Fudbalska reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam ko je ovaj novinar...Ali ovde se nalupeto za medalju...Prvo Muslin nije nikakvu odbranu utego...Ovo se zove 'lupetanje po defaultu' bacis pogled na formaciju jos manje na statistiku i izvuces neki zakljucak bez odgledane utakmice...tako ovaj tekst izgleda...najveci nas problem je upravo u tome kada se branimo kako stojimo na terenu...3 zadnja igraca nemamo uigrana jos uvek stalno se rotiraju em nisu uigrani em je svaki sklop kiksu...Pa svi smo gledali sad treba da nabrajm ovde sto induvidalne kikseve sto situacija na terenu?...Upravo tu imamo najveci problem sto kad nas protivnik stisne lose stojimo na terenu a jos teze se oslobadjamo pritiska i iznosimo loptu...I to je od prve utakmice uocilo i sve je bivalo izrazenije i na kraju je nasa nemoc i taj problem tu protiv Austrije dosao do izrazaja mogli su nas urnisati tu jeste Stojkovic svasta povadio njegova najbolja partija...Tu sam se potajno nado da ce Muslin napraviti sa 2 3 nova igraca neke korekcije i time samog Matica rasteretiti koji je najveca zrtva ove igre jer je deckom u totalnom rascepu...Ovo gore isnpirisano Tadic...Kostic sa druge strane direktan...Mitar koji daje neki svoj maksimum pritiska koliko moze sidri uz sve njegove limite ovo je dobro odigro i tesko da sada moze vise a upitno je i zna li vise...je najbolje sto smo videli od reprezentacije i u zadnjoj trecini je bilo fudbala...

I kakva Slovenija kakva Bosna kakvi bakraci bre....Bosna ima par zanimljivih igraca mogli bi mozda neki fudbal da igraju...ali sve treba da se poklopi...a i mnogo kvalitetnijim reprezentacijama se stvari nepoklope...plus imaju pun klinac ispodprosecnih igraca i nekih gotovo neresivih problema...Cuj Bosna razocarala jer je zavrsila ispod Grcke koja ako nesto u fudbalu zna, zna igrati na rezultat i na svakom su takmicenju...a da nespominjem belgiju koja je za dve klase iznad najmanje...Bosnu jednom u100 godina trefila jedna solidna generacija i sad treba njih predstaviti kao neki gigant na balkanu i oni da budu neka referenca...Ma ajde...

Paunovic bi bio najbolje i najpravednije resenje....kad je mogao jedan Curcic da vodi reprezentaciju e vala moze i Paunovic koji ima neuporedivo vece pravo s obzirom da je osvojio prvu zlatnu medaju za Srbiju u reprezentativnom fudbalu..... Ako on dodje ja garantujem cetvrtfinale SP, a za nesto vise od toga neka garantuju igraci....upamtite moje reci da ne bude posle kako nisam rekao :D

Poslednja izmena:
musllin je promenjen, jedino resenje mora biti paunovic...

nikakav piksi lopov i terze lepeze kombinacije...

paun je osvojio srbiji zlato u fudbalu i samim tim je najveci trener svih vremena

ali, ne verujem da ce paun hteti na klupu posle ovog cirkusa... smenuti trenera posto je odveo na prvenstvo... paun je ozbiljan covek vaspitan...

Ne volim da ga slusam, pun je sebe kad prica, ovde je dosta toga pogodio.

Pre svega se slazemo oko formacije u kojoj reprezentacije generalno treba da igraju. Tri centarhalfa, dva zadnja vezna, ofanzivni bekovi umesto krila, i na gol manje, ziheraski. Narocito mi.

Ne slazem se da smo prosecna reprezentacija limitiranog kvaliteta, apsolutno ne. Mislim da smo igrali na suvi rezultat, da smo imali Tadica koji nas je vukao i to je to. Nismo imali selektora koji ce da, prvo pozove sve najbolje igrace, i drugo, da iz njih izvuce njihov puni potencijal, kroz takticku disciplinu, jasno definisane zadatke, timske, linijske, pojedinacne.

