Fudbalska reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kokeza najavio ''infrastrukturnu revoluciju'' u Srbiji!

Prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza prisustvovao je tradicionalnoj manifestaciji ''Dan fudbala'' u Banjaluci.

FSS je ovoga puta dobio najvažniju nagradu za fudbalsko stvaralaštvo i izuzetna dostignuća, za vek postojanja, a nagrađen je i proslavljeni stručnjak Velibor ''Bora'' Milutinović.

Tom prilikom, Kokeza se osvrnuo i na brojne infrastrukturne poslove koji su započeli u Srbiji i koji bi trebalo da budu krunisani i izgradnjom Nacionalnog stadiona.

''Od dana kada sam došao na mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije postavili smo neke prioritete, rezultate koje želimo da ostvarimo.

Plasmanom na Prvenstvo sveta vratili smo se tamo gde srpski fudbal i zaslužuje, a mlada reprezentacija se dva puta plasirala među najbolje selekcije u Evropi. Novi cilj je da posle dve decenije naša 'A' reprezentacija izbori odlazak na Prvenstvo Evrope.

Istakao bih i da smo, prvi put posle nekoliko decenija, uložili ogromna sredstva kako bi sredili terene na stadionima širom Srbije.

Pokrenuli smo pravu infrastrukturnu revoluciju, a u saradnji sa državom i lokalnim samoupravama, uskoro će početi izgradnja nekoliko stadiona, a svoj dom dobiće i reprezentacija izgradnjom Nacionalnog stadiona.

Želim sve da vas još jednom pozdravim i nadam se da ćemo svi zajedno imati priliku da se radujemo plasmanu Srbije na Prvenstvo Evrope'', rekao je, između ostaog, Slaviša Kokeza u obraćanju prisutnima, a prenosi sajt FSS.

Roma bez milosti, Kolarov za primer ostalima!

Aleksandar Kolarov je poslužio kao primer svima.

Nakon što je produžio ugovor sa Romom, posle gesta prema navijačima u duelu protiv Bolonje, kapiten Srbije je kažnjen. On je posle meča rekao da se ništa nije desilo, ali klub misli drugačije.

Kolarov je prihvatio kaznu, takođe, u poslednje vreme se ne nalazi u dobroj formi, kao ni čitav tim, a problemi su navodno povreda, odnosno to što nije dovoljno fizički spreman.

Roma je u velikoj krizi, čak se pominje pozicija Fonseke, a spekulisalo se da bi Kolarov mogao naredne godine i pored toga što je produžio ugovor sa "Vučicom" mogoa da se pridruži Mihajloviću u Bolonji.

Tumba odlučio, napadač debituje protiv Norveške?

Selektora Srbije Ljubišu Tumbakovića uskoro očekuje najveći selektorski izazov, polufinale plejofa za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Norveške u Oslu.

Meč je na programu 26. marta od 18 časova, dovoljno vremena da selektor "orlova" odredi najbolji tim koji će se suprotstaviti Skandinavcima.

Kako piše Sportski žurnal, za očekivati je da Tumbaković u nacionalni tim pozove Luku Jovića, ali i Dušana Vlahovića koji u 2020. godini igra sjajno za Fiorentinu, naravno pored neprikosnovenog Aleksandra Mitrovića.

Nekadašnji član Partizana postigao je šest golova za "ljubičaste" u novoj kalendarskoj godini i to protiv rivala kakvi su Inter, Napoli...

Vlahović je do sada bio redovan u mladoj reprezentaciji Srbije, ali ga je selektor Ilija Stolica stavio na "hlađenje" prilikom poslednje reprezentativne akcije "orlića", najverovatnije zbog problema sa disciplinom...

Videćemo da li je 20-godišnji napadač smirio "bubice", a sudeći prema njegovim igrama u Seriji A poziv u seniorsku reprezentaciju se čini kao pravo rešenje.

Vlahović još uvek nije zabeležio nastup za reprezentaciju Srbije.

