljno je porediti jednu od najvecih fudbalskih nacija sa nama koji smo ispod prosecni poslednjih pola veka.
Najveci problem Italije je selektor i mislim da gore resenje nisu mogli da nadju, a taj Mancini bi nama bio najveci selektor ikada uz Antica.
I strasna generacija mladoh igraca nadolazi Italiji, eto njih za 4-5 godina opet u vrhu. Bonifaci, Bastoni, Mandragora, Barela,Donaruma, Rugani, Lokateli, Kaldara, Kalabrija, Murdjija Kijeza, Orsolini, Kean, Kutrone, sve perspektivni igraci...

Glavni razlog za ovako lose stanje lezi u cinjenici da Kokeza odredjuje ko ce igrati i pita se za sve. Zato i postavlja trenere pocetnike da vode reprezentativne selekcije jer su svesni cinjenice da nisu za ta mesta i da su zahvaljujuci Kokezi tu postavljeni pa onda lako manipulise njima.
Sistem negativne selekcije nas je ovde i doveo, igracki kadar je solidan i tu ima materijala za dobre rezultate.
Najbolje smo delovali dok je Antic vodio tim jer je to bio ubedljivo najbolji selektor .
Kokeza je ocekivao da se mlada selekcija ostvariti dobar rezultat na EP i potom bi jednostavno Djorovica postavio za trenera A tima ali mu je taj plan propao.

Мени ово не делује тачно:
https://www.sportske.net/vest/domac...tora-navijaci-ce-biti-odusevljeni-380286.html

Антић је имао проблема са Караџићем, зашто би пристао на сарадњу са Кокезом који је љига као и овај први, само мало глупљи.

Antic je bingo, dzek pot, win win, uf ne mogu da opisem koliko bi bio srecan da on dodje!!!!

Sa njim bi osvojili EURO sledece godine hahahahahaha :hahaha: Salim se naravno, ali ljudi on je svojvremeno u citavom napadu i na sredini imao samo jednog odlicnog igraca, a to je bio tada vec vremesni Dejan Stankovic, koji nije bio nikakav kreator, nego nesto izmedju zadnjeg i centralnog veznog...

A zamisli sada da dodje, u tim gde imas jednog Tadica, Luku Jovica, Sergeja i Grujica, znaci sve izuzetni tehnicari, pa ako za ovih godinu dana Zivkovic podigne formu, nije nemoguce, pa tu je Mitar koji uvek moze dati gol, korisni Kostic, Gacinovic kao ispomoc, pozadi defanzivni vezni Maksimovic koji ce jos napredovati, znaci skup odlicnih igraca, 3 puta bolji i jaci kadar nego u Juznoj Africi, realno. U odbrani izuzetni Milenkovic, plus Nastasic i zvucni Kolarov..

Sa takvim igracima i sa Anticem TOP 16 na EURU je realnost, naravno moze i opet da se ispadne u grupi na neki baksuzluk, ali su male sanse, jer na EP dodje gomila slabasnih reprezentacija, pa ako naletis na neku Poljsku, Svajcarsku ili Irsku eto te u TOP 8, a to je vec rezultat za Srbiju koja se u toj fazi na nekom velikom takmicenju nije nasla punih 30 godina!!!

@admiral1 & @Sotir zvani djubre
Једино где могу да нађем неко зрно вероватноће је можда добар однос Антића са Марком Пантелићем, али не верујем да би то било довољно. Проблеми због којих је отишао са селекторске функције и даље постоје, само су имена друга.

• Podržavam
Reactions: 4bl
Антићу у тим годинама вероватно недостаје енергија, али сигурно није заборавио фудбалско знање. Тако да се надам да ће Антару изабрати. Једино ми није јасно како онда планирају да га контролишу и уваљују му менаџерске играче.

Hahahahah Tole i zlatno doba, eh kako nas narod ima slabo pamcenje. U Tolovo vreme je Estonija prosla dalje pre nas, Sloveniji nismo mogli dati gol, protiv Jermenije jedva izvukli bod, blamaza na Maksimiru, blamaza sa Makedoncima, kas od Belgije i jos jedan rutinski poraz, dva poraza od Danske kao na treningu, itd. itd... Sa Kokezom smo ipak bili prvi u grupi i to pre 3 ucesnika prethodnog velikog takmicenja, poslednje 3 godine rutinski dobijamo male utakmice, sto je pre bila misaona imenica, sto kroz te kvalifikacije, sto u Ligi nacija, sto Kostarika, itd... Ovo sa Ukrajinom je bila anomalija i posledica Krstajicevog neznanja. Uz jednog prosecnog trenera tipa Muslin plasirali bi se na EP bez vecih problema.

