Fudbalska reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Srbija ima 5 igraca koji su nezamenljivi, da kazem okosnica ekipe, a to su: Ivanovic, Kolarov, Matic, Markovic i Tadic

Mnogi ce se iznenaditi sto sam ovde naveo Markovica, to je zbog njegovih karakteristika - prodor, brzina, eksplozivnost

Slazem se da nas ofanzivni deo treba da se vrti oko Tadica. Tadic igra na svim pozicijama - levo krilo, desno krilo, iza spiceva. Trenutno u Sautemptonu igra kao levo krilo i odlicno mu ide

Advokat mora da poprica sa Tadicem da bi video koja pozicija njemu najbolje lezi, i na osnovu toga posle da kombinuje

To je nas najbolji veznjak, nas Di Marija, i sve mora oko njega da se vrti u napadu

Ja mislim da Tadić kod nas mora da igra prednjeg veznog, jer tu nemamo nikoga... možda bi Ljajić još mogao da odigra to kako treba, možda...

Zaboravio sam Đuričića... vidjećemo kako će da igra u Majncu... trenutno mislim da čak i ne zaslužuje poziv za reprezentaciju...

Krila imamo... Marković, Tošić, Ljajić, Kostić (njega moramo probati- u Štutgartu je već dobio minutažu)... i Basta je odigrao na toj poziciji sasvim solidno.

Poslednja izmena:
Pa kriticno je ,zato sto Markovica racunam levo,a Tadica u sredinu (jer nemamo bolje resenje na poziciji 10).
Za Tosica sam naveo,nije to igrac za jake domete.
Ljajic je trenutno u kanalu da ponovim jos jednom i Djuricic
Jojica kao svuda u normalnom svetu posmatram u paru s Maticem a iza 'desetke' . Kuzmanovic je daleko od potrebne forme, Gudelj je ok ,ali treba jos da napreduje.

Ubacićemo Bastu da seva po desnoj strani. ;)

Nego kad smo kod golmana, jel Lukač ima pravo nastupa za nas? Mogao bi da se nametne, posebno jer su Stojke i Brkić kiksare.
U napadu je u dalje provalija. Đorđević nije za ozbiljan fudbal, a Mitar treba da se odluči da li će da buide fudbaler ili "vonabi" Baloteli.

Poslednja izmena:

Nego kad smo kod golmana, jel Lukač ima pravo nastupa za nas? Mogao bi da se nametne, posebno jer su Stojke i Brkić kiksare.
U napadu je u dalje provalija. Đorđević nije za ozbiljan fudbal, a Mitar treba da se odluči da li će da buide fudbaler ili "vonabi" Baloteli.

Basta je Laciju presao na beka,a i sta znam ja bih nekako tu igraca koji nije striktno vezan za jednu stranu, da bi mogao da se ukrsta sa Tadicem i Markovicem, jer tek onda mozemo ocekivati dobre partije,a ne da svako ima svoju traku i sparta po njoj....

Ma svi golmani su nam tu negde,ceka se Rajkovic :D
Ali kontam da ako bi sredina odradila posao kvalitetno, jedan od ove dvojice bi mogao da odradi posao koji se trazi od njega.....tu je i Scepoje , covek sada igra ostvrski fudbal :D

Srbija ima 5 igraca koji su nezamenljivi, da kazem okosnica ekipe, a to su: Ivanovic, Kolarov, Matic, Markovic i Tadic

Mnogi ce se iznenaditi sto sam ovde naveo Markovica, to je zbog njegovih karakteristika - prodor, brzina, eksplozivnost

Slazem se da nas ofanzivni deo treba da se vrti oko Tadica. Tadic igra na svim pozicijama - levo krilo, desno krilo, iza spiceva. Trenutno u Sautemptonu igra kao levo krilo i odlicno mu ide

Advokat mora da poprica sa Tadicem da bi video koja pozicija njemu najbolje lezi, i na osnovu toga posle da kombinuje

To je nas najbolji veznjak, nas Di Marija, i sve mora oko njega da se vrti u napadu

Nema šta da se tu iznenađujemo...upravo ovo što si naveo su više nego dovoljni razlozi da bude jedan od predvodnika reprezentacije :ok:

Lukac je vec igrao za reprezentaciju. Drugi je golman trenutno.

Advokat je na slatkim mukama definitivno.
Vidim da istice timsku odbranu, sto jako bitan segment i sto nam je nedostajalo ranije.
Dzabe sto ti u odbrani imas Ivanovica, ako je ispred njega recimo Tosic koga boli tuki da se vraca u odbranu.
Odbrana pocinje na protivnickoj polovini, destrukcijom u fazi gradjenja igre.

Mi imamo ubica igrace za tu formaciju 4-3-3.
E sad, uz odlicna krila, gde mozemo da biramo, mi imamo tu srecu da imamo i odlicne igrace koji mogu da odigraju iza napadaca, poput Djuricica, Sulejmanija, Jojica.
Tu je jako bitno da se uspostavi saradnja sa Mitrom, kao "sidrasem", koji moze da izdrzi bar dva igraca na ledjima, sto ostavlja prostor igracu iza njega da iskoristi priliku i da gol.

Sto se tice golmana, Stojkovic je tu broj jedan, ma koliko pojedini ovde imali animozitet prema njemu.
Basta na krilo - nikako. Covek je vecito izgubljen izmedju pozicije beka i krila. Nije dovoljno dobar u defanzivi za beka, dok je isuvise tehnicki limitiran za krilo.

Advokat je na slatkim mukama definitivno.
Vidim da istice timsku odbranu, sto jako bitan segment i sto nam je nedostajalo ranije.
Dzabe sto ti u odbrani imas Ivanovica, ako je ispred njega recimo Tosic koga boli tuki da se vraca u odbranu.
Odbrana pocinje na protivnickoj polovini, destrukcijom u fazi gradjenja igre.