Velika glavobolja za Tumbakovića, Srbija oslabljena u Oslu?

Srbiju očekuju presudne bitke za plasman na Evropsko prvenstvo, u polufinalu baraža "orlovi" će gostovati Norveškoj.

U Oslo će ipak krenuti oslabljeni?

Prema pisanju francuskog La Provans, fudbaler Marseja Nemanja Radonjić juče je operisao prepone i sledi mu pauza od mesec i po dana, prema rečima doktora koji je izveo operaciju.

Postoji mogućnost da se krilni napadač vrati ranije sa terena, ali to bi verovatno ugrozilo njegov pravovremeni oporavak.

Nemanja Radonjic

Srbija svoj meča igra 26. marta, pa se nadamo da će srpski fudbaler koji se nalazio u odličnoj formi pre povrede ipak moći da pomogne svojim saigračima u nacionalnom timu.

Tumba vraća optimizam, stigle dobre vesti!

Od dolaska na klupu ''Orlova'', selektor Ljubiša Tumbaković je ukazao veliko poverenje Nemanji Radonjiću, koji mu je uzvratio dobrim partijama i golovima protiv Luksemburga.

S obzirom da je tokom zime i u Marselju bio sve efikasniji, jasno je da se na Radonjića ozbiljno računa i za predstojeći baraž Lige nacija preko koga put vodi na Evropsko prvenstvo.

Danas je stigla zabrinjavajuća vest da je Radonjić operisao prepone i da ga očekuje duža pauza, ali selektor Tumbaković je večeras preneo bolje vesti.

''Operisan je, ali, već za dve nedelje će biti na terenu. U međuvremenu radiće sa profesorom Andrejom Milutinovićem u Beogradu. Do utakmice sa Norveškom biće spreman'', izjavio je Tumbaković, a prenosi ''Žurnal''.

Krstajić otvorio dušu i ocenio svoj selektorski učinak, Tumbaković ima isti problem?

Bivši selektor Srbije Mladen Krstajić otvorio je dušu u intervjuu za Sportski žurnal gde je govorio u svom učinku na klupi "orlova".

"Rezultati koje sam postigao sa reprezentacijom su potcenjeni. Eto, sada se vidi da ni ta Liga nacija nije bila takmičenje da se tek tako igra. Šansu sam na terenu pružio mladim igračima, oni bi trebalo da budu duže zajedno u timu, da stvorimo okosnicu. Međutim, problem je što nema kontinuiteta u radu. Sad i moj naslednik Ljubiša Tumbaković ima isti problem", smatra on.

"Ako nekad nešto presečemo onda nema potrebe da se ponovo vraćamo na iste stvari. To crpi i oduzima energiju. Ni sada mi se neke stvari ne sviđaju, Sergej Milinković Savić, Uroš Spajić, Miloš Veljković, Marko Grujić... nemaju kontunitet igrara u državnom timu, a mora im se dati šansa. Kad će igrati ako neće sada, u ovim godinama i formi", smatra Krstajić koji se potom osvrnuo i na katastrofalan poraz Srbije u Ukrajini koji mu je i "presudio".

"Desilo se, takav dan se dogodio, neobjašnjivo za sve nas. Preuzeo sam odgovornost i nikad ne bežim od toga, iako ima tu nekih stvari koje nisu za javnost. Da smo recimo u Ukrajini poraženi sa 0:1 ne bi se digla tolika frka u javnosti, jer i posle bilo kojeg poraza tu znali smo da nam je neophodan bod u Beogradu protiv Portugalije", istakao je proslavljeni fudbaler.

"Možda i novinari očekuju više nego što možemo, jer nismo velesila i treba da u nekim situacijama da reaguju drugačije, a ne prenošenjem negativnih stvari u javnost", rekao je Krstajić.

Sada više nema dileme, Matijašević potvrdio Tumbine reči!

Informacije da Nemanju Radonjića nakon operacije čeka duga pauza nisu mogle da stignu u gori čas za reprezentaciju Srbije koju čeka plejof za plasman na EURO.