Mi imamo prvih 11 igraca koji su nosioci igre u svojim sadanjim ili bivsim klubovima, koji igraju jak fudbal u ligama 5, koji su pravili ili ce praviti milionske transfere, imamo spoj mladosti i iskustva, sa tek po kojom kriticnom pozicijom u timu.

Golman: Stojkovic, jaka karika, mozda u najboljim godinama karijere.

Centarhalfovi: Ivanovic (iskustvo, igra Rusku ligu koja ga ne iscrpljuje kao Engleska), Maksimovic milionsko pojacanje Napolija, decko koji ce mozda eksplodirati u Rusiji, Nastasic (prvi tim Salkea, jos uvek mlad za stopera a iskustvo iz Italije, Engleske, Nemacke).

Bekovi: Kolarov, kao ofanzivni bek je najproduktivniji, u napadu koristan, pozadi ima ko da ga pokrije kad zakasni da se vrati, Rukavina, takodje, s tim sto je dosta slabiji igrac, i desni bek nam je prva kriticna pozicija.

Zadnji vezni: Matic, jedan od 3 najbolja igraca sveta na toj poziciji trenutno, superstar...dovoljno.

Box-to-box: Sergej Milinkovic Savic, uz Matica moze i treba da igra ono sto igra Pogba u Junajtedu, da vrslja napred, da gradi igru, a opet da fizickim prisustvom zatvara i ucestvuje u odbrani, nas prvi igrac od 100 miliona evra.

Ofanzivni vezni: Tadic, nas najkreativniji igrac, glavni asistent u repki i u klubu, ima kontinuitet u nogama. Kostic, tehnicki slab igrac, druga kriticna pozicija u timu, dobro je sto je glavni u Hamburgu, sa tim samopouzdanjem igra u repki.

Spic: Mitrovic, decko je sa 17g prerastao nasu ligu, sa 20g Belgijsku, za 18 miliona presao u NJukasl i zakopao se. Tip je centarfora kakav ovom sistemu odgovara, vredan je decko, daje se za tim, ali je i luda glava. Nema kontinuitet u nogama, na zimu da zapali negde drugde.

Ako je ovo los tim, onda ja stvarno ne znam. Samo treba da se prebaci u veci stepen prenosa, da se ne vozi stalno u drugoj brzini.

To da je pun sebe, mozda, o je njegov stl, ali u ovom slucaju nije vazno.
Covek puno zna, desava se i da pogresi - kao to da je cele sezone tvrdio da Lester nece biti sampion, ali i to nije vazno.

Sa njegovim misljenjem o Muslinu se u potpunosti slazem.
Covek je uspeo da uklopi i samo to je vazno, Igra nije bila leprsava, oko toga moze da pitate nesto Mulinja, on ce to objasniti. Grupa nije bila laka, iako se to na veliko tvrdi, Irci i Velsani su odlicene ekipe, sa odlicnim trenerima.

Da li ce da uklopi njegov naslednik, to cemo josh videti. Nismo slaba reprezentacija, ali nismo ni mn jaki, ja bih rekao da smo osrednji, Osim Matica mi nemamo mega zvezdu koja igra u velikom klubu. Ivanovic i Kolarv su OK, ali oni su prosli zenit, videcemo da li ce ih povrede mimoici u natavku, nisu to vise mlada tela.

Tosic nije u formi, a izgleda da ce ga onaj marokanac poslati na klupu. Ostali nisu dostigli taj nivo, covek sa dva prezimena ce mozda napraviti transfer veka, ali da vidimo, mozda i nece. Da vidimo koji ce ga veliki klub uzeti i kako ce se tamo snaci. Ako nije igrao za repku, onda sigurno postoji neki razlog

Paun jeste dobro resenje, ali ne bih ga sada za ovaj Mundijal da ga istrosimo. Njemu bih dao sledeci citav ciklus od dve kvalifikacije i dva velika takmicenja, da generaciju sa kojom je osvojio provede neko duze vreme. Plasim se da bismo ga sada, u slucaju neke katastrofe (koja je realna imajuci u vidu kakvi je.bivetri igraju u ovoj generaciji) brzo potrosili. Mislim da je Paun selektor za velika dela i da treba da radi sa reprezentacijom cija ce okosnica biti ona njegova generacija.