Ne znam, Verati i Zorzinjo vs Matic, Sergej, Milivojevic, Maksimovic....niko me ne moze ubijediti da je ta razlika u klasi tolika.

Najlakse je okriviti Krstajica, daleko da je isti za neku amnestiju, ali on nije uzrok stanja ni problema. Čitav vajb oko te reprezentacije je nekako negativan i smučio nam se svima. Šteta.

Kada su oterali Antica bio sam utucen i besan. Umesto da sada razmisljamo ko bi mogao da ga nasledi nakon 11 nezaboravnih godina, mi razmisljamo kako da vratimo coveka iz penzije. I opet, cak i tako to bi bio kako neko rece bingo za nas, da privede ovaj ciklus kraju, nesto slicno kao Boskov 2000. Ali mislim da su nam za nijansu vece sanse da to mesto preuzme Alegri nego Antic. Tole je i dalje pocasni predsednik fss, a sam Antic vise puta je u prethodnih 9 godina govorio o nasem fudbalu kako se radi, sta se radi i da ga to vise ne zanima. Jedino ako su spremili 4-5 miliona za 2 godine

Kada su oterali Antica bio sam utucen i besan. Umesto da sada razmisljamo ko bi mogao da ga nasledi nakon 11 nezaboravnih godina, mi razmisljamo kako da vratimo coveka iz penzije. I opet, cak i tako to bi bio kako neko rece bingo za nas, da privede ovaj ciklus kraju, nesto slicno kao Boskov 2000. Ali mislim da su nam za nijansu vece sanse da to mesto preuzme Alegri nego Antic. Tole je i dalje pocasni predsednik fss, a sam Antic vise puta je u prethodnih 9 godina govorio o nasem fudbalu kako se radi, sta se radi i da ga to vise ne zanima. Jedino ako su spremili 4-5 miliona za 2 godine

Pa ne znam bas dal se moglo u te nezaboravne godine sa Scepovicem, Ignjovskim, Radovanovicem i Stevanovicem... Jedno vreme Srbija zaista nije imala dobre igrace. Ono sto je dobro, je da se to sada promenilo, i sto ja uvek kazem, svi su izgledi da cemo sledece godine u ovo vreme biti jos dosta jaci. Od ovih imena koja se spominju, Antic je premija, Paunovic odlican izbor, Piksi ok, a Tumba siromasnija verzija Muslina, ne sto sumnjam da bi sa njim napravili neki rezultat, tj. da bi se uopste i kvalifikovali na EP, nego bi vrlo lako mogla da nam se ponovi Ukrajina.. A za Pauna sto neko rece, on ove igrace zna u dusu, mislim ove mladje, izuzetan motivator i takticar, ali ne ziheras, nego u pozitivnom smislu, kod njega se zna ko sta igra i ne samo da bi se sa njim nadao dobrom rezultatu, nego bi konacno mogli zaigrati i nesto sto lici na dobar fudbal. A Piksi mi je nepoznanica, iskreno, sa njim ne znam sta da ocekujem, jeste veliko ime, autoritet i sve, ali kao trener.... ne znam.

@4bl Vidis da je Matic izgubio mesto u Mancesteru.. Verati je jedan od najboljih veznjaka na svetu, razlika je bas onolika koliko pise na TM, Srbija 350 miliona, a Italija oko 800, samo sto to ne menja cinjenicu da je Ukrajina na oko 100, a nadigrala nas je kao da smo petlici. Ne bih ja bas toliko ulazio u taj neki spiritualizam.... Nama su sankcije pojele najbolju generaciju u istoriji i kada su 98 konacno dobili sansu, brate usli su u TOP 16 sveta... Ali to je fudbal, promasis penal i jbg. Ipak je to Holandija..... EP 2000. si imo situaciju s jedne strane da si opet proso grupu na velikom takmicenju, a opet sa druge imas katastrofu u narednoj rundi, koja je samo bila najava onoga sto nas ceka 2006. na SP. Tako da ono, mnogi bi vec tada rekli sta je bre ovo, pa mi smo ukleti.....