Do meča sa Norveškom ima nešto više od mesec dana, fudbalera Marseja će zaista morati van terena, ali ne zadugo što je potvrdio i selektor "orlova" Ljubiša Tumbaković koji je istakao da će moći da računa na Nišliju.

Informaciju je potvrdio i direktor reprezentacije Vladimir Matijašević.

"Radonjić je operisan u Minhenu, sve je prošlo kako treba. Danas stiže u Beograd, a već od sutra počeće terapije u Beogradu i program oporavka kod profesora Andreje Milutinovića", kazao je on u izjavi za Sportski žurnal.

"Već od nedelje Radonjić bi trebalo da počne i da trči. Za dve, najduže tri nedelje, uključiće se u pun trenažni proces u Marseju. Do 26. marta Radonjić će biti potpuno spreman", istakao je Matijašević.

FIFA objavila najnoviju rang-listu, kako stoje "orlovi"?

Fudbalska reprezentacija Srbije sačuvala je 29. mesto na FIFA rang listi, objavljeno je iz Svetske kuće fudbala.

Srbija zajedno sa Turskom ima 1.494 boda, ispred Nigerije, Slovačke, Irana i Republike Irske.

U Top 10 nije bilo promena, na vrhu je i dalje Belgija, ispred Francuske, Brazila, Engleske i Urugvaja, a potom slede Hrvatska, Portugalija, Španija, Argentina i Kolumbija.

Naredna rang lista biće objavljena 9. aprila.

"Orlovi" utakmicu protiv Norveške u baražu za plasman na EP igraju 26. marta u gostima i ukoliko pobede sastaće se 31. marta u Beogradu sa boljim iz meča Škotska - Izrael.

Tumba, imamo rešenje za EP, "Mitrov gambit"!

Aleksandar Mitrović je kralj "Krejven Kotidža". Najbolji je strelac Čempionšipa, a računajući i Srbiju, ove sezone je dao 29 golova.

Ono što se posebno ističe je da je obuzdao temperament, porodica i deca su mu pomogli, ali malo ljudi zna da je Mitrović odličan šahista.

"Obožavam da igram", kaže "Mitro".

"Moj otac je bio odličan, jedan od najboljih šahista u zemlji", otkriva napadač srpske reprezentacije.

Pomaže li šah na terenu.

"Naravno, kako predvideti sledeći potez, pomaže koncentraciji, ima dosta sličnosti. Otac me je naučio da igram, ali nikada nismo igrali, jer je bio predobar, umesto toga učio sam iz knjiga, analizirajući partije", rekao je Mitrović i ponudio novinaru "Dejli Mejla" da ne pričaju ovako već za tablom.

Mitrović igra svakodnevno, onlajn ili sa ženom.

Mnogo je srećniji nego pre par godina.

"Sazreo sam, nemam pojma kad sam dobio poslednji crveni karton, verovatno u Njukaslu", dodaje Srbin i u pravu je.

Dvoje dece, Luka i Nađa su ga smirlili.

Posebno ćerka.

"Nasledila je moju agresiju, ako ne dobije ono što traži, udara kako bi me podsetila", smeje se Mitar.

Ranije je naučio da broji do šest, pa tek da reaguje, kaže da je sada na osam ili devet, ali da izbroji do 10 dok ne eksplodira.

"Nema šanse, to neće biti nikad", siguran je Mitro dok sa tribina odjekuje, "Mitro's on fire, your defence is terrified".

Zna koliko vredei.

"Nadam se da vredim više od 50 miliona, pa dao sam 21 gol u prvenstvu".

Ali to je Čempionšip.

"Pa šta, ljudi, zaboravljaju da sam za dve sezone u PL dao 21 gol i to u timovima koji su ispali, pokušajte, baš je teško. Ali, ne slušam negativne ljude, dokazujem se golovima", poručio je Aleksadar Mitrović.