Vidim da je neki novinar napisao stvarno neopevanu glupost, a to je da je Muslin "zategao odbranu". Odbrana ne da nije zategnuta, vec je deo citavog problema. Muslin je ziheraski trener, stara skola razmisljanja "kuci napadamo u gostima se branimo" fazon. On je u Austriji, gde nam je trebala pobeda, igrao kako kaze "oprezno", a realno kukavicki. Igrao je sa dva zadnja vezna, sa najmanje pet defanzivaca ili igraca kojima je defanziva prioritet. Kako je zategao odbranu najbolje govori cinjenica da smo primili tri gola a da je Mustafa skinuo jos najmanje pet zicera. Uz napomenu da je Autrija toliko jadna, da kada smo prvi put ozbiljno napali, mi smo i dali gol. Dakle samo da smo ih napali, izvukli smo bolji rezultat, u krajnjem slucaju ostavili bismo bolji utisak.

Ponovicu, hvala Muslinu sto je u grupi sa olupinama od reprezentacija osvojio prvo mesto, ali sa pravom smo mu se zahvalili na saradnji. Jer da smo njemu ostavili da sastavlja tim za Mundijal, jeb.es mi sve ako ne bi vratio Laneta i Krasica u reprezentaciju.

Ama ljudi vi pričate o Paunoviću, u kom svetu vi živite?
Čitam komentare i imam osećaj kao da Puanović nije selektor samo zato što ga FSS nije zvao, a niko da se pita da li taj čovek uopšte želi da vodi reprezentaciju. Po vašim komentarima on kao da se ništa ni ne pita.

Čovek živi američki san, ima veoma dobre uslove, trenira jednog Švajnštajgera, verovatno zarađuje i nekoliko puta više novca nego što bi zarađivao kao selektor Srbije. I sada on sve to treba da batali ili da uporedo vodi i klub i reprezentaciju, pa da se stalno cima i putuje sa jednog kraja sveta na drugi.

Dajte malo realnosti. Dobro je što ne tražite Anćelotija.

Cemu toliki hvalospevi o Paunovicu,ipak su to bile mladje selekcije...
Razlika izmedju napaljenih klinaca od 16-17-18 godina zeljnih dokazivanja i nabedjenih fudbalera punih love koji igraju za reprezentaciju samo da bi obisli kurave po Beogradu je nebo i zemlja..
Po meni je Jokanovic bolje resenje..

Sve ovo oko Muslina zvuci kao zesci paradoks ali po meni njegova smena je sasvim opravdana. Jeste da smo kao prvi u grupi otisli na SP na velika vrata ali igra je stvarno losa a i neke njegove tvrdoglave odluke nisu na mestu.

Cini mi se da ni on nije nesto potresen smenom. Uzece debelu lovudzu od FSS-a a i SP ce gledati opusteno uz neki koktelcic a plus sto ce sigurno posle SP imati satisfakciju. Ako prsnemo, moze da kaze - eto, cim su mene sutnuli ode sve u ******. A ako zablistamo, mocice da kaze - eto, vidite kakvu sam ekipu ja selektirao... Za njega je ovo win-win situacija.

Sto se naslednika tice, stvarno nemam ideju koje resenje bi bilo najbolje. Od ovih koji se pominju, nikako Paunovic, Prosinecki i Vajs. Mozda je Piksi cak i najbolje resenje...