Ne znam ja, ti si i za to SP imao brutalno dobre kvalifikacije, pa kasnije kvalifikacije za Juznu Afriku, bilo je bajno, pa dodjes na prvenstvo, pobedis Nemacku i onda nevidjeni baksuzluk u dve utakmice..... Moze se reci da smo citav taj period igrali toplo-hladno, sa ne bas nekim vrhunskim igrackim kadrom, umeli smo na momente da izdominiramo iznad svojih mogucnosti, a onda nam sve to dodje na naplatu protiv Argentine ili Australije...

E sad, taj period od 2010 do 2016 je bio jako nezahvalan, dugo je trajala ta smena generacija, nismo imali igrace, iskreno, sem par zvucnih imena koja su sve do jednog bili defanzivci, ostalo prosek i ispod proseka... Medjutim eto, sa Muslinom i tom 2016. su se stvari promenile, imao si pune 3 godine A reprezentativce koji ginu na terenu, koji na svakoj utakmici trce vise od protivnika, a onda nam se nekako odjednom desio taj Portugal gde smo se Bozijim cudom provukli, a onda Ukrajina i naplata. To nas je vratilo na onaj period 2010-2016....

I na tom SP sto smo ispali u grupi, pa brate Svajcarska je tu negde sa nama po kvalitetu, mozda malo losija u tom trenutku, ali covece oni redovno igraju nokaut faze velikih takmicenja, dok su nama Tadic i Matic sa 30 godina debitovali na velikom takmicenju, eto to ti sve govori... Ali eto i tu skolu smo prosli, znaci to za ove mladje igrace, pred kojima je ako da Bog bar jos jedno 3-4 velika natjecanja sto kazu Hrvati.... Mislim da se razumemo, nismo mi imali neku igru, al smo opet pobedili Kostariku, nismo se izblamirali sa Brazilom, vodili protiv Siptara, bili konkurentni.... Eto. Barem iskustvo vise, za buducnost.

Sad nam treba jedna promena, da se ovo zaboravi, da se nekako uguramo na to EP, dok jos moze Tadic, a ovi mladji imaju jos godinu dana da se unaprede.... Bice ovo leto zanimljivo, Mitar i Zivkovic moraju da nadju klub, videcemo za Milenkovica i Sergeja gde ce zavrsiti.... Pa i Grujic.

Ono sto hocu da ti kazem, da ne verujem bas da su se neke sile urotile protiv nas, jednostavno nas je snaslo malo vise malera nego sto se obicno desava, ali ni to ne moze do veka da traje, i Zvezdi se svasta desavalo, pa je docekala to prolece i usla u LS... A to sto kazes da se igraci nisu trudili, brate ja mislim da je to zato sto oni jednostavno NISU ZNALI, na primer Zoran Tosic, on covek ne zna, i onda tebi izgleda da on nece, ne brate, on hoce, ali ne zna... Pa jbt reci iskreno, da li se nasi igraci nisu trudili i ostavljali srce na terenu od dolaska Muslina 2016. do utakmice sa Portugalom 2019. ??? Verujem da si gledao sve utakmice, kao i ja.

Kako Sotire posle svega možeš da maštaš o nekoj ''moćnoj'' reprezentaciji?
Mi smo krš i bićemo krš i u narednih 10 godina što su dokazali i naši mladi reprezentativci sada.
Možemo imati nekoliko igrača u jakim klubovima koji će pružati tamo i odlične partije, ali svi oni kao skup pojedinaca ne vrede mnogo i daju katastrofalne rezultate.

И ја волим 4-4-2. С Антићем бисмо могли да се пласирамо и на ЕП и на СП, мада сумњам да бисмо даље одмакли. Али и то је нешто, неке паре би се слиле...мада ко зна на шта би биле трошене.

Kako Sotire posle svega možeš da maštaš o nekoj ''moćnoj'' reprezentaciji?
Mi smo krš i bićemo krš i u narednih 10 godina što su dokazali i naši mladi reprezentativci sada.
Možemo imati nekoliko igrača u jakim klubovima koji će pružati tamo i odlične partije, ali svi oni kao skup pojedinaca ne vrede mnogo i daju katastrofalne rezultate.

Sta su mladi dokazali? Kad osvoje, kazete to je nebitno, to niko ne gleda, a kad izgube, e onda je odjednom bitno....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back