Ovo su pravi dresovi a ne krpe sa buvljaka koje su dosad nosili. Isti je i italijanski gostujući. Zato kažem nadam se da je prava vest,da se neko nije igrao u fotošopu i da se ono sa svetskog više neće ponoviti.
P.S dobar je totalno fazon sa plavom bojom i zelenom pumom, moderan vajb...podseća na Sijetl Sihokse.

Glavni dres je naravno verovatno crveni, ali ovaj je za rezevni savršen...ima da ga kupim na keca ako bude ovakav :lol:

Ovo su pravi dresovi a ne krpe sa buvljaka koje su dosad nosili. Isti je i italijanski gostujući. Zato kažem nadam se da je prava vest,da se neko nije igrao u fotošopu i da se ono sa svetskog više neće ponoviti.
P.S dobar je totalno fazon sa plavom bojom i zelenom pumom, moderan vajb...podseća na Sijetl Sihokse.

Glavni dres je naravno verovatno crveni, ali ovaj je za rezevni savršen...ima da ga kupim na keca ako bude ovakav :lol:

Ovo (podebljano) sto si rekao je i razlog sto mi se ne svidja :P

A bila bi greota da ne odemo, imamo strasan ofanzivni potencijal, Tadic i dalje u formi zivota, Luka u Realu, Sergej vodi Lazio do Skudeta, Mitar 22 gola na pola sezone, Vlahovic najbolji strelac Fiorentine, pa i Jovelja nesto igra u Anderlehtu, Kostic u top 5 asistenata Bundeslige, Radonja 7 golova u 9 utakmica, a Marsej drugi u Francuskoj, ajde za Ficu Stevanovica je jos rano, kao i za Velju i Gavru iz Zvezde... Ali ovo ostalo je stvarno i vise nego solidno..

A bila bi greota da ne odemo, imamo strasan ofanzivni potencijal, Tadic i dalje u formi zivota, Luka u Realu, Sergej vodi Lazio do Skudeta, Mitar 22 gola na pola sezone, Vlahovic najbolji strelac Fiorentine, pa i Jovelja nesto igra u Anderlehtu, Kostic u top 5 asistenata Bundeslige, Radonja 7 golova u 9 utakmica, a Marsej drugi u Francuskoj, ajde za Ficu Stevanovica je jos rano, kao i za Velju i Gavru iz Zvezde... Ali ovo ostalo je stvarno i vise nego solidno..
nama je mesto na EP ... definitivno smo medju 16 najboljih repki u Evropi (ako igramo kako treba) ali nekako se uvek pogodi da tada igramo najgore ...

nama je mesto na EP ... definitivno smo medju 16 najboljih repki u Evropi (ako igramo kako treba) ali nekako se uvek pogodi da tada igramo najgore ...

Da.. Vec vidim Jovica i Sergeja na klupi i igru koja nam se zasniva da Kostic nabode na Mitra i Tadica kog ce da markiraju trojica.... Steta sto Radonja nece moci... Zbog povrede.. Nama treba kreacija na sredini, ja bi na primer igrao 4-3-3 sa Sergejem i Nikolicem a Maksimovic iza njih.. Napad Kostic i Tadic i spic Jovic

Za onu prethodniu garnituru i sve ostale od 2006 je svemirski spejs satl. Ali garnitura iz Italije 90-te i Francuske 98 je nesto najbolje sto smo nosili.
Meni se uopste nije svidela Italija '90 .. licni utisak

Da.. Vec vidim Jovica i Sergeja na klupi i igru koja nam se zasniva da Kostic nabode na Mitra i Tadica kog ce da markiraju trojica.... Steta sto Radonja nece moci... Zbog povrede.. Nama treba kreacija na sredini, ja bi na primer igrao 4-3-3 sa Sergejem i Nikolicem a Maksimovic iza njih.. Napad Kostic i Tadic i spic Jovic
Ako Mitar bude raspolozen, bice nesto od nas u protivnom mozemo da gledamo EP na NetTV-u

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back