- - - - - - - - - -

Ili bata Živa :lol:

Poslednja izmena:
Poznavajuci rad nasih bajnih 'sportskih radnika' ja nevidim osnovu za optimizam... (Nisam je video ni sa Zvezdom da mozemo uci u Evropu u teoriji da, da dodje trener koji hoce da radi koji moze da uspostavi red, i da izvuce maksimum iz igraca, da pogodimo s pojacanjima, da sve sve kockice sklope, naravno svaki utakmicu sam idalje gledo negde u podsvesti se nado idalje se nerviro przio jer je to jace od mene...ali nije bilo realno i objektivno ocekivati da ce novi trener za tako kratko vreme i posle onoga rasula sa Grofom sve da okrene...a eto desilo se hvala Bogu...) Eto na osnovu toga u meni tinja nada da mozemo ubosti sa novim selektorom i da se aman bas sve kockice mogu poklopiti...Iako najobjektivnije kad posmataram ovu situaciju ovo sve deluje kao skolski primer muljacine...
Al sad zamislite dovedemo selektora dignemo igru na visi nivo uz dobru dozu srece prodjemo grupu(zamislite to) Kokeza ima da se zacari covek...moze komotno Vucica oduvati na sledecim izborima...Napraviti ovakav radikalan potez u ovakvom trenutku i jos se ispostavi kao pravi potez :D

Poznavajuci rad nasih bajnih 'sportskih radnika' ja nevidim osnovu za optimizam... (Nisam je video ni sa Zvezdom da mozemo uci u Evropu u teoriji da, da dodje trener koji hoce da radi koji moze da uspostavi red, i da izvuce maksimum iz igraca, da pogodimo s pojacanjima, da sve sve kockice sklope, naravno svaki utakmicu sam idalje gledo negde u podsvesti se nado idalje se nerviro przio jer je to jace od mene...ali nije bilo realno i objektivno ocekivati da ce novi trener za tako kratko vreme i posle onoga rasula sa Grofom sve da okrene...a eto desilo se hvala Bogu...) Eto na osnovu toga u meni tinja nada da mozemo ubosti sa novim selektorom i da se aman bas sve kockice mogu poklopiti...Iako najobjektivnije kad posmataram ovu situaciju ovo sve deluje kao skolski primer muljacine...
Al sad zamislite dovedemo selektora dignemo igru na visi nivo uz dobru dozu srece prodjemo grupu(zamislite to) Kokeza ima da se zacari covek...moze komotno Vucica oduvati na sledecim izborima...Napraviti ovakav radikalan potez u ovakvom trenutku i jos se ispostavi kao pravi potez :D

Ali situacija sa Zvezdom i reprezentacijom nije bas za poredjenje.
Ja smatram da se sva koncepcija Zvezdine igre vrti oko Donalda i Kange ali je Zvezda dolaskom Radonjica, Stojkovica, Jovicica, Krsticica, Pesica, Rodica i Borjana dobila dosta pozitivnih promena. Milojevic je, moze biti, dobar trener koji zna da sastavi pripremi ekipu ali sam prilicno siguran da sa sastavom od prosle godine ne bi mogao da uradi mnogo bolje od Grofa.
Sa druge strane, u reprezentaciji ti mozes da stavis novog coveka koji ce da promeni taktiku, filozofiju igre i ubaci neka nova lica ali je on po pitanju tih novih lica dosta ogranicen. Ja se slazem da Milinkovic Savic treba da igra ali nisam siguran da on sam moze da unese znacajne promene u nasoj igri iz prostog razloga jer smo previse tanki i u odbrani i u napadu a tu nemamo nekih ozbiljnih alternativa.
Ja bih licno forsirao mozda Radonjica, Zivkovica, Grujica i mozda jos par igraca kao neke likove koji mogu da unesu neko osvezenje u igru ali oni niti imaju iskustva a ni jakih utakmica u nogama da bi bas konkretno uticali na nasu igru na tako jakom takmicenju kao sto je SP.
Tako da, sve u svemu, nama je situacija to-ti-je-sto-ti-je i sam plasman na SP je veliki uspeh. Tamo samo mozemo da se nadamo da ce neka grupa igraca bas iznenada da zablista pa da eventualno napravimo neki dobar rezultat.