Mi imamo ubica igrace za tu formaciju 4-3-3.
E sad, uz odlicna krila, gde mozemo da biramo, mi imamo tu srecu da imamo i odlicne igrace koji mogu da odigraju iza napadaca, poput Djuricica, Sulejmanija, Jojica.
Tu je jako bitno da se uspostavi saradnja sa Mitrom, kao "sidrasem", koji moze da izdrzi bar dva igraca na ledjima, sto ostavlja prostor igracu iza njega da iskoristi priliku i da gol.

Sto se tice golmana, Stojkovic je tu broj jedan, ma koliko pojedini ovde imali animozitet prema njemu.
Basta na krilo - nikako. Covek je vecito izgubljen izmedju pozicije beka i krila. Nije dovoljno dobar u defanzivi za beka, dok je isuvise tehnicki limitiran za krilo.

On se ubio za formaciju 3-5-2... nije još kasno da to nekad pokušamo kao rezervna formacija...

- - - - - - - - - -

Inače, Basta je na krilu kod Mihajlovića odigrao sasvim dobro.. bio je među najboljima na tim utakmicama...

On se ubio za formaciju 3-5-2... nije još kasno da to nekad pokušamo kao rezervna formacija...

- - - - - - - - - -

Inače, Basta je na krilu kod Mihajlovića odigrao sasvim dobro.. bio je među najboljima na tim utakmicama...

Basta je igrao kod Mihajlovica fenomenalno. Ali on nije igrao ni beka ni krilo nego nesto izmedju... povucenije od krila a malo iznad desnog beka i ofanzivnije. Moze on itekako da se ubaci u prvih 11.

Pristao bih da u fudbalu budemo na nivou Naurua, samo da se u kosarci vratimo na staze stare slave.
Što se fudbala tiče, blizu si da ti želja bude ispunjena.

- - - - - - - - - -

Basta je igrao kod Mihajlovica fenomenalno. Ali on nije igrao ni beka ni krilo nego nesto izmedju... povucenije od krila a malo iznad desnog beka i ofanzivnije. Moze on itekako da se ubaci u prvih 11.
Tako otprilike. Dobar je Basta kad je u formi.

Basta je idealan za 3-5-2 al cini mi se da ce advokat igrati sa 4 igraca u odbrani.

Neki put kad čitam ovaj forum imam utisak da je bitna formacija a ne ko igra.

Dzoni je u pravu ovde sto se tice 5 igraca u veznom redu i za Bastu. On je upravo za tu formaciju kao stvoren da igra na krajnjoj desnoj strani u veznom redu. Na to sam i mislio kada sam napisao da tu ne igra ni beka ni krilo. Naravno to vazi kada su vezni igraci u liniji bez izrazitih krila.

Dzoni je u pravu ovde sto se tice 5 igraca u veznom redu i za Bastu. On je upravo za tu formaciju kao stvoren da igra na krajnjoj desnoj strani u veznom redu. Na to sam i mislio kada sam napisao da tu ne igra ni beka ni krilo. Naravno to vazi kada su vezni igraci u liniji bez izrazitih krila.
Hoću da kažem da ako imaš dobrog igrača onda je valjda logično da napraviš takav sistem u kome će on da dođe do izražaja. A ne da robuješ nekim šemama i formacijama. Za Bastu sam rekao da se slažem da treba da ima mesto, što onda valjda znači i neku postavku sa više igrača u veznom redu.

Hoću da kažem da ako imaš dobrog igrača onda je valjda logično da napraviš takav sistem u kome će on da dođe do izražaja. A ne da robuješ nekim šemama i formacijama. Za Bastu sam rekao da se slažem da treba da ima mesto, što onda valjda znači i neku postavku sa više igrača u veznom redu.

Slazem se ali opet nekom igracu neka odredjena formacija ostavlja vise prostora da dodje do izrazaja. Basta je poceo kao desni bek pa je zavrsio u veznom redu u Udinezeu i ispostavilo se da je tako vise doprinosi igri. Isto i kod nas. Lepo je sto moze da igra i desnog beka ali je jos lepse sto moze igrati na nekoj drugoj poziciji po potrebi. Recimo i Tadic moze da igra na oba krila i iza napadaca ali mu najvise odgovara pozicija levog krila. Ili Zoran Tosic moze isto da igra na oba krila ali je ubojitiji na desnom. Sve zavisi od formacije, postavke igre, strategije... kome se koja uloga da. A sto si raznovrsniji igrac to je bolje za reprezentaciju jer mozes da pokrivas vise pozicija u slucaju da je neko povredjen ili suspendovan.
Sto se tice 3-5-2 meni se ne svidjaju ta trojica pozadi jer nasa reprezentacija tako ne ume da igra. Mi smo oduvek bili defanzivna reprezentacija koja igra pozicione napade a sa nasim mentalitetom odustvo jednog igraca u odbrani bi rezultiralo debaklima.

Poslednja izmena:

I Kolarov je dobar za bočnog lijevog u toj formaciji... problem je što nemamo rezerve za njih...

Mi smo oduvek bili defanzivna reprezentacija koja igra pozicione napade a sa nasim mentalitetom odustvo jednog igraca u odbrani bi rezultiralo debaklima.

E vidis, to je nedopustivo sa ovakvim igracima.
Mi nemamo ekipu koja moze da davi loptu i igra neku tika-taka, prci-prc taktiku.
Mora da se igra brzo, konkretno, da se koristi brzina ofanzivnih igraca.

Nadam se da ce Holandjanin to nase mrsomudjenje promeniti.
Ako to uspe, ima nade za dobar rezultat.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back