FSS planira smanjenje Superlige na 12 klubova!

Ono što jeste prioritet je da kada Zvezda i Partizan igraju u Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu da se tresu od domaće publike. A ne da blizanci 14 gostujućih utakmica od 16 igraju pred domaćom publikom.

Ali to sve zavisi isključivo od Nišlija, Kragujevčana, Novosađana i njihove inicijative da se skupe i lokalpatriotski podrže svoji klub.
U Hrvatskoj osim Dinama i Hajduka ima još par klubova sa jakim navijačima. Na primjer kada igraju Rijeka-Dinamo na Rujevici ili Osijek-Hajduk na Opus Areni većina navija za Rijeku i Osijek. Jedino ako Hajduk igra u Šibeniku ili Dinamo u Varaždinu onda bude pola pola.

Mi Hrvati smo našu ligu davno da 10 klubova smanjili.
Mislim da je 10 premalo jer onda nema toliko takmičarskih utakmica osim ako se ne igra tri puta sa istim klubom.

U Hrvatskoj osim Dinama i Hajduka ima još par klubova sa jakim navijačima. Na primjer kada igraju Rijeka-Dinamo na Rujevici ili Osijek-Hajduk na Opus Areni većina navija za Rijeku i Osijek. Jedino ako Hajduk igra u Šibeniku ili Dinamo u Varaždinu onda bude pola pola.
Kad kažeš jake grupe na šta misliš pošto jaka grupa može biti i 50 navijača a može biti 5.000 navijača.

Ako neko zeli da prica
mi Hrvati
ili mi Bosanci
neka otvori temu
Ovde se prica o sampionatu Srbije.
Ja smatram da je ovo iznudjen potez na koji su ovi iz Saveza naterani
TV prava su znacajna u igri a visse novca se dobiti alavi velikani ako je manje klubova
Novac diktria sve i ako procene da im treba 4 derbija po sezoni ima tako da bude
Bicce 12 klubova 22 kola pa grupa za Evropu i ostanak po 10 dodatnih kola
To je 5 kola manje nego sadznacci nema igranja sredom visse.
Po zakonu moraju da to najave godun pre promene znacci u leto sledece godine.
Onda ce se menjati postepeno dve godine po 4 kluba ce ispadati a po dva ulaziti
bez barazza bilo kakavog...
Ne zavaravajte se ljudi OVO JE SVE DAVNO DOGOVORENO ovo je samo probni balon
ali ne zanima ih bre misljenje bilo koga bilo gde.

Mislim da je 10 premalo jer onda nema toliko takmičarskih utakmica osim ako se ne igra tri puta sa istim klubom.

Kad kažeš jake grupe na šta misliš pošto jaka grupa može biti i 50 navijača a može biti 5.000 navijača.
Ima Armada iz Rijeke sigurno par tisuća pripadnika. Kohorta iz Osijeka manje možda nekoliko stotina.

Ово смањење клубова неће ништа ново да донесе. Систем такмичења сам по себи не може да промени ништа. Оно што ће да се деси је следеће:

1. Партизан
2. Звезда
3. Чукарички
4. ТСЦ
5. Војводина
7. филијала
8. филијала
9. филијала
10. филијала
11. филијала
12. филијала

Чим се оно говеђе лице са потернице залаже за нешто то сигурно не може да буде за добробит фудбала.

Ви хрвати морате престати срати и са наших тема одхебати

smarti matematika je jasna, 20 klubova u ligi si mogu priuštiti samo lige petice,

slabije lige da si priušte više jakih utakmica moraju igrati četverokružno, povećavaju koncentraciju jačih klubova i više derbija tako da se smanjiva
broj klubova i to apsolutno podržavam :ok:

Nismo se razumeli .. mislio sam kakva je posećenost na prve dve utakmice naspram druge dve s obzirom da se igra četiri puta protiv istog tima.
to apsolutno ne utječe na posjećenost. nema nikakvog razloga da neka utakmica bude slabije posjećena zato što si već nekoliko puta te sezone odigrao sa njima. više utječu drugi parametri, stanje na tablici, vrijeme odigravanja susreta, vremenska prognoza...

ПА ОВАКО БИ БИЛО....

1. ЗВЕЗДА, ПАРТИЗАН. ОФК БЕОГРАД. ЧУКАРИЧКИ
2. ВОЈВОДИНА. ТСК, СПАРТАК СУБОТИЦА
3. РАДНИЧКИ НИШ И РАДНИЧКИ КГ И МЛАДОСТ ЛУЧАНИ
А ЗА ПРЕОСТАЛА ТРИ МЕСТА БИЛА БИ ВЕЛИКА БОРБА (ВЕРОВАТНО БИ СЕ ТУ НАШАО И КРУШЕВАЧКИ НАПРЕДАК)

Back