- - - - - - - - - -

Ali situacija sa Zvezdom i reprezentacijom nije bas za poredjenje.
Ja smatram da se sva koncepcija Zvezdine igre vrti oko Donalda i Kange ali je Zvezda dolaskom Radonjica, Stojkovica, Jovicica, Krsticica, Pesica, Rodica i Borjana dobila dosta pozitivnih promena. Milojevic je, moze biti, dobar trener koji zna da sastavi pripremi ekipu ali sam prilicno siguran da sa sastavom od prosle godine ne bi mogao da uradi mnogo bolje od Grofa.
Sa druge strane, u reprezentaciji ti mozes da stavis novog coveka koji ce da promeni taktiku, filozofiju igre i ubaci neka nova lica ali je on po pitanju tih novih lica dosta ogranicen. Ja se slazem da Milinkovic Savic treba da igra ali nisam siguran da on sam moze da unese znacajne promene u nasoj igri iz prostog razloga jer smo previse tanki i u odbrani i u napadu a tu nemamo nekih ozbiljnih alternativa.
Ja bih licno forsirao mozda Radonjica, Zivkovica, Grujica i mozda jos par igraca kao neke likove koji mogu da unesu neko osvezenje u igru ali oni niti imaju iskustva a ni jakih utakmica u nogama da bi bas konkretno uticali na nasu igru na tako jakom takmicenju kao sto je SP.
Tako da, sve u svemu, nama je situacija to-ti-je-sto-ti-je i sam plasman na SP je veliki uspeh. Tamo samo mozemo da se nadamo da ce neka grupa igraca bas iznenada da zablista pa da eventualno napravimo neki dobar rezultat.

Pa eto onda Krsticica, Pesica, Radonjica Rodica u reprezentaciju i resen problem :D Salim se :)

Moze se igra dosta podici znatno poboljsati ubedjen sam, al je veliki problem sto se igra znatno moze i pogorsati!!!, da apsolutno nebude nijedne pozitivne stavke u njoj kao u vreme Cureta recimo ako nam padne tako neki dunster...Da neponavljam ko papagaj najveci problem imamo na svojoj polovini...ja licno nebi menjo ovu formaciju, al mislim da puno lakse iznosili loptu i oslobadjali se pritiska sa Sergejom kao srednjakom nego sa Milivojevicem, i zato vidim i Kolarova kao jednog od trojice ume da iznese loptu ume da kreira mislim i oce loptu pa eto ti je kreni odozdo jednostavno mislim da bi protok lopte bio puno bolji sa njima i da bi tu vise dobili...kao krilne bekove vidim Kostica i Bastu mozda desno mozda Lazovica...Za Zivkovica sam prilicno siguran da ce naci u svoje mesto u Benfici i izgurati solidnu sezonu...On nam je neophodan gore...Od klinaca Grujica i Lukica vidim kao sigurno buduce A reprezentativce iako su u jako sjebanoj situaciji kao selektor bih njima objasnijo da moraju da pronadju klub gde im se garantuje minutaza da se spremaju da uskoro budu nosioci igre i da se najozbiljnije na njih racuna vec kolko je sutra da do svetskog moraju biti u takmicarskoj formi iole...****** to je neko moje vidjenje...
Al ****** kazem mali milion stvari treba da se poklopi...kolko je to realno???...Primera radi mi smo i mnogo dokazanije igrace posle prve klubske krize znali otpisati bez ikakvih problema...Eto samo kad se setim Kuzmanovica i Krasica...Da smo imali pravog selektora ubedjen sam da bi ih seo i objasnijo koliko je bitno da sto pre rese situaciju u klubu da mi nemozemo sebi da priustimo da takve igrace olako izgubimo mislim da bi da podrska i njima mnogo znacila i da bi bila podstrek pa sto ne i prekretnica u kome smeru ce im otici karijera...
Za Radonjica i meni bi bio na spisku nisam o njemu hteo puno jer cim neki ozbiljniji post napisem trolovi cekaju ko zapete puske i onda to izgubi sav smisao... Radonjic jeste sirov i zelen ali mislim da bi vec kolko je sad od te njegove sirove brzine mogli imati neke koristi ako bi je znali iskoristi...Primera radi ovde je vecini Gacinovic kao siguran putnik dao je dva gola zabelezio jednu asistenciju igra u klubu mlad...sve preduslove ima ok lepo je to...ali kad ga gledas vidis koliko je on zelen...protiv Moldavije Austriju necu ni pominjati kada su mu ozbiljnije pristupili u vise navrata nije mogo loptu da primi niti da se okrenem licem prema golu zelen je brate bas zelen jos mora da napreduje...zovite me ludim ali ja mislim da protiv ozbiljnijeg protivnika vise vajde mozemo videti od te Radonjiceve sirove brzine i drskosti nego od Gacinovica sada...

Nalupetao se doticni autor samo tako...
Videli smo i vidjamo vec bar 7 godina na sta licimo kad "osoguravamo" box-to-box igraca jednim krljacem, to ne radi ni Murinjo ,najveci ozbiljni ziheras ....i to jos uz 3 stopera pozadi, pa je l slusa sebe tekstopisac?
Matic i SMS bi odlicno radili zajedno , poenta i jeste da imas vise igraca kpji umeju sa loptom i da je iznesu, a ne da ispucavaju loptu napred kao nenormalni

A pnda Ivica Osim...cuveni Osim koga sada velicamo jer je jelte isto terao inat kao ovaj danas...i sta ako je terao? Je l napravio rezultat neki? Pa nije , ta reprezentacija da je igrala u najjacem sastavu izbacila bi Argentinu...danas se predstavlja u fazonu "bravo Ivice , bravo sto si izostavljao najvece igrace sa ovih prostora,zato i jesi prosao u cetvrt finale"....

I privid je da je Muslin umeo da igra na rezultat, da je umeo ne bi primili 10 golova, ne bi strepeli za plasman do 70. minuta ppslednjeg meca...pre bi se reklo da su nam u ovim kval isli na ruku rezultati svih ostalih....kad god nam je trebao neki rezultat on se i desio....

A ovo oko individualnog kvaliteta, Petkovic i Antic su se sa slabijim timovima prosetali kroz kvalifikacije

Ma novinarcic lupeta nikad nije sutnuo loptu u zivotu...Matic je klasican 'osigurac - holder'...to sto je on imao svoj momente magije sad kod Murinja kad je tek preso protiv laksih protivnika koje su drzali visoko pa je bio cesto na protivnickoj polovini je druga prica... kakav crni 'box to box'...pa ni u Benfici to nije igro...mozda u Viteseu zadnji put...

Poslednja izmena:
Aj Kolarov stvarno zna biti agonija...ali ako je jedan igrac zasluzlio postovanje to je onda Bane kiksao je i ove kvalifikacije i prosle telo je pocelo da ga izdaje a vise se zasitio i svega u nasoj reprezentaciji i okolo nje...ali ljudi zaboravljaju da je do pre njegovog pada fizickog covek bio jedna od retkih svetlih tacaka kako na terenu tako i van terena u reprezentaciji koliko nas je puta samo vadio svojim golovima izgaro do poslednjeg atoma snage...ali covece koliko nas je puta vadio golovima secam se zezanja u drustvu Baneta u spic...e i sve se zaboravi Banetu nikada nista necu zameriti...Ja ga vidim kao nekoga ko nam je sve dao a taj njegov pad kao 'dokle vise brate? nemoze pod kozu vise' a ni telo neda....

- - - - - - - - - -

I ovaj gol Prijovicev na asistenciju Mitrovica je velikom zaslugom i njegov odakle je izneo loptu zatim izdrzao duel nije joj dao da pobegne posle mitru nastavio da trci...Neznam meni je ta akcija nekako imala simbolike za Baneta kao neki pecat na njegovu reprezentaivnu karijeru... do kraja do poslednjeg atoma snage